Шарлийн Уитсток - плувкинята, която стана принцеса

Вижте историята на съпругата на принц Албер II
12 юни 2020 17:45, Иванка Гъркова
14
Шарлийн Уитсток - плувкинята, която стана принцеса
БГНЕС

Тя е родена на 25 януари 1978 г. в Булавайо – вторият град по големина в Зимбабве. Когато навършва 12 години, семейството ѝ емигрира в Южна Африка. Баща ѝ – Майкъл, работи като мениджър продажби, а майка ѝ – Линет, е инструктор по плуване. Още от малка тя прекарва голяма част от свободното си време в басейните и за разлика от двамата си по-малки братя, наследява страстта към плуването. Тя е Шарлийн Линет Уитсток, която днес всички знаят като Принцесата на Монако. 

Спортът я прави истински боец в живота 
 
Тя плува много добре и се научава на самодисциплина, която по-нататък ѝ помага в живота. След като завършва училище, Шарлийн става част от женския отбор по плуване на Южна Африка, като заедно с него завоюва много медали. 
 
„Спортът ми даде дисциплина и също ме научи да оставам смирена“, споделя красавицата, която плува с майка си от 3-годишна. 
 
През 1996 г., когато тя е на 18 години, печели първенството по плуване в Южна Африка. По-късно, през 2000 г. отива на Олимпийските игри в Сидни, където завършва на пето място в щафетата 4 х 100 метра. През същата година печели златен медал на 200 м плуване по гръб на Международното състезание по плуване „Mare Nostrum“ в Монте Карло, Монако. През 2002 г. става носител на 3 златни медала на турнира за Световната купа по плуване, печели и сребърен медал на Игрите на Британската общност в Манчестър. Пет години по-късно тя прекратява състезателната си кариера, за да поеме по нов път в своя живот. 
 
„Извън басейна не съм имала личен живот. Всичко се свеждаше до това да ям, да спя, да плувам, да правя гимнастика, това беше повече или по-малко моят график“, разкрива тя пред списанието „Sports Illustrated“. 
 
 
От плувния басейн до кралския двор в Монако 
 
С руса коса, тъмни очи и перфектна фигура, Шарлийн печели множество мъжки сърца. Още докато е тийнейджърка, тя не се оплаква от липса на внимание. През 2000 г., точно когато посещава Монако за състезание, се запознава с принц Албер II, който е председател на престижния плувен турнир. В началото те крият връзката си, но пет години по-късно се появяват за първи път на зимните олимпийски игри в Италия. Уитсток придружава благородника на много официални събития и постепенно спира да се крие от папараци. През 2010 г. двамата обявяват годежа си. 
 
 
Сватба като от приказките 
 
Шарлийн първо сключва граждански брак с принца на Монако. Церемонията се състои на 1 юли 2011 г. в Тронната зала на двореца в Монако. Лично Филип Нормано – председател на Държавния съвет и виден магистрат, води церемонията. Тогава булката носи светлосин костюм, състоящ се от пола-панталон от тюл, нежна дантелена блузка и елегантно сако отгоре. Съпругът ѝ е облечен в тъмносин костюм, като носи бяла риза и вратовръзка в същия цвят. 
 
Още за пътя на Шарлийн до кралството на Монако четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Хубава жена! И момченцата и красиви. Дано са щастливи хора...
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да,така е с голямата лУбоф!Принца е страхотен пич(мъжествен,остроумен,красив и....принц).Сигурен съм,че жена като тази,ВИНАГИ би избрала мъж като този!Красивите хора се привличат! АХАХАХАХАХАХАХАХАХА
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шарлийка го изигра по време на сватбата "Булката беглец".Наложи седа се замита излагацията.Сигурно е имало увещания за момента,ако не е била някоя двойничка.После ,со кротце,со благо и со малко кют(екс) ,е разбралаче може да стои зад решетките и да чете" Граф Монте Кристо",само че без шансда изплува.Та плувкинята за това е тъжна.Протоколът ,те приплесква доневъзможност за защита,камо ли засобствен живот.Мисля ,че е двойничка.Дано не съм прав.
7
0
 
8
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Веднага се вижда че е сватба по любафф!Между другото повеччето хора извън Монако не знает, но когато не знам си през кой век Франция признава независимостта на Монако условието е престонаследникът да се е оженил до еди колко си годшна възраст или Монако автоматично става част от Франция. Та принцът на Монако беше стъпил на ръба - още буквално някой и друг месец и настъпваше конституционна криза.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шарлийн Уитсток - плувкинята, която стана принцеса----------------Абе, на кой пука ........
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубава е, става!
4
2
 
8
 
! Отговори
Атила преди 3 години
Тия още си играят на принцове и принцеси, а Мъск гледа към Марс
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Принцът е обратен... на Гришо. Или обратното. Принцът е нормален, а Гришо е обратното... пада си по по-възрастни. Факт е, че принцът се пада по Гришо или поне му беше фен.
2
6
 
6
 
! Отговори
f преди 3 години
Тая да не е оная , която толкова се хвалеше тука колко преплувала?Цялото й преплуване не е ли една измама?
1
1
 
15
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Готино пиче, почти избяга преди сватбата, но я завърнаха и се опомни. Принцът може и да е грозен ама е доказан ебaч с вкус.

Спонсорирани публикации