Си Дзинпин: Китай ще подкрепи Русия в основните й интереси

Президентът се срещна с руския премиер Мишустин
24 май 2023 15:34, Александър Попов
113
Си Дзинпин: Китай ще подкрепи Русия в основните й интереси
Снимка: БГНЕС/EPA

Китайският президент Си Дзинпин предложи подкрепата на Пекин по отношение на "основните интереси" на Москва на среща с руския премиер Михаил Мишустин.

Си е казал на Мишустин, че Китай и Русия ще продължат да си оказват "твърда подкрепа по въпроси, касаещи основните интереси на всяка от страните, и ще укрепват сътрудничеството на многостранните арени", се казва в съобщение на официалната информационна агенция Синхуа.

Китай и Русия трябва да засилят още повече икономическото си, търговско и инвестиционно сътрудничество, както и да разширят сътрудничеството в енергетиката. Това е заявил китайският президент Си Цзинпин на среща с руския премиер Михаил Мишустин в Пекин, предаде Ройтерс.

"Китай и Русия трябва да продължат задълбочено да използват потенциала за двустранно сътрудничество, да повишават нивото на сътрудничество в търговско-икономическата и инвестиционна сфера", заяви Си Дзинпин, цитиран от китайската телевизия.

Според Си Китай възнамерява да обедини усилия с Русия за повишаване на нивото на взаимодействие във всички направления, за да "обогатява непрекъснато всеобхватното стратегическо партньорство" между двете страни.

Мишустин е на посещение в Китай от вчера. Първоначално той посети Шанхай, където участва в китайско-руски бизнес форум. В Пекин той се срещна и с премиера Ли Цян. При визитата бяха подписани двустранни документи, включително меморандум за разширяване на търговското сътрудничество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На България основния интерес е да бъде колония на САЩ и да плаща милиарди за картинка на самолети F-16.
51
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия и Китай подкрепят основните си интереси, което е нормално. В противен случай САЩ ще ги подчини и ще изсмуква ресурсите им, както прави с почти целия свят.
50
16
 
10
 
! Отговори
Тия хора преди 1 година
По умни руснаци, не крепостните, хора на духа, вижте актьора от Кухня, Назаров, как разсъждава, как обича народа се,как мрази Путин....това са истинските руснаци, руснаците които с цената на всичко се противопоставят на мракобесния режим на КГБ!
49
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ха ха ха Пригожин сам раЗката цялото НАТО
48
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изборът е ясен - колония на САЩ, както е България след 1989 година или обединени от свободни.
47
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ха ха ха байдън пълни памперса от шубе
46
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си взимат Байкал и да се приключва.
45
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При мисълта за полегнали 50,000 украинци под Бахмут изтръпвам, кой ли е следващият град. На Русия й трябват още 1-2 такива, малки, без стратегическо значение. И армията на яукрайна ще приключи. Тремаемо оборону!
44
0
 
7
 
! Отговори
баце преди 1 година
До Анонимен 57 / Руснаците си ешиха бая проблеми свързани с криминалния контингент, като ги пратиха на фронта.
43
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 60 ZбъркочВиж в тубата, дали аз съм на наркотици или ти. Пригожин раzzката руzката армия,и величае ВСУ.
42
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-голямата победа във войната е унищожаването на противника до степен на отказ от бойни действия. Вече два месеца чекаемо контранастъпа, но не биде. Залужни е с мозъчна операция. Не е от слънчев удар на плажа, а от ракетен по щаба му в Херсон.
41
11
 
5
 
! Отговори
Кравар преди 1 година
Пак питам, да ви бием или да ви помагаме? Вие сте руски некадърници, нямате мозък нещо да постигнете сами!
40
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 57 Русия нищо не може затова с шепа затворници и наемници Пригожин унищожи 50 000 украински войници в Бахмут за тия 9 месеца. ///Ха, ха, ха, хи, хи, хи, сам Пригожин признава, че при Бахмут е загубил 20 хил солдате, ха, ха, хи, хи, без да бройме загубите на вмирисаният руски башибузук, набеден за армия. Ха, ха,ха, хи, хи, хи.
39
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия китайците ги въртят на пръста си кат си искат, нашите путипитeци си мислят че ще борят световният ред заедно. Ха-ха!
38
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пригожин във ново видео разката майката на руската армия която според него абасралас. Тръгнала към Киев усетия дебелия и убежала, в Харовщина тоже. Херсон завзяли, уплашили се от ВСУ и убежали.Скъсва се да хвали ВСУ, за които войната е Отечествена.Целите на демилитаризацията не са изпълнени, преди войната ВСУ имало 500 танка сега 5000 танкове. .200 хил. солдати знаещи да се бият сега 400 хил. и т. н.
37
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори и с пропагандна цел Русия да успее да превземе това градче, то това просто показва че нищо не може! Просто войната трябва да се оправдае с някаква победа, градчето е 5 километра! То няма никаква стойност, освен медийна!
36
11
 
7
 
! Отговори
До 45 преди 1 година
Силно ти препоръчвам да не гледаш руски телевизии, освен ако вече не си увреден! Това не е реалност, подмяна на реалността на заминаващия режим на Путин!
35
7
 
8
 
! Отговори
Паприков преди 1 година
Друзя само за протокола, ако един хляб струва 2 кинта и вие отидете в магазина с 1.90 ще ви го дадат ли? Бахмут не е превзет напълно, района при летището с някои частни домове е все още под контрола на ВСУ. Обаче какво следва след това накъде ще настъпвате или цялата патакалама беше за бахмут и повече не ви трябва. А с демилитаризацията и денацификацията какво стана?
34
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евроатлантиците реват на умряло. Жалко че пак сме в грешния блок
33
6
 
3
 
! Отговори
Барточев преди 1 година
Друго не знам, обаче това което шефа на чевека вагнер каза в последното си интервю, направо звучи като студен душ за руския мир който путин изгради. Не знам дали някой тавариш тук би се наел да го коментира.

Спонсорирани публикации