Бизнесът със заведенията остро: При 80% спад ни казват - оправяйте се!

От бранша са недоволни от изказвания на министри, че подкрепа няма да има
166
Бизнесът със заведенията остро: При 80% спад ни казват - оправяйте се!
Снимка: БГНЕС

Бизнесът със заведенията реагира остро на изявления на служебни министри относно подкрепата за тях.

До скоро поне се опитваха да ни замазват очите с някакви имитации на мерки и подкрепа, но през уикенда ни беше казано в прав текст, че в момента не съществуваме за държавата.

Още по темата
Трима министри се изредиха в медиите през последните дни и ясно заявиха – компенсации за ударените от „зеления сертификат“ сектори няма да има! Казаха го вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев, вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов и министърът на икономиката Даниела Везиева, посочват те в съобщение до медиите.

Аргументът, че заведенията не са затворени и затова нямат нужда от икономическа подкрепа, те определиха като "абсолютна подигравка".

"При регистрирани над 80% спад в оборотите и празни обекти, служебното правителство ни каза – оправяйте се!
Удивени сме от несъстоятелността на тези хора, които имат наглостта директно и в очите да се подиграват на хилядите български работодатели и стотиците хиляди служители, оставени на произвола на съдбата от собствената си държава", заявяват от бранша.

Според тях, за да има ефект от мярката, трябва да има безплатни бързи тестове, да се признаят тестовете за антитела, а правителството да даде пример като въведе „зелен сертификат“ в държавната и общинска администрация, в които е едно от най-големите струпвания на хора.

Вместо това, вече открито се говори за локдаун и се казва, че подкрепа за бизнеса няма да има! А се говори за локдаун, защото въведените мерки са половинчати, дискриминационни и очевидно не дават ефект. И отново ще ударите най-много тези, които за пореден път реорганизираха бизнеса си, за да спазват правилата, на моменти безумните правила, наложени от вас…, посочват от бранша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още по темата: меркизаведенияБАЗ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
3
 
! Отговори
МП преди 2 години
До Случаен минувачТо това не е само по времето на Кацаров и министър Ангелов не затвори Кауфланд, Лидъл, Била и т.н. Това са чужди компании.Те са си платили рушвета и си плащат комисионната. Няма правителство което да ги затвори тези кръвопийци.
133
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ехо печелбарите а лятото ви беше много добре )правихте пачките ,сега почивайте и си харчете пари
132
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирайте се.. Подкрепата трябва да е за обикновенния човек, за да тръгне по заведенията. *** мръсни, не искам и стотинка от данъците ми да ходи при вас...
131
1
 
6
 
! Отговори
Сахар преди 2 години
Намалиха ДДС за кръчмарите на 9%, а бира под 4 лева в заведение вече трудно се намира. Масово е 5 лева.Да се оправят, както ни оправят нас.
130
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ресторантите страшна част от бизеса ха ха, направо спря държавата, наглеци, получихте което желаехте за да работите на 100% нали така искахте, е няма да се ваксаме заради вас, ФАЛИРАЙТЕ, тая тъпотия започна заради вашата алчност
129
2
 
2
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Едва днес осъзнах пpocтo.ти-ята на Стойчо Кацаров. Значи в Кауфланд, където е човек до човека, си влизам спокойно, никой не ми пречи, а в магазин ДМ, където нямаше никой - не може! Сертификат трябвало!
128
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да се ваксинирам, пак няма да ходя по заведения. Така реших. Не е безопасно, а и ми е скъпо. Пандемията се отразява на всички, не само на ресторантьори.
127
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленият сертификат "работи".... Над 6000 новозаразени и 310 жертви на епидемията и нekaдърниците назначени от Чорапа да "управляват". Убиват и бизнеса и хората...
126
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А не знам, бляхте на изборите сега чакайте на Радев сбирщайна или Славчо Трифонов да ви пуска пара! Бойко най-черният иначе ама ГЕРБ заделиха от бюджета за затворилите по локдауните.
125
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ни ваксинират насилствено. Няма светлина в тунела.
124
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този бранш също остро разочарова останалите , като вместо да заеме позиция срещу зелените сертификати, отклони огъня по други: ама що ние, а не администрацията- типично " не сакам аз да съм добре, а Вуте да е зле"!И благодарение на това всеки почна да сочи друг, който е по- наложително да се ваксинира. И така се получи разделение млади/ стари, видове бизнеси, общински/частни, и сега ще полазят по децата ни- от собствената ни глупост!
123
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кунчо си взема 3 бона заплата а сервитьори не могат да си платят сметката за телефона и да изкарат за закуска така си стоят без работа
122
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бай Тошкона 26 трябва да е излязал от карантина, но се крие
121
2
 
17
 
! Отговори
Бай Тошко преди 2 години
Само да питам, Кунчев дето се ваксинира и се разболя от ковид, жив ли е? Нещо не го пускат в ефира последно време. Да не го помпат с компресора горкия?
120
11
 
10
 
! Отговори
Ковид Варварина преди 2 години
Посегнаха ни на най-святото? Къде ше метаме салфетки и ше друсаме кючеци?
119
2
 
9
 
! Отговори
до 140 преди 2 години
Какви мотики през зимата бе oxлюв гнyсен?
118
1
 
9
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Мафиотско подобие на държава!
117
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всички миссирки с прискърбие съобщаваме, че тази вечер под вещото ръководставо на щаба в лицето на мутафчойски си отиде уважавания от бас досент кунчеф тройно ваксиниран окаваме витаноф да го преброи и ангелоф с чувала
116
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички лишени от нормално право на труд трябва да бъдат обезщетени от този, който ги ограничава...
115
2
 
6
 
! Отговори
До Светозар преди 2 години
Много пpocто пapче си...

Спонсорирани публикации