Бадемово мляко - как да го консумирате вместо обикновено?

Може да си направите здравословен обяд
9
Бадемово мляко - как да го консумирате вместо обикновено?
Снимка: IStockphoto

Бадемовото мляко може да прави всичко. Кремообразен, вкусен, пълен с витамини и изцяло веган, този заместител на млечните продукти лесно може да се превърне в новия ви най-добър приятел. Той работи добре със сладки и солени ястия и е с ниско съдържание на калории и въглехидрати, но пък за сметка на това е много вкусен.

Когато се използва при готвене или печене, ароматизираното, неподсладено бадемово мляко може дори да не се различава от млечната му алтернатива. Любимата ви рецепта почти сигурно може да бъде възпроизведена, като се използва бадемово мляко вместо традиционното. Звучи невероятно и странно, но е факт.
 
Ако търсите вдъхновение за нискокалорично ястие, опитайте някоя от рецептите по-долу. При тях не се изисква никакъв млечен продукт. Въпреки това, сме почти сигурни, че няма да усетите разлика между бадемовото и обикновеното мляко.
 
Ето няколко лесни рецепти, при които да използвате бадемово мляко:
 
Закуска: Препечени филийки
 
Включете бадемовото мляко в любимата ви рецепта за препечени филийки, за да добавите малко аромат. Оставете яйчената смес и млякото да се попият в хляба, а за допълнително удоволствие помислете за ванилия или дори шоколадово бадемово мляко. Поиграйте си с подправките, като добавите канелена захар или пък заложете на различни видове хляб, за да превърнете закуската си в нещо интересно.
 
Обяд: Лингуини
 
Разменете обикновеното мляко с бадемово в почти всяка рецепта за паста и ще получите един бърз, здравословен и задоволителен обяд. Смесването на тестената вода с бадемовото мляко е друг начин за приготвяне на бърз, богат сос без всичките мазнини, които се съдържат в традиционната сметана. Тестената вода е водата, в която сте сварили спагетите. Оставете соса да кипи на бавен огън, за да се сгъсти, след което добавете макаронените изделия и зеленчуците.
 
Още начини, по които да ползвате бадемовото мляко в менюто си, ще откриете в материала на Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
НЕВМЕНЯЕМ преди 3 години
Яжте си зелето защото в тая жега се вмирисва и вони!
7
1
 
2
 
! Отговори
loves2drive преди 3 години
Прави се лесно: накисват се една чаша сурови бадеми за няколко часа, след това в блендър с 4 чаши вода. Прецеждаш и готово. Може да се добави мед и канела.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте цената на това мляко (ама чисто бадемово, а не оризово с добавка бадеми)... и ще разберете, че издоеният е този, който го консумира.
5
0
 
6
 
! Отговори
ЛешНИК преди 3 години
Обяснете и как да се издоят бадемите.
4
0
 
7
 
! Отговори
Сашето преди 3 години
А как се доят бадеми? Сигурно както соя... Не всяка бяла течност е мляко, надявам се.
3
0
 
4
 
! Отговори
Момо преди 3 години
Това не е ли фино брашно от бадеми разтворено във вода?
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сок от бадеми с вода. Нека го кръстим "мляко". Също си поръсих филии хляб с олио и червен пипер, и ги кръстих "котлети".
1
0
 
11
 
! Отговори
Как преди 3 години
сега ви казвам в България никак Alpro бадемово мляко в Била или Кауфланд 5.60лв същото в Испания и Франция (Алкампо и Аучан магазини) цената му е 1.80 евро. Та ето как се пие бадемово мляко в Ориента