Снимка: Istock
|
Продукти:
Приготвяне:
В подходяща купа пресейте заедно брашното, какаото и бакпулвера. Отделно с помощта на миксер разбийте добре яйцето, жълтъка, захарта, водата, олиото, ванилията. Добавете към течните съставки сухите и отново разбийте, за да се получи гладко тесто. Накрая сложете начупения шоколад и разбъркайте с шпатула. Тестото се изсипва в намазнена и набрашнена форма. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути или до готовност. Когато изстине може да се поръси с пудра захар. Ако тестото за кекса стане твърде гъсто – регулирайте течните съставки.
Още рецепти може да намерите в готварската рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase