Гешев: Престъпници и олигарси искат неработеща прокуратура

Главният прокурор и МВР извършват спецакция в Ихтиман и Костенец
27 фев 2020 15:45,
187
Гешев: Престъпници и олигарси искат неработеща прокуратура
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов оглавиха специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност в Ихтиман и Костенец.

Още по темата

"Акцията е като тази от вчера, няма да спрем с тази дейност. Обещал съм на българските граждани спокойствие и намаляване на битовата престъпност до края на годината. Независимо от това на кой какво му се иска, ние няма да спрем да браним интереса на гражданите и държавата", заяви главният прокурор пред журналисти.

Според Иван Гешев осъдени престъпници искат да се промени дейността на прокуратурата, превръщайки я в слаба такава. Лица, които са обвиняеми, различен вид олигарски, искат неработеща прокуратура, категоричен е Гешев.

Главният прокурор смята, че действията на прокуратурата спрямо най-богатите и битовата престъпност е стреснала престъпниците. Точно по тази причина те желаят да отслабят нейните действия. Прокуратурата се грижи за интереса на гражданите, категоричен е Гешев.

"Наглост е адвокати на подсъдими олигарси да дават предложения на Румен Радев за промени в Конституцията. Не знам какво иска президентът, защото не участваме и не сме викани за консултации, нито за мнение. Продължава да не ми е ясно каква е целта на събеседванията при него, защото от българската прокуратура не е искано становище", допълни главният прокурор по повод консултациите на Румен Радев.

По повод евентуалната проверка за продажбата на Пловдивския панаир, Иван Гешев коментира, че така ще има и при евентуални нови данни, ще се разследва всеки, участвал в нея.

Главният прокурор коментира и казуса с Васил Божков. Според него България е направила всичко, което се изисква от нея, сега на ред са властите в ОАЕ. Днес е приключило посещението на двама представители от ВКП, които са говорили с представители на прокуратурата в ОАЕ.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов коментира акцията в Ихтиман и Костенец. Той разказа, че районът е спокоен, няма притеснение у хората. Имало е задържане на 10 лица в две общини, намерени са 1 килограм марихуана и цигари без бандерол. Цялостните резултати от акцията се очакват в най-скоро време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
7
 
13
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Брей ,тоя Гешев и Бойко ли са най честните в тази Територия България?
119
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До XIKSИ какво като ги има? Да унищожим българския бизнес ,заради кефа ти ли?
118
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешо мачка олигарсите и подобни соц-огризки, ограбили България по време на т.н. преход, а подчинените им медии цвъркат. Мачкай Гешо !
117
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледайте в Тубата:"Капитал и смърт" - един филм за арсен, смърт и пари (full movie)https://youtube/watch?v=94lrVb69GZo
116
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Пранги за 3те ШИШИШиши работи за държавата,за разлика от крадливите олигарси унищожили България,които сега напъват правителството да падне,защото не искат да ги осъдят за кражбите и престъпленията им!
115
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До XIKSМного ви бърка в г-за Бойко,аз не виждам какво лошо е направил,но искате да го смъкнете , за да съборите ГЕРБ!
114
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подкрепям 100% Гешев,нека действа,това му е работата!
113
5
 
10
 
! Отговори
Сигур закона му преч преди 4 години
Всички диктатори обичат да говорят от името на народа, от Хитлер и Сталин, до Путин и Ким Чен Ун. Странно защо не го правят в името на Закона? Сигурно защото Закона им пречи?
112
4
 
16
 
! Отговори
XIKS преди 4 години
АКО ПОКУРАТУРАТА НАИСТИНА РАБОТИ НЕКА ПЪРВО ДА ЗАПОЧНЕ С БОЙКО - НЕ ЧЕ ИМА КЪЩА В ИСПАНИЯ НО И ТЕКСТИЛНА ФАБРИКА В ТУРЦИЯ И ХОТЕЛИ В ИСТОЧНА АЗИЯ...
111
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев да си признае пръв !
110
3
 
13
 
! Отговори
Пранги за 3те ШИШИ преди 4 години
Народната любов към Гешефф минава през белезниците за ТРИТЕ ШИШИ....на първо време!!!!! Иначе си остава съмнението, че е тяхна БУХАЛКА и АНАТЕМА за Гешефф!!!!..............................Биография на ТРИТЕ ШИШИ......
109
1
 
13
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До 103 АнонименПовечето хора в БГ са жертви на огромно престъпление! Едни живеят в охолство, а други ... имат избор дали да умрат от глад, - дали ... сещам се че някои продават децата си, или органите си , ... или да направят дребни кражби / МВР си ги познава и / ... дребните престъпници напълниха затворите Но .... Тея писалите з-ни и онези с презадвлените ,търгуващи с влияние обикнвенн на държавната хранилка нещо ... Къде са?
108
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе то хубаво звучи д-р Гешев! Ама нещата са само казани по принцип! Това до сега което показваш. От страната на закона.Са само дребни кокошкари и определени от вас " бизнесмени"! Къде е октопода? Истинската мафия в държавата? Евала на Италиянските прокурори! Истинска борба водят! А ти си все още на ниво " кокошкари"! Демек дребни риби! Божков го няма.Та сега жена му ще я разкатаете сякак!-:) Не тя трябва да обере " пешкира"!-:)
107
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Андрешковци, всички сте съучастници - по това се личи, че всички викате: Дръжте крадеца !
106
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали пък наистина не се вживява в ролята на печен шериф?
105
2
 
15
 
! Отговори
Кога в Костинброд? преди 4 години
Втора кола ми крадат за 4 години.Не се трае бе хора.
104
8
 
23
 
! Отговори
Egal преди 4 години
Смешки , защо не се заемеш с ГЕРБ , там има много за прокуратурата а си тръгнал по села и паланки
103
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 106 ..забрави доган
102
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо съдът не ги осъжда
101
6
 
10
 
! Отговори
бам преди 4 години
Къде са осъдените?? Колко осъдиха в Румъния, колко тук? А Румъния даже не е държава с която трябва да се сравняваме.