Зеленски за края на войната: Казвахме, че искаме мир, сега казваме победа

Президентът на Украйна произнесе емоционална реч за Деня на независимостта
24 авг 2022 11:14, Нели Христова
499
Зеленски за края на войната: Казвахме, че искаме мир, сега казваме победа
Снимка: БГНЕС

Президентът Володимир Зеленски поздрави народа си за Деня на независимостта с емоционална реч. Днес Украйна отблезвя 31 години суверинитет, но и шест месеца от началото на руската инвазия

"Днес Украйна отбелязва деня на знамето, но това се случва докато се борим срещу най-страшния враг на нашата държава. В същото време постигнахме огромно национално обединение. Нашият национален флаг стана символ на кураж. Символ на онези, които уважават свободния живот. Където има синьо и жълто няма и няма и да има тирания. Там, където има синьо и жълто, няма да има диваци. Нашето знаме е навсякъде - от фронтовата линия, където нашите войни се бият с врага, до столиците на всички континенти. Това значи само едно нещо - хуманност", заяви президентът.

Още по темата
"Благодарен съм на всички, които защитават истинските ценности. Благодарен съм на всички, които помагат на Украйна. Благодарен съм на всички, които след 24 февруари избраха пътя на борбата за това, което прави живота истински: за свобода, за независимост", каза още той.

44-годишният лидер произнесе речта в бойна униформа пред централния паметник на независимостта на Киев от СССР.

"Нова нация се появи на света на 24 февруари в 4 часа сутринта. Не е родена, а преродена. Народ, който не плачеше, не крещеше и не се уплаши. Нация, която не избяга. Не се отказа. И не забрави", заяви Зеленски.

"Планирали сме много събития - нещо, което да подчертае пътя, който сме изминали. Който сме изминали заедно - украинците в Украйна, във всички наши територии - както в свободните, така и във временно окупираните, защото нашият народ се сражава навсякъде. Украинците в чужбина - всички, които помагаха, всички, които разпространяваха истината за Украйна, всички, които призоваваха да се борим за Украйна", каза още украинският президент.

"Никой окупатор не се чувства в безопасност на нашата земя. Всички сътрудници знаят, че нямат бъдеще. И всички ние не просто вярваме - ние виждаме, че държавата ни има перспектива", допълни лидерът.

За пореден път Зеленски обяви, че Крим е неизменна част от Украйна и тя ще си върне градовете и хората отново.

"Какво за нас е краят на войната? Ние казвахме: мир. Сега казваме: победа", заяви Зеленски.

"Не ни интересува каква армия имате, интересува ни само нашата земя. Ще се борим за нея докрай", каза Зеленски във видеообръщението си днес

"Ние се държим здраво вече шест месеца. Трудно е, но сме стиснали юмруци и се борим за съдбата си", каза той.

"Всеки нов ден е причина да не се отказваме. След толкова дълъг път нямаме право да не продължим докрай", допълни Зеленски

По отношение на Русия той добави: "Няма да се опитваме да намерим разбирателство с терористите. За нас Украйна е цяла Украйна. Всички 25 региона, без никакви отстъпки или компромиси."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


499
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ке казваш каквото ти кажат ..от САЩ! Никой не те взшма на сериозно..
275
7
 
22
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Руските войски съобщават че вече виждат сградите на град Николаев и напредват бързо.
274
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 314/315 Дума дупка не прави, и анонимник с "уверения" тежест няма :)))
273
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски щади нервите на русофилите, като въобще не споменава, че десетки хиляди украински войници се обучават от седмици и месеци на западни системи на въоръжение. Когато бъдат обучени, украинците няма да имат проблем да започнат да използват почти неограничено НАТОвските оръжейни наличности. Говори се, че около 500 украинци се обучават на А-10 Тъндърболт. Помислете какво значи Украйна да разполага дори с 1/5 от това количество опериращи самолети :)))))
272
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 318 Е, значи всичко е наред, и скоро Просия ще победи. :))))
271
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1/3 от населението са напуснали Украйна, друга 1/3 са в завзети от Русия територии, а последната 1/3 измира в армията..но Зеле ще спечели..наградата на Дарвин ще спечели!
270
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това мнения и коментари ли са или всяки пети е един и същи, който все повтаря нациския лозунг и сам си отговаря. "Благодаря това е важно."
269
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 297 до 300 "Но сега виждам познати, които се ваксинираха и в рамките на около година се разболяха тежко." Знаех си. :)))) Впрочем, русофилите лъжат сутрин, на обяд, и вечер. А, и докато спят. :)))))
268
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До История Ееех, ако и през 2023 руснаците пак имаха помощ от някой, който да ги измъкне, както предните два пъти :)))))) Иран и Северна Корея няма да стигнат :))))
267
3
 
22
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Апетита му идва с яденето. В първите дни на руската инвазия квиичеше пред лидерите на Европа, че на следващия ден няма да е жив, че руснаците ще го ликвидират. А нашия Киро беше изпаднал в умиление и съжаление, че е слушал лидер, който до дни няма да е жив. Нашия Киро е много емоционален и състрадателен. Сега обаче Зелински вече говори за победа. Апетита му е нарастнал.
266
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 298 Това за което си мечтаеш няма как да стане, но със сигурност руснаците ще се молят за хуманитарна помощ. Има една картина от един руски художник от 19 век на която хиляди гладни руски роби от поволжието паднали на колене пред двама американски сенагори молят за храна, та същите картини ще гледаме в Русия след ерата Путин.
265
3
 
14
 
! Отговори
История преди 1 година
1812-Париж;...1945-Берлин;...2023...Брюксел
264
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хиляди убити и ранени, милиони напуснали ,а он речи държи на празници.
263
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 299 "Е, те показват руснаците разни модели западни оръжия, пленени в Украйна. Който иска - да гледа." Кой бе? :))) Като видеото с Химарса дето се оказа водоноска ли? :))))))
262
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Крим живеят 70% руснаци и 20% татари, да видиме как Зелка ще победи там..цивилните ше изгонят украинските войници с метли като 2014, не им трябва оръжие!
261
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 298 Нека позная: ти си прогнозирал, че до година 50% от ваксинираните ще са умммрели от ваксината, нали? :)))))
260
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 297 "Защо в центъра на Киив не изложат и унищожената западна техника." По-интересния въпрос е защо в центъра а Москва не разположат такава. Нали имат множество победи и множество унищожени западни системи? :)))) Няма начин да нямат подръка поне няколко Химарса. :))) Не, не говоря останки от ракети Химарс, такива знам че имат в множество бивши командни пунктове и складове. :))))
259
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ан. Защо в центъра на Киив не изложат и унищожената западна техника.
258
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 999 Има доста други общи неща :)))))
257
3
 
5
 
! Отговори
999 преди 1 година
До ако беше някъде в арабския свят___ Единственото общо между Саддам,Кадафи и Путин е желанието за премахване на щатския долар от търговията с петрол.

Спонсорирани публикации