Ревю-спектакъл и гала вечер на церемонията "Златна игла 2021"

Дрехата е текст, който се пише и чете, каза проф. Любомир Стойков
22 окт 2021 09:45, Ния Христова
2
Церемонията "Златна игла 2021", на която се оценяват най-високите модни призове, наближава.На гала вечерта ще бъде представено ревю-спектакъл.
 
"Минаха 27 години от първото връчване на "Златна игла", един сериозен период. Но тази награда е утвърдена през годините като най-авторитетна за моден дизайн и постижения в модната индустрия. Тази година по традиция те ще премине в две части. Първата част е ревю-спектакъл, в който участват много утвърдени наши дизайнери, творци и модни къщи", каза специалистът по мода и стил проф. Любомир Стойков в студиото на Bulgaria ON AIR.
 
Водеща на събитието ще бъде Гери Дончева.
 
"Имаме лице на "Златната игла" тази година. Това е Вероника Стефанова, която е "Мис България свят" за 2017 година. Заедно с нея и фотографа Костадин Кръстев - Коко Академията за мода учредява специална стипендия за студент по моден дизайн. Категориите тази година са 5 - "Най-добър млад дизайнер", "Дизайнер на годината", "Модна къща на годината", "Моден фотограф" и "Моден грим", поясни проф. Стойков.
 
"Дрехата е текст, който се пише и чете. Когато говорим за политическия дрескод - без значение дали става дума за предизборна кампания или политическото всекидневие, тук не става въпрос за цвета на вратовръзката, дължината на ръкавите. А става дума за комуникационна концепция, която включва не само дрескод, но и маниер на общуване, език на тялото. Хем от една страна трябва облеклото и външността на политиците да отговаря на традиционните изисквания и критерии към този стил на обличане и държание, който дълги години е бил консервативен, хем в "новия дрескод" вече рефлектират най-модерни очаквания и усещания", допълни експертът.
 
"При подписването на договора със Северна Македония Зоран Заев и Ципрас - македонският премиер си свали вратовръзката и я подари като символ за напредъка в отношенията. Новата генерация политици въвеждат по-разчупени форми на общуване. За строго официални церемонии и протоколни събития дрескодът не бива да се нарушава, защото отпада специалният момент", подчерта проф. Любомир Стойков.
 
Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
11 преди 2 години
Брееейй, тия преди 27 години са предвидили днешното мощно масово бодене!
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Златната игла 2021 - колко тематично :) Но още по-добре би звучало - Зелената игла.

Спонсорирани публикации