Олена Зеленска показа пред Давос Украйна преди и след инвазията

Тя говори за важната роля на украинските жени във военно време
25 май 2022 13:26, Нели Христова
152
Олена Зеленска показа пред Давос Украйна преди и след инвазията
Снимка: БГНЕС

Първата дама на Украйна Олена Зеленска разказа пред световната общност за хуманитарната ситуация в родината й.

Тя говори на събитие в Украинския дом, проведено в рамките на Световния икономически форум в Давос (Швейцария). Чрез видеовръзка съпругата на президента разговаря с участниците в Давос. Олена показа снимки на украински градове преди и след руската инвазия.

Първата дама показа и снимки на хора, засегнати от войната.

„Мариупол. Какво беше и какво стана след руския тормоз. Ирпин, Харков, Северодонецк. Беше – стана. Мислех как най-добре да говоря за украинската трагедия по време на онлайн сесия в Украинския дом в Давос, организиран като част от Световния икономически форум. Разбрах, че е по-добре да се види веднъж. Моите събеседници са в уютен далечен град. Аз съм в Киев, опитвам се да се възстановя от обстрела. Но ми се струва, че целият цивилизован свят разбира какво преживяваме сега“, написа първата дама в Instagram.

Олена говори и за важната роля на украинските жени във военно време, като нарече тяхната устойчивост изключителна. Зеленска настоя да бъдат засилени санкциите срещу Русия.

"Войната не е чужда. Защото това иска Русия -  да станат трагедиите наравно с новините от шоубизнеса. Не, това не трябва да е така в свят, който иска запазване на човечеството. Ценността на човешкия живот и мир е над всичко. Знаете ли какво ни вдъхновява? Че имаше хора, които се наричаха „новите приятели на Украйна“. Именно войната ги вдъхнови. За жалост. Но добре дошли нови приятели, за да се бием заедно. Защото това е приятелство – да се борим и побеждаваме заедно“, обобщи Елена.

По-рано първата дама заяви, че в Украйна ще бъде създадена служба за психологическа помощ в подкрепа на оцелелите във войната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
14
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 1 година
Тази е като мъжа си.И двамата се продават и не им пука за обикновения украинец
38
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След всеки американски купон, нещата изглеждат така и някой друг трябва да чисти!!!
37
2
 
15
 
! Отговори
Darth shadow преди 1 година
евтин пиар и нищо повече от това, а в давос се събират най големите врагове на Човечеството..
36
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички страни, след някакви взаимоотношения със САЩ, винаги изглеждат по подобен начин.
35
3
 
15
 
! Отговори
НеРазбрал преди 1 година
Кога ще покажат биолаботаториите, създадени от краварите? Един приятел пита.
34
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А що не покаже снимки на донецк и луганск преди и след осемгодишната наказателна операция на украйна там?
33
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Току що научих за поредното масово убийство в училище на невинни в САЩ,. 19деца и 2 учителки. САМО в демократична Америка" ........много ди назад! При средно 2 масови престрелки дневно за миналата година в Кравария, най-вероятно си пропуснал поне още една след тая!
32
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тъапа зелка
31
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Снимките за доказателство, че човек и добре да живее, може да срещне американец
30
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що не сравнят Украйн с Беларус. И двете са независими след 1990 г. но сега Украйна е разрушена и наполовина теритроия, а Беларус с голяма икономика и територия. Украйна и преди войната беше затънала в заеми и корупция.
29
1
 
17
 
! Отговори
БГ кашик преди 1 година
Току що научих за поредното масово убийство в училище на невинни в САЩ,. 19деца и 2 учителки. САМО в демократична Америка всеки луд може да си купи оръжие, както си купува хляб, и да избива невинни. Един от най-големите бизнеси в САЩ - това е продажбата на оръжие на вътрешния и външни пазари. Затова се водят и войните, да се отварят нови пазари. Толкова за демократичните САЩ.
28
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много са ми смешни както вземат да си изопачават имената. Защото тази се казва Алена, а дрогиранто о мъжле це Владимир. Това са имената, с които са записани като да се родили.
27
2
 
14
 
! Отговори
Много трогателно преди 1 година
Оленка, хайде сега с новото британски гражданство и с милиардите в Лондон.
26
1
 
16
 
! Отговори
ЕВАЛА - това е вярно преди 1 година
Ленче, оди моме показвай пик4еро на оновазеленотоглистче. Порошенко подписа Минския мирен договор. твойтомангалче дето се праи на евро, унищожи държавата Украина, предаде бойците мариополски натиквайки ги в катакомбите, мазетата и таваните, продаде Украина на Дудьо от Варсоу. Не ти ли е времето да се събудиш. Е нащо кире ойде, виде, прегърна и бега от СлабатаУкрина
25
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кво от тва? Нека някой покаже на тая жена Сирия, Армения, Ирак, Афганистан, Грузия, Сомалия, Египет, Либия, Йемен... Туко виж на укрите им порасне 23та хромозома и разберат каква е съдбата на буферните държави.
24
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно по сценарии,вчера гледах филма от сащ"Да разлаем кучетата "едно към едно!!!
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И след това замина да си почине в имението си в слънчева Калифорния вместо да се прибере при сънародниците си в Украйна.
22
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 28 "май нещо се обърка с кравирите и с техните екскурзии но Хирошима и Нагасаки." Хич не съм се объркал. Точно го казах. А "екскурзиите" им до Хирошима и Нагасаки предотвратиха още милион и половина жертви на войната на Японския империализъм. Япония в момента е цъфтяща държава. Как е Рассия, построиха ли канализацията или още са с външни тоалетни?
21
5
 
22
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Тази нацистка съпруга защо не покаже какво се правеше 8 години в Донбас, и че хората там, като настъпват руснаците, нямат сили и да заплачат, прегръщайки бойците на ДНР, ЛНР и руските момчета. Защо не покаже зверствата на азовци, айде сиктир, и ти, и мъжът ти. Пътници сте. Русия ще пребъде, не го ли разбрахте. А, пропо, може да пуснат и обръщение към извънземните, как не са се сетили. Арестович, къде спиш!!
20
2
 
19
 
! Отговори
Една бомба да падне преди 1 година
"Една бомба да падне сега в Давос". - Чекай малко Кирето да дойде.