Ердоган води убедително в първите резултати от изборите в Турция

Президентът и противникът му направиха първите си коментари
14 май 2023 19:32, Нели Христова
246
Ердоган води убедително в първите резултати от изборите в Турция
Снимка: БГНЕС

Първите резултати от изборите в Турция показват, че президентът Ердоган води убедително.

Въз основа на 9,1 % от преброените гласове, HaberTurk съобщи, че Ердоган води с 59,47 % от гласовете срещу съперника си от опозицията Кемал Киличдароглу с 34,79 %.

Единният кандидат от 7 опозиционни партии на президентските избори в Турция Кемал Кълъчдароглу призова поддръжниците си в Twitter да не напускат избирателните секции до последния подписан протокол. „Апелирам към нашите герои на демокрацията: в никакъв случай не напускайте избирателните секции до връчването на последния подписан протокол. От вашата решителност зависи пълното и правилно изразяване на волята на народа. Ще видите, ще бъде струва си вашата умора", написа Кълъчдароглу, който е основен съперник на действащия президент Реджеп Ердоган.

Гласуването на президентските и парламентарните избори в Турция приключи днес в 17.00 часа местно време (съвпада с българското време), не са установени проблеми, каза по-рано Ахмет Енер, председател на Висшия избирателен съвет .

Президентът Реджеп Ердоган също призова поддръжниците си и доброволците да защитават урните, докато не станат ясни резултатите от днешните президентски и парламентарни избори в Турция.

"Както винаги, време е да се погрижим за избирателните урни. Продължавайте да защитавате волята на нашия народ, докато резултатите не бъдат окончателно определени", призова Ердоган минути след като избирателните секции затвориха.

Днес 64,1 милиона души имаха право на глас, включително 1,76 милиона в чужбина, и 4,9 милиона избиратели, които гласуват за първи път.

Общо в страната има 191 885 урни за гласуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Слава богу! Дано така и да се задържи! Ако американската марионетка Кемал спечели, ще е много зле и за нас!
6
1
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 11 месеца
До 17 часа е. Не е до 21 часа
5
10
 
33
 
! Отговори
Фашиско зеле преди 11 месеца
Протестиращите в Аахен Германия крещят "Зеленски е фашист" ))))
4
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Язък за данъците ми дето отидоха при демократичните журналисти да разпространяват платените от комисариата по ценностите и истината в Брюксел лъжи.
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 21 часа анадолско време по закон нямат право да показватрезултати.
2
11
 
25
 
! Отговори
Промит мозък преди 11 месеца
Ееее, не е либерално така, не е демократично, изглежда ще стане като в Унгария, биха се по гърдите как Орбан губел, а той спечели убедително. Краварската пропаганда пак даде на късо, но важното е че поне ще ни набутат *** идеологията и либерастията ...
1
17
 
36
 
! Отговори
В Турция няма как! преди 11 месеца
Турците са горд народ и не се лутат по разни либерали да си губят годините, както тук вече трета година не знаем къде да застанем, заради две объркани момчета, дошли от чужбина. Такива в Турция щяха да получат само подигравки и да бъдат изпратени по живо и здраво. А тук ги направихте премиер и финансов. Е, сега им берете плодовете.

Спонсорирани публикации