Еманюел Макрон бе преизбран за президент на Франция

Той спечели на балотажа срещу Марин льо Пен
Обновена: 24 апр 2022 21:35 | 24 апр 2022 21:15, Красимир Ангелов
266
Еманюел Макрон бе преизбран за президент на Франция

Еманюел Макрон печели втори мандат и остава президент на Франция.

Това сочат първите прогнозни резултати оповестени от местните телевизии.

Макрон получава 58.2 на сто от гласовете, а неговият опонент Марин льо Пен получава 41.8 на сто, показват резултатите от екзитпол, оповестени от телевизия "Франс 24".

Балотажът е повторение на втория тур между двамата отпреди 5 години, когато отново спечели Макрон с 66 срещу 34 процента.

По този начин 44-годишният Макрон ще стане първият френски президент, който ще бъде преизбран през последните 20 години. За последно това успя да постигне Жак Ширак през 2002 г. След това предшествениците на Макрон Никола Саркози и Франсоа Оланд напуснаха поста си само след един мандат.

Самата Марин льо Пен призна поражението си, макар да обяви резултатите си за "гръмка победа".

"С над 43 процента от гласовете, резултатите от тази вечер представляват сами по себе си гръмка победа", заяви в Париж крайнодясната лидерка пред свои симпатизанти". Изявлението ѝ бе излъчено пряко по телевизия "Франс 24".

"Този резултат е свидетелство за голямо недоверие на френския народ към френските и европейските ръководители, което те не могат да игнорират", заяви още Льо Пен. "По-решени сме от всякога. Нашата решимост да защитаваме французите е още по-силна. Хиляди пъти ни погребваха и хиляди пъти им доказахме, че грешат на тези, които предричаха нашето изчезване", добави тя, цитирана от БТА.

Резултатът, който се очаква да бъде потвърден от официалните власти по-късно през нощта, ще предизвика огромно облекчение в Европа след опасенията, че евентуално президентство на Льо Пен ще остави континента без кормило след Брекзит и напускането на германския канцлер Ангела Меркел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
1
 
! Отговори
Т преди 2 години
Здравейте икономически роби.
162
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой съмнявал ли се е, че изборите щяха да имат друг изход? Глобалистите не пускат кокала защото ако във франция бе спечелила Льо Пен то това ще е като ефект на доминото и с други ЕС държави и край с глобализма. Но няма такъв изход ,не може да се победи глобализма по този начин. Хората трябва да разберат, че по този измислен начин няма как да има победа на сатанистите от глобалният елит.
161
0
 
2
 
! Отговори
Абе 172 преди 2 години
Не го гледай, че е избран. Гледай колко народ е гласувал за опонента. Милиони хора. И те лу са резил за Европа. И всички милиарди инакомислещи ли? Само Джонсън, Байдън и поляците ли са? Грешка. Милиарди са против лицемерието.
160
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май само ние и унгарците ще си останем за резил в европа
159
5
 
9
 
! Отговори
Слава на Мадуро !!! преди 2 години
Макрон избран с проста хартиена бюлетина.Дали това направи изборът му по-малкодемократичен? Cамо в България и Венецуела гласуваме за парламент и президент със задължителен машинен вот. Избраните по тази схема лидери са Мадуро, Румен Радев и Кирил Петков !!! Честито БГ ба`лъци !!!!! Дух`айте супата на "неманипулирания машинен вот" и промяната !!!!
158
5
 
3
 
! Отговори
Айде де преди 2 години
Пътин поздрави Макрон за преизбирането му...
157
11
 
10
 
! Отговори
Я па ти.. преди 2 години
До Анонимен 217 А демона от Москва харесва ли ти ? Байдън не е съсипал две държави като Путин.Макрон също.
156
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БГ народ правилно не участва в този фарс наречен демократични избори. Скоро *** ще изберат демокартично някъде по света или у нас.
155
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тук фалшиви избори,фалшива власт ,фалшива демокрация на лукавия всичко му е фалшиво.Демонът в белият дом ако бъде обесен ще паднат и неговите ангели в Европа.
154
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ура! Воала! Всички забрадки и бради на социални помощи ликуват. До следващия атентат.
153
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не е избирано. Тоя изверг е инсталиран точно както тоалетното биде в Белия Дом. Явно така ще е занапред до второто пришествие.
152
13
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Трудно е да си пyтин0питek в тези фашистки времена, докарани от джуджето убиец. Каквито и пари да налива, името му е вече нарицателно за диктатор фашист и нацист и надали някой ще гласува за негова п0дл0га, виждайки как избива майки и бебета в Украйна
151
18
 
11
 
! Отговори
Европеец преди 2 години
Кво стана бе, путинисти? Разбрахте ли, че империята на злото няма шанс?
150
19
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Има надежда за Франция, 43% са нормални, но отклонението ще направи още щети.
149
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредните фалшиви демократични избори
148
4
 
22
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Мндааа Франция става люлка на демократичните *** ! Просто Киро да вземе пример хо хо хо
147
7
 
24
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
тоя спечели както хамериканския бай Дън-деменцията с фалшиви гласове... тоя никой не го ще - от 1-ви май въвежда купонна система на 10-на храни... вие тук си викайте за европата!!!
146
6
 
1
 
! Отговори
Унищожават ни преди 2 години
В България се изтезават хора от милиции близки до Борисов и Гешев, институциите потулват жалбите на жертвите! Хора спасявайте се на Запад!
145
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-страшното е, че пак има изненадани. Дори надеждата не помага. Този свят не е устроен обикновеният човек да живее добре. И няма да бъде. Както пише Василев по-долу - дори не осъзнавате, че сте роби.
144
4
 
12
 
! Отговори
Бигот преди 2 години
ХЕХЕХЕ , КЕФ!!! До преди година две се чувствах съпричастен със Европа и Америка, исках Тръмп да успее, хората да се освестят и да победят пълзящия рак на джендърастията. Днес обаче загубих тая съпричастност, и колкото повече потъват в калта на либераското блато, повече се радвам.

Спонсорирани публикации