Погребението на кралица Елизабет е безпрецедентно и невиждано

Според Милена Хлебарова, се спазва стриктен протокол
19 сеп 2022 09:37, Петя Славова
166

Станахме свидетели на 11-дневното поклонение пред тленните останки на кралица Елизабет Втора. Това беше мащабна масова церемония.

Според експерта по етикет и протокол, и поведение в обществото Милена Хлебарова, това е било едно от най-тежките от страна на протокол събития. По думите й се използва огромен ресурс от хора и познания.

"Следва се строга процедура по церемониал, който е невиждан в последните години. Действително миналата година беше погребението на принц Филип, но то макар да беше пищно и официално, беше кралско, докато това е държавно и такова не е организирано от смъртта на Уилям Чърчил през 1965 г.", заяви тя в студиото на "България сутрин".

Хлебарова уточни, че има остро спазване на правилата и не може да се излезе от тях - Уестминстърското абатство е мястото, а финализирането на събитията ще бъде в параклиса Сейнт Джордж, където са положени останките на редица крале, включително на принц Филип. Той ще бъде изваден от там и ще бъдат положени заедно с кралицата да почиват в мир един до друг.

Още по темата

"Принц Хари беше лишен от ордените и правото да носи кралска униформа, когато реши да се откаже от кралските си задължения. Баща му е проявил великодушие, за да може двамата братя да бъдат облечени еднакво и да покажат почит към баба си във военната униформа. Военният параден костюм излъчва най-високата степен на почит към починалото лице и всички ще бъдат в такава униформа", отбеляза Хлебарова пред Bulgaria ON AIR.

Гостът разказа, че погребението на кралицата е безпрецедентна случка с присъствие на толкова много световни лидери на едно място, за да я почетат. Тя отбеляза като важно и присъствието на президента Румен Радев на церемонията.

"По протокол те имат предварителна информация и са запознати с правилата къде ще застанат, какво трябва да облекат, колко време им е дадено да отдадат почит на кралицата, в кой сектор ще бъдат ситуирани. След това, когато премине официалната част, могат да говорят помежду си. На такива събития се прави най-добрата политика, защото лидерите имат възможност непринудено да контактуват и да изгладят нередности", посочи Хлебарова.

Тя поясни, че се очаква от 2000 до 2500 официални лица от цял свят да присъстват на погребението, тъй като всички светски личности са обичали да се срещат с нея, защото е била съвременен лидер.

"Крал Чарлз Трети, ако излезе от обувките на майка си, ще се почувства като по-слабо действащо лице. Ще я замести, ще следва нейните съвети, ще има свой почерк, ще изгради свой кралски път, ще има своята кариера на суверен, но няма да излезе от релсите на това, което тя е създала, а ще надгради. Това очаква целият свят - той да продължи в този балансиран, елегантен, съсредоточен, действащ стил на политика", коментира Хлебарова.

Тя счита, че най-трудно ще му бъде да се наложи, защото той е на 73 години и на тази възраст ще е трудно да има толкова натоварен график денонощно. Нейното мнение е, че първата атака срещу него ще бъде за това, че се е развел и че е направил кралица разведена жена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман
44
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
още чакат ли хората да се поклонят, че взех едни лимонови резанки - да й ги оставя на Кралицата, че знам че много ги аресваше преживе
43
3
 
20
 
! Отговори
E6a си майката преди 1 година
Един хляб няма откъде да си купя, всичко е затворено защото бизнесът е предупре1ен че ако някой работи днес ще бъде обвинен в неуважение към короната. Диктаторските режими ряпа да ядът.
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
още ли не сте я катурнали и зазидали в катокомбите - става половин месец на занимвате с нейно кралско височество
41
1
 
19
 
! Отговори
Помориец преди 1 година
Ужасни нови цени в Лондон всеки божи ден. Стига с тоя цирк вече! 17 паунда бяха черешите в сезона, за заведения никой не говори вече тук. Общо взето експлоатация и ангария.
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е еееее . Ама тя е починала ли?
39
1
 
3
 
! Отговори
МВР всява страх преди 1 година
Хората в град Бобов дол живеят в страх от полицията, полицаи ходят по домовете и тропат по вратите по всякакви поводи, всеки ден!
38
1
 
2
 
! Отговори
Кст преди 1 година
И путин пропуснах
37
2
 
13
 
! Отговори
Кст преди 1 година
Дай Боже повече такива погребения че да не са чак толкова безпрецедентни. ***, Зеления, байдън, урсула и много други да последват кралицата
36
2
 
7
 
! Отговори
птр преди 1 година
Стига сте ни занимавали с този "вампир"...
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По сценарий на Уолт Дисни !
34
3
 
24
 
! Отговори
Пич преди 1 година
От сутринта никоя от официалните медии не обели дума относно спечелените медали на световното по художествена гимнастика. Но всичките отделиха часове на някакво си погребение в Лондон. Но така е: трябва да е ясно кой ни упралява, кое е важно и т.н. Радвам се поне, че българинът продължава да бъде все така неподатлив на промивките на мозъка и се подиграва точно така, както при погребението на Брежнев.
33
0
 
12
 
! Отговори
А сега преди 1 година
...ще трябва да сменят парите, униформите и прочее " дребни" разходи за монархията В Името на Народа! А след 5 години - отново!
32
3
 
16
 
! Отговори
Вечно преди 1 година
Монархията п.а.р.а.з.и.т.и.р.а върху тялото на Народа, но пиарът направи така, че на народа му харетва това и дори го обожава!!!
31
1
 
18
 
! Отговори
До 30 преди 1 година
Ами хората си имат лично мнение. Това забранено ли е вече? Аз лично никога не съм харесвал и одобрявал монархията, защото тя е откровен *** върху тялото на Народа. Пиарът я направи харесвана. Нищо повече!
30
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голямо реване, че не сме Англия и сме били зависими и що отразявали погребението. Зависими се щото сме бедни и мрънкате само за пари и нищо да не правите, а сме бедни щото сме простти. Когато си беден и просст, идват големите и почват да те мачкат, като не ти харесва надигни юмруче и направо нещо. До тогава тихо.
29
2
 
15
 
! Отговори
Защо преди 1 година
В крайна сметка кралицата НЕ управлява. Защо приписват тъкмо на нея всички успехи там? Не разбирам. Това е чист пиар. И стадно поведение на хората. Цели институти работят за да Ви манипулират по удобен за управляващите начин. Дори Андрю спасиха от затвора.
28
11
 
12
 
! Отговори
мак преди 1 година
Не разбрах, защо някои се подиграват. Все едно някой да се смее на български традиции. Тя не беше ваша кралица, оставете англичаните да я изпратят както те искат.
27
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 25Обясни ни какво е направила, естествено не можеш :))) Поредния пишлагар, дето се прави на англичанин :)))
26
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Писачите на подигравателни просташки коментари нека да сравнят Великобритания с нашето дередже. И да се опитат да си отговорят на въпроса защо в огромната тълпа се е намерил само един да се провикне хулигански. Който може да разсъждава, ще си направи изводите. Който не може, ще продължи да облекчава комплексите си за малоценност, пишейки тук глупости, щом създателите на сайта допускат това.

Спонсорирани публикации