Семерджиев с объркващи показания: Не помни катастрофата, не употребява дрога

Не знае къде е получил и шофьорска книжка
Обновена: 10 апр 2023 18:50 | 10 апр 2023 14:19, Нели Христова
245
Семерджиев с объркващи показания: Не помни катастрофата, не употребява дрога
Снимка: БГНЕС

Доста объркани показания даде Георги Семерджиев пред съда. Мъжът, обвинен за смъртта на двете млади жени след катастрофата на столичния булевард "Черни връх", заяви, че не той е карал колата. В автомобилът били трима души.

"Не съм карал аз колата, а друг човек, той искаше да наеме колата. Бяхме трима, аз, този, който щеше да наема колата. Той комуникират с тях през Instagram", обясни той пред съда и добави, че първо е карало момче и момиче, после уточни че били две момичета. След 10 минути обяснения Семерджиев каза пред съда, че е карало момиче, но не успя да обясни кои са били хората в колата.

"Не управлявах аз автомобила в момента на катастрофата. Друг човек го управляваше, искаше да го вземе рент-а-кар. Тръгнахме от паркинга на "Макдоналдс" и той управлява няколко минути до инцидента. В колата бяхме шофьорът, аз и още две момичета".

"Спряха ме за проверка и ме тестваха за наркотици. Не ме задържаха и аз си тръгнах, защото никой не ме задържа. Не бях употребил, не знам защо теста е положителен. Не знам защо не отидох на кръвна проба", свидетелства още той.

Семерджиев заяви, че има шофьорска книжка от Швейцария, но така и не си спомни къде точно я е изкарал.

"Не помня коя година се явих на изпит там. Нямам българска шофьорска книжка. Мисля, че в Цюрих ми издадоха книжка. Вероника Никифорова беше с мен и видя как ми издават книжката, ние бяхме заедно. Човек ми я даде в Швейцария тази книжка. Това беше отдавна и не мога да се сетя къде точно. Представи се за длъжностно лице", каза той.

Обвиняемият твърди, че няма спомени от нощта на катастрофата.

"Имам спомени до инцидента. Може би управлявах "Ауди"-то с немска регистрационна табела. Имам от къде да я взема, не е издадена от надлежен орган. Правя снимки на коли, които давам под наем. И, за да изглежда, че имам повече коли, ползвам тази табела. Знаех, че ме издирват заради спирането в Студентски град, разбрах от от мои източници. Не съм употребявал наркотици в деня на катастрофата, както и предните дни. Във въпросното "Ауди" не съм пренасял наркотици. Може да съм возил познати, които употребяват наркотици, но не знам конкретно кой. Колите се дават рент-а-кар и може някой да ги е оставил".

Обвиняемият каза още, че не е виждал показаните му на снимки наркотици, намерени в автомобила му.

"Не управлявах аз автомобила в момента на катастрофата. Друг човек го управляваше, искаше да го вземе рент-а-кар. Тръгнахме от паркинга на "Макдоналдс" и той управлява няколко минути до инцидента. В колата бяхме шофьорът, аз и още две момичета. Аз включих полицейската лампа, за да караме по-спокойно, защото всеки като види полицейска кола ще спре. Виждах светофара и казах на шофьора да намали, но той не намали. Очаквах таксиметровият шофьор да спре, но той не го направи. Спомням си преминаването на кръстовището и след това нещо не си спомням. Спомените ми се върнаха вкъщи, когато се събудих сам. Помня, че влязоха полицаи. Бях без дрехи. Бутнаха врата и влязоха полицаите. Не си спомням аз как съм влязъл. Никога не съм употребявал наркотици", обясни той.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Невменяем ще да е новата теза на Защита му.....Всички може да сме на мястото на загиналите! не си ли дават сметка за това, че утре може да са хора от тяхното семейство?!?!?
193
0
 
18
 
! Отговори
sostin преди 1 година
Тоя в Щатите ще му плеснат само за обида на съда 5 доживотни, за другите неща не ми се мисли.
192
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отличен пример, че в България полицията, съда и престъпниците са мафия, организирана престъпност.
191
0
 
16
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Долен, пропаднал, нагъл, без морал и достойнство тип, който не зачита живота на хората. А такива, като него са много. Не разберам, защо такива пропаднали хора години наред са толерирани от органи и институции, че им бива и съдействано за да превърнат своята простотия, арогантност, безотговорност и неморалност в норма и заплаха за обществото. Такива хора са срам за обществото.
190
0
 
14
 
! Отговори
aa1830 преди 1 година
Ако някой е виждал колата след катастрофата на какво прилича......след такъв удар е абсурд човек да оживее, камо ли да излезе сам от колата и да се прибере вкъщи. Наличието на "случайо минаващи" оттам прокурори и следователи непосредствено след катастрофата пак е много интересно. Историите със стълбата, полицайката, двете спътнички, полицейската лампа, тест-драйв версията и прочее е само подигравка с нас като народ.
189
0
 
12
 
! Отговори
R преди 1 година
Този съвсем ни смята за будали
188
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този и други такива като него се ползваха преди избори, като организатори за купуване на гласове. Затова са закриляни от най-високо място. А, народа тъне в мъглата на съдебните саги.
187
0
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
В България, или съдиите са слаби или адвокатите много добри. Убиеца на Милен е на свобода, а този се прави на божа кравичка. В Германия миродавно е казаното от полицаите, но те не са корумпирани.
186
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не помнел нищо....а да се друса - помни. Затвор до живот.
185
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подобно зверско обсебване е снимано перфектно при убииството на проследявания като неудобен за мафията ограбваща милиарди в БЪлгария МИЛЕН ЦВЕТКОВ.Автомобла на Цветков е следен с активирано дигитално холограмно оръжие в талон на автомобила. Убиеца е засечен през видео терористична камера и обсебен обемно. Обсебването с44е вижда перфектно..
184
2
 
2
 
! Отговори
УБиват с холограми преди 1 година
Ползват обемно проникващо ПЪЛНО Обсебване на водач на маркиран автомобил. Обсебването на водача и автомобила е снимано.. У нас масови убиици позлват нагло престъпни дигитално холограмни оръжия лепени чрез полицейски рекет НЕЗАКОННО НА ПРЕДНИ СТЪКЛА. ОБсебените НЕ ПОМНЯТ <НЕ ЧУВАТ НЕ РЕАГИРАТ> НЯколко експертизи наложени след сигнали потвърждават че са жертви на МРъсни експерименти през ХОЛОГРАМИ НА ПРЕДНИ СТЪКЛА> ЗАКОНА ЗАБРАНЯВА ЛЕПЕНЕТО НА ОТВЛИАЩИ ВНИМАНИЕТО НА ВОДАЧА ЛЕПЕНКИ ..
183
0
 
2
 
! Отговори
В. преди 1 година
Ние, гражданите на МВР разчитаме. Разните полу-граждани с полу-подмолни връзки, с полу-легален достъп до данни на МВР са ни противни.
182
0
 
5
 
! Отговори
Temida преди 1 година
Да бъде настанен в една килия с пернишкото произведение , сами ще си раздадат правосъдие
181
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя не взима наркотици, те му ги дават. Как обаче това се случва и в панделата, за да бръщолеви толкова глупости....?
180
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БОЙКО ,КАТО СЕ ПОГЛЕДНА В ОГЛЕДАЛОТО,ВИДЯ ЛИ СЕМЕРДЖИЕВ ?
179
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От написаното оставам с впечатление, че се канят да го изкарат психично болен или ***, защото то при тия доказателства друго не му остава. И за слепите е ясно, че тоя пропаднал *** уби две жени защото се е правил на състезател от Формула 1 по градските улици, надрусан до безпаметност. Със сигурност не му е за първи път, добре да мислят тия, дето полагат неистови усулия да го измъкнат. Следващите жертви може да са техните деца...
178
3
 
8
 
! Отговори
СХОДНО преди 1 година
Този се представя за член на ,,Мара Салватруча(MS-13)",но всъщност е една издънка на комунистически род.Това са хора без бъдеще,колкото и пари да са накрали през годините.*** вече трето поколение.Белязани от съдбата на изчезване.Добре че беше този случай,тахората да видят със собствените си очи,какви кадри работят в МВР и БГ правосъдието.Не мед. сестри,ами и кучетата ще избягат от тоя отходен канал.А иначе власта да продължава да си ги тъмни и пази още.На напусналите България им е през ***.
177
0
 
12
 
! Отговори
това преди 1 година
човек ли е-мяза на географска карта,кпд-то му е нула -трепете го никой няма нужда от тоя, в противен случай няма ДЪРЖАВА
176
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Буци,това е твоята правосъдна система,Буци,Каскетурата пак ще го пусне тоя ,Гарантирано от ГРОБ..Нагли сте,и то прекалено,кристали мристли
175
0
 
23
 
! Отговори
Бай Кольо преди 1 година
Съдебното ни законодателство е толкова калпаво,че позволява на всеки престъпник да го разиграва с години,дори и да е доказано виновен!

Спонсорирани публикации