Самолети на ФСБ летят до Минск, появиха се слухове, че Лукашенко е починал

Синът му се отправи към Китай
1 юни 2023 12:28, Нели Христова
179
Самолети на ФСБ летят до Минск, появиха се слухове, че Лукашенко е починал
Снимка: БГНЕС

След 30 години на власт Александър Лукашенко е определян като "последният диктатор в Европа". През последните седмици обаче се заговори много за здравето на лидера на Беларус.

Той се почувства зле на празненствата по случай Деня на победата в Москва, а няколко седмици по-късно се появи информация, че след лична среща с Путин, е бил откаран по спешност в болница в Москва.

Разбира се, веднага се появиха шеги и предположения, че Владимир Путин е отровил Алекснадър Лукашенко. Но тези съмнения стигнаха нов връх, когато вчера коренспондентът на Kyiv Post Джейсън Джей Смарт съобщи, че два самолета на ФСБ са излетели от Москва и са пристигнали в Минск.

Освен това синът на беларуския президент Виктор Лукашенко се е отправил към Китай.

Това повдига много въпроси. Според Смарт, последния път, в който един от тези самолети на ФСБ е летял към Беларус, е бил на 18-ти и 26-ти август, а на борда му е бил директорът Николай Парушев.

Какво търси синът на Лукашенко в Китай е другият въпрос, който веднага изниква. Според Смарт, той или търси финансова помощ от Пекин, или е там за да уреди наследяването на президентския пост, тъй като баща му е починал.

Все още не е ясно какво се "готви" в Беларус. Много потребители в Twitter, а и анализатори спекулират, че Кремъл може да се възползва от влошеното му здраве, за да сложат нова марионетка на поста му. Други пък стигат по-далеч - Русия да използва тактическо ядрено оръжие срещу Украйна от територията на Беларус, а след това да хвърли вината върху отсъстващия Лукашенко.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе хубаво му копаееете гроба, ама Лукашенко изпроси две АЕЦ, безплатни самолети и газ на символична цена, а на нас ЕС и US ни спряха АЕЦ Белене и Ю.Поток, накараха ни да платим над 5млрд$ за чертежи на ретро самолети от 70те, взимат ни златото и ни накараха да си нарежем самолети и ракети за скрап, за капак пращаме техника и плащаме хотелите на укрите, та като се замисля не знам кой на кого трябва да се смее!!! Сега ще кажете че съм русофил нали хахахахахахах
54
2
 
5
 
! Отговори
leg1t преди 10 месеца
Казва се Николай Патрушев.Дали и в новината Ви няма грешка както в името ?
53
22
 
30
 
! Отговори
Онзи отгоре преди 10 месеца
Айде в пъклото, ще повлече крак и джуджето след него!
52
2
 
7
 
! Отговори
До Анонимен преди 10 месеца
света ще се кротне когато търговците на одеяла с шарка, които избиха над 100 милиона истински американци, изчезнат...
51
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А дано....един тоталитарен вожд по малко....
50
3
 
2
 
! Отговори
aa преди 10 месеца
с нетърпение очаквах анализа на днеса, вече всички сте с много дебело разтроение на личността. Такива тъпизми трудно се измислят
49
14
 
6
 
! Отговори
МАРИЯ преди 10 месеца
Жив е и ще се оправи. Бил е отровен от ЦРУ но докторите в москва са му спасили живота .
48
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе спрете наркотииците на хохаллите...
47
4
 
14
 
! Отговори
гост преди 10 месеца
Това новини ли са или клюкарник ? А къде е Залужни ?
46
9
 
7
 
! Отговори
ПорЦелан преди 10 месеца
Аз пък очаквам скоро и Буданов да си загуби сянката и да си промени цвета на очите, точно като Залужни, след като ракета избуши паркинга до зданието на ГУР на "Рибарският остров" в Киев. Вчера поглебваха генерали от НАТО в Германия, които са били на съвещание там, под паркинга.
45
6
 
10
 
! Отговори
ЯМХ Путкин преди 10 месеца
Мустака и джуджето ще висят на двата края на едно и също въже.
44
6
 
9
 
! Отговори
Мужик преди 10 месеца
Ха ха ха, джуджето ще нареди бърже ОСВОБОЖДАВАНЕ и ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ и после ще се чуди защо и беларусите искат да го cвитнaт!
43
6
 
16
 
! Отговори
Поп Мишо преди 10 месеца
Радев ще присъства ли на погребението?
42
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Новината от руските сайтове е че чеченците от Ахмат са започнали офанзива тази сутрин.Целта е разгром на бандеровските зомбита в Донбас.
41
4
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Пишете за двойници и тройници, но ако е така, значи сме във война на двойници. Сега остава и Зе да е хвърлил топа след яко шмърка е и холивудския сценарий е готов.
40
8
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Дано е жив човека, че ще настане голяма каша. Ще заложа на ускоряваща трета световна. Защо мисля така? Просто е. Ако е починал, ще се активизират розовите движения. Това Москва няма да позволи, ще се разрази въррешна битка в Беларус. Путин няма да чака много много, да му отнемат Беларус. Пригожин министър на отбраната, 5 млн мобилизирани руснаци и бърз поход към Минск и Киев.
39
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руснаци обаче бързо са реагирали - веднага пращат със самолета подготвения двойник
38
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Новият президент на Беларус ще е Вовата а скоро и в Украйна.Чеченците от Ахмат вече са пробили украинският фронт и напредват.Има кадри как карат танковете през украинските полета и крещят Ахмат сила.
37
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз затова никога няма да взема чай от Путин ако ми предложи. Предложи ли чай или почерпка другаря - спукана ти е работата
36
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе досега според Запада Вовата три пъти беше някакъв двойник го замествал.Щото ФСБ ще си играе със двойници като направо ще завземе властта.