5 неща, които трябва да знаете, ако искате да станете веган

Не забравяйте да се преглеждате редовно
36
5 неща, които трябва да знаете, ако искате да станете веган
Снимка: iStock

През последните години все повече хора се опитват да променят начина си на хранене и да започнат по-здравословни диети. Някои се обръщат към кето режимите, други пък решават да изключат само сладкото и тестените храни от менюто си, а трети драстично преминават само към продукти, които са на растителна основа.

Веганството набира все по-голяма популярност и привлича към себе си доста хора. Според проучване, направено през 2017 година, само за 3 години броят на веганите в САЩ се е вдигнал с 5%.
 
"Избирам да следвам веган диета заради природата и заради здравето си", казва Ребека Ротман пред CNN.
 
Тя не е единствената, която избира този начин на живот. Всъщност, много хора стават вегани по здравословни причини. Според проучване, веган диетите понижават риска от хронични заболявания като захарен диабет, сърдечни проблеми, затлъстяване и рак.
 
Другата причина, поради която тези диети набират популярност е тяхното минимално влияние върху околната среда. А третата е, че много от звездите ги промотират сред феновете си, които искат да им подражават.
 
Натали Портман, Зак Ефрон, Ариана Гранде, сър Пол Маккартни, Мадона, Дженифър Лопес и Меган Маркъл са само част от известните личности, които залагат на растителните продукти. Арнолд Шварценегер пък създаде филм, който показва ползите от веганството.
 
Експертите обаче съветват хората да подхождат с повишено внимание към този тип диета. Затова те споделят 5 неща, които всеки трябва да знае преди да стане веган.
 
Кои са тези неща вижте на Tialoto.bg
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
22
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Продължавам с фактите.6.Средния IQ (коефициент на интелигентност),покачващ се след 50 години на миналия век заедно с покачването на консумацията на месо,с началото на новия век е спаднал с 10-15 пункта в Европа и Америка заради диетите и връщането към растителна храна.7.Според изследването на Lynn-Vanhanen на средния IQ по страни,сега Монголия,въпреки изостаналата си образователна система има по-висок среден IQ от Европейските страни,което се дължи на това,че се хранят предимно с меко.
4
6
 
27
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Да знаят научните факти.1.Целулозата изграждаща стените на растителните клетки е 14 пъти по-трудно смилаема от тази на животинските.2.Човешката хпаносмилателна система не може да преработва и усвоява СУРОВА растителна храна.3.Човешкия мозък ползва само животински протеини за възстановяване на клетките си.4.Човешкия организъм не може да съществува само на растителна храна без лекарства и хранителни добавки с протеини.5.Човек,лишен от животински протеини е обречен на физически и умствен регрес
3
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1. Не ставайте веган.
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кучешките зъби да си извадят.
1
6
 
32
 
! Отговори
ГОЛАТА ИСТИНА преди 4 години
Всеки има право на лично мнение по темата.Живей, както пожелаеш... но да си тормозиш собствените деца е престъпление!Никой не се ражда "веган"

Спонсорирани публикации