Путин откри учение, показа на Лукашенко тестове на най-новите ракети

Кремъл: Всички ракети поразиха целите си
Обновена: 19 фев 2022 16:50 | 19 фев 2022 16:50, Веселина Йорданова
369
Путин откри учение, показа на Лукашенко тестове на най-новите ракети
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин откри от Кремъл ученията на силите за стратегическо възпиране. Това съобщи за агенция „Новости“ Дмитрий Песков, говорител на държавния глава.

По време на ученията бяха изстреляни аеробалистични хиперзвукови ракети “Кинжал”, крилати “Калибър” и “Искандер”, хиперзвукова “Циркон”, балистична “Синева” и междуконтинентална балистична “Ярс”. Отработени бяха удари по наземни и морски цели, предаде БНР.

„Всички ракети поразиха целите си, потвърждавайки техните зададени характеристики“, се посочва в съобщение на Кремъл.

В учението участват сили и средства на Въздушно-космическите сили (ВКС) на Русия, на Южния военен окръг, Ракетните войски със стратегическо предназначение, Северния и Черноморския флот.

„Основната цел на тези учения е отработката на действия от стратегическите настъпателни сили по нанасяне на гарантирано поражение на противника“, каза началникът на руския Генщаб Валери Герасимов на Путин в коментар, излъчен по телевизията.

Министърът на отбраната Сергей Шойгу докладва на Владимир Путин, че се отработва използването на ядрено оръжие.

Путин следеше ученията от ситуационната зала в Кремъл с гостуващия му президент на Беларус Александър Лукашенко.

Лукшенко е на официално посещение в Москва. На вчерашната обща пресконференция Владимир Путин му обеща, че ще му даде възможност „да покомандва стратегическите ядрени сили“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още по темата: Владимир Путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
2
 
2
 
! Отговори
ГарантираноПоражение преди 2 години
Който меч вади,от меча и умира.Писаное даже в последната глава-"Откровението".То и Хитлер се е хвалел с оръжията-чудо,пък вижте какъв му беше края в разрушена Германия.Това чака и новите хитлеровци от 21век,за които е и тази статия
254
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Путин!
253
3
 
3
 
! Отговори
izh преди 2 години
Е стига пушилка, де. Всяка рубла дето храни фуражките се изскубва от джоба на тези дето създават благата, а той както знаем не е много пълен
252
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фукните на Путин с ракетите бяха пълен провал, но руската пропаганда създава впечатление че Русия е непобедима свръхсила. Време е Русия да бъде смачкана, най-напред със зверски санкции 1-2 години и след това военно. РФ да се разпарчетоса а Кремъл да се изгори. Само това ще спаси света.
251
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съвсем вече като Ким - наблюдава учение с изпитание на ракети!
250
18
 
13
 
! Отговори
Малкото преди 2 години
червено човече не може да избие големите си комплекси. Все някой му е крив, все иска да се доказва. Вее бойни байрЯци, за да отвлече вниманието на гладните си крепостни. Стотина града - това е ватната "цивилизация", останалото е "глубокая глушь". Самите ватки си правят филми и клипове за това. Хукнали са по целия свят и има тематични канали :"Как переехать в .... (която и да е точка на света)". А нашите ватофили да стягат чемоданите за гурбет и отдых в пу тината
249
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ги побърква западняците, стопи им лагерите. На запад обедняват, не могат да си плащат сметките за топлото, може и до глад да се стигне, а бедне изостанала Русия прави военни учения с хиперзвукови ядрени ракети.
248
14
 
23
 
! Отговори
Калашников преди 2 години
Краварите пълнят памперсите яко !!!
247
9
 
16
 
! Отговори
хахахаааааа.... преди 2 години
До СЛАВА НА УКРАЙНА украйна свърши....
246
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отдавна беше ясно, че Путин ще направи война в Европа и ако нещо все-още го спира, това е факта че е страхлив.
245
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЕГА РАЗБИРАТЕ ЛИ ЗАЩО ИМА ПОНЯТИЕ "РУСОФОБИЯ"- КОЕТО ЗНАЧИ СТРАХ ОТ РУСНАЦИТЕ, А НЕ ОМРАЗА КАКТО ТЕ СЕ СТРЕМЯТ ДА ГО ОБЯСНЯТ И ВНУШАТ
244
5
 
21
 
! Отговори
FMC преди 2 години
Лошото на ядрената война, ако някой не е разбрал е, че дори ракетата да е супер неточна, тя поразява целия свят ;) Даже и руснаците да си ги пуснат над главите, пак ще прецакат всички.
243
9
 
16
 
! Отговори
FMC преди 2 години
Относно руските часовници...имах един кварцов и всеки месец изоставашпе с една секунда, на следващия избързваше с една секунда. Така докато сменим времето пролетта или есента :) Сега имам швейцарски часовник за 740 лева, изостава с 3-4 секунди на ден. Оная руския го бях намерил в казармата...така и никой не го потърси. Някакъв невзрачен, пластмасов, квадратен Польот.
242
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е кво ся война ли верно ще има като през 2014 или тоа път по -дълга ,чеченците щом ги върнаха обратно в базите май няма да е със зелени човечета тоа път а с редовната армия.После некви санкции манкции и кой от където е....
241
10
 
14
 
! Отговори
Първия преди 2 години
Руски телевизор беше КВН-49 , бушитата на КВН викаха- Купил , Включил, Не работает.
240
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснак е открил велосипеда , само че дървен! Руснак е направил първото околосветско пътешествие от Камчатка до Канада! Адам и *** са руснаци, нямат покрив над главата си, нямат риза на гърба си имат една ябълка и им казват че живеят в Рая!
239
5
 
9
 
! Отговори
Сеир на гол ГЗ преди 2 години
Когато Русия си възстанови позиците в Украйна, всичко ще се успокои! Ако не ги възстанови, няма да се успокои, а ще се персистира! И така - чакаме и люпим семки!
238
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците са създали радиото, ел крушка, и самолета. Скоро им предстои да открият "минималната заплата".
237
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата е огромна и хората пътуват навсякъде. На руснаците Бали им е много по близко и са ходили там отдавна, а тукашните кифльовци сега го имат за хайп
236
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
309 руските часовници са най бързи защото Русия е на повече часови зони от всеки друг. Така че фобските олигофренчета току що си го набутаха сами.

Спонсорирани публикации