Германия – страна за ред и пример. Но парковете през уикенда – пълни

Спазва ли се социалната дистанция в страната?
13 апр 2020 13:15, Красимир Ангелов
265

Снимка: БГНЕС

Макар и случаите на коронавирус в Германия да са доста, страната се сочи за пример за ниска смъртност от COVID-19.

В неделя стана ясно, че за първи път в страната от началото на епидемията броят на оздравелите от коронавирус превиши броя на заразените, съобщи берлинският институт по вирусология "Роберт Кох". По данни на института броят на потвърдените случаи на COVID-19 в Германия към неделя е 120 479. Оздравелите пациенти са 60 200.

От последиците от заразяването с коронавируса в страната са починали 2673 души, което е един от най-ниските проценти в Европа.

Още по темата
Според мнозина експерти за сравнително ниската смъртност от COVID-19 в Германия има три ключови фактора: особеностите в разпространението на вируса, качеството на германското здравеопазване и дисциплината на германците.

С последното германците винаги са били пословични, въпреки че кадрите от големите градове през последните 2 уикенда ни навяват известно съмнение, поне що се отнася до това, което ние разбираме под дисциплина по време на пандемия.

В Германия забрана за посещения на паркове няма, но има строги правила за социална дистанция – забранено е събирането на повече от двама души на едно място, като изключения се правят единствено за семейства от едно и също домакинство.

Хубавото време този уикенд, съчетано с католическия Великден, буквално изкараха хората по паркове и градини. Как спазват жителите на Берлин социалната дистанция навън вижте в следващата галерия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
2
 
8
 
! Отговори
До някоя си преди 4 години
Смях със сълзи.
104
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
скоро ще имат Нова реколта от паркове ! Корони с Камиони !тея глистосеери да идат на аспержите ,а не да чакат Българи да им вършат черната работа !
103
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маски нямат, по паркове ходят... май полицейщината на герб лъсва с пълна сила когато се види контраста с нормални нации :)
102
6
 
3
 
! Отговори
До от немско преди 4 години
Ти си за съжаление не ние.ахаххаКато станеш на 80г какво ще разказваш на внуците си би ръб.Какво има там само работа.Истинскиту хора са в българия.Не ми хвали Германия и аз живея там .
101
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 114 Анонименти не знаеш ли , че кризисния щаб са открили как коронавируса се носи като прах из въздуга по цялата земя и даже в пещери и под водата влиза да търси някой *** за да го зарази
100
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
,,В Германия забрана за посещения на паркове НЯМА".Боко и Мутафчийски правят на овце цяла нация и двамата са за прокурор заради ограничаване личните свободи на гражданите които уж са защитени и от Конституцията!
99
5
 
22
 
! Отговори
от немско преди 4 години
След малко привършвам работа и ще отида да се разходя край реката Майн. Приятна изолация и карантина с маски до тоалетната ви пожелавам, и да спите с маските даже
98
1
 
9
 
! Отговори
уфсъ гърбофил преди 4 години
БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ Чакам пик-ът около гергьовден
97
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тц тц тц тез германци така и не разбраха че коронавируса се развива и е в най-голямо количесто по паркове, гори и плажове и като цяло на открито! стои във въздуха около 30 дни без да бъде повлияван от вятъра. Много са зле тез хора, вместо да си ходят в кауфланда и лидъла на сигурно, те се врат точно в епицентъра на вируса в парковете.
96
2
 
5
 
! Отговори
До някоя си преди 4 години
И аз си седя в Артекса в момента и ми падат наеми и дивиденти от чужбина . За разлика от твоя депозит при предстоящата стагфлация няма да ми се стопи нищо. Като във времена на криза ми говориш за депозити и при очаквана инфлация, ми е ясно, каква ти е финансоватя култура. Хайде сега си извади 7% от депозита до края на годината и се радвай.
95
13
 
9
 
! Отговори
До 101 преди 4 години
Брат абсолютно си прав.Работят за по 1600евро и си мислят че са пари.След данъци и разходи им остават по 500.за 1 г спасители по 5бона и си купуват немска *** на 10г за да съдържат в България.Правят си зъбите в България и тяхната отпуска винаги е в БГ.Докато на Българите който живеят в БГ ходят по цял свят.100г живяли в Германия се равняват на 5 в България от към емоции и преживявания.Швабите са толкова тъпии че от няма на на приятели и какво да правят се разкарват па магистралите си с коли
94
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До DeutschlandАми те не са събрани "на едно място" бе!!Не виждаш ли, че са през 12-15 метра разстояние?
93
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По парковете са само германци. Всеки, който е бил и за половин ден знае, че черните, сред които и умния българин са по кафетата, заведенията, пушат и цъкат на телефона. Ако видиш човек на поляна или с колело той не е черничък.
92
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 101: е щом ти си добре да не се притесняваме повече, да забравим за всички останали съкратени и без доходи за следващите месеци. Да забравим и за възрастните хора, за тези със здравословни проблеми, важното е че на теб хладилника ти е пълен. Всичко в тоя живот е до време нали знаеш?
91
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не вярвам в торбалан! Боко крещи с грешни ударения и се кара: аз го видЕх торбалан, даже говорИх с него! Много е страшен!Аз вярвам в торбалан, много е страшен. В БГ има закони, изостаналите нации не ме интересува. Аз слушам щаба, аз съм зомби.
90
5
 
15
 
! Отговори
absurd преди 4 години
Ето как живеят хората,а на нас ни с,ложиха наморници
89
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германското здравеопазване е пълна каша.Безумно скъпо у всичко и некачествено.И тестовете се плащат оставате го оня дебиил какво пише.И здравно осигурените плащат за лечение.
88
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
след 10 дни ще видим.и започнаха да си ходят на гости и там има недисциплинирани.но на който колкото му е акъла
87
1
 
25
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 4 години
Българи, учете се от великата германска нация, не от бойкоборисовците. Германците са много много умен народ.
86
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както виждате може да се отиде и до парка и до планината и да се спазва дистанция, често по-голяма от дистанцията в аптеката, магазина, автобуса и т.н.

Спонсорирани публикации