Слънцезащита за лице - как да изберете правилния крем?

Факторът му трябва да е по-висок, съветват дерматолози
28 юли 2020 22:19, Дарена Найденова
4
Слънцезащита за лице - как да изберете правилния крем?
Pixabay

Някои слънцезащитни кремове са специално създадени за лицето, докато други са за тялото. И двата вида обаче правят едно и също – защитават кожата ви от вредните UV лъчи, които могат да причинят слънчеви изгаряния, преждевременно стареене и рак на кожата.

Много слънцезащитни продукти за лице са направени така, че да причиняват по-малко омазняване на кожата или това да не се забелязва много. Такива продукти често са по-скъпи от слънцезащитните кремове за тяло. Дерматологът Кимбърли Джердан обаче казва, че по-високата цена невинаги означава по-добра защита.
 
Затова тя дава няколко ценни съвета, които да следвате преди да изберете слънцезащитен крем за лицето си.
 
Факторът – задължително над 30
 
Когато избирате слънцезащитен крем, има две неща, за които трябва да внимавате:
 
– Уверете се, че на бутилката пише „широк спектър“.

– Изберете слънцезащитен крем с фактор над 30.
 
Широкият спектър означава, че слънцезащитният крем предпазва кожата от UVA и UVB лъчи. Разликата между двата вида е, че първите причиняват преждевременно стареене като бръчки и слънчеви петна, защото проникват дълбоко в кожата и могат да повредят нейния колаген. UVB лъчите влияят главно на повърхността на кожата и причиняват слънчеви изгаряния. И двата вида могат да причинят рак на кожата.
 
Слънцезащитният фактор сигнализира колко UVB радиация е блокирана от продукта. Крем, който е със защита от 30 фактор, блокира 97% от слънчевите UVB лъчи. По-високият фактор осигурява само определено количество защита и трябва да се прилага също толкова често, колкото и ниските фактори – на всеки два часа.
 
SPF не измерва каква защита получавате срещу UVA лъчите, поради което е важно да се уверите, че слънцезащитният крем е с широк спектър. „Кремовете с по-висок фактор обикновено са малко по-скъпи, така че спестете малко повече пари за морето“, казва Кимбърли Джердан пред Insider.
 
Още съвети за избора на слънцезащитен крем за лице четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Вечерта ще разберете...
1
1
 
2
 
! Отговори
Umbrella Corp. преди 3 години
Използвайте "Чернобил" 1500+ или свинска мас, като се зачерви кожичката и замирише на барбекю, се обръщате на другата страна.

Спонсорирани публикации