Ryanair уволни главния си пилот, опипвал младши пилоти

Договорът му е бил прекратен незабавно
15 юни 2023 14:53, Нели Христова
62
Ryanair уволни главния си пилот, опипвал младши пилоти
Снимка: БГНЕС

Ryanair уволни своя главен пилот, след като разследване установи "модел на повтарящо се неподходящо и неприемливо поведение" спрямо девет младши пилоти.

Ейдън Мъри беше уволнен незабавно във вторник, след като двуседмично разследване установи, че той е тормозил и пилотите на възраст между 21 и 32 години.

The Times съобщава, че 58-годишният Мъри, който е женен, е изпратил неуместни текстови съобщения до пилоти-кадетки, предлагайки им подкрепа в кариерата им.

Съобщенията съдържали коментари за техните фигури, с препратки към "страхотно тяло" и "невероятно дупе"
, както и въпроси за техния любовен живот и сексуална активност. Поне в два случая Мъри е поискал снимки, като обещал, че няма да бъдат разпространявани.

Разследването започна, след като бил получен анонимен сигнал от човек, който събщава, че Мъри е опипал четири младши пилоти и е имал няколко "любимки".

Мъри беше назначен за главен пилот през 2020 г. и беше законово задължен да лети веднъж месечно, за да поддържа лиценза си. Разследването установи, че той е променял графиците, за да може да споделя пилотска кабина с младшите пилоти. През последните 12 месеца Мъри е летял 18 пъти и е променил ротацията 14 пъти.

Източник, близък до разследването, отхвърли твърденията, че връзките са били сексуални по какъвто и да е начин, но много от младшите пилоти смятат, че поведението му се развива по този начин. Поне двама от тях казват, че ги е "потупал" по задните части в офиса си, друг - на паркинг.

Източникът отрече слуховете, че Мъри е бил арестуван, но каза, че авиокомпанията е уточнила пред жертвите, че ще бъдат подкрепени по всякакъв начин, ако желаят да повдигнат обвинения. На засегнатите пилоти също са предложени консултации.

Мъри е бил интервюиран три пъти като част от разследването. Дарел Хюз, главен директор на Ryanair, написа в имейл до персонала: "Със съжаление трябва да ви уведомим, че снощи прекратихме незабавно договора на главния пилот на Ryanair DAC (който беше назначен през 2020 г.). Това решение следва разследване през последните дни, което идентифицира модел на повтарящо се неподходящо и неприемливо поведение спрямо редица жени младши пилоти, което е в нарушение на нашата политика за борба с тормоза. Решени сме да гарантираме, че всички наши хора могат да идват на работа в безопасна и сигурна среда."

The Times съобщава, че Мъри не е сътрудничил на разследването, заявявайки, че е изправен пред "лов на вещици". По-късно той твърди, че не е изпращал текстовите съобщения, а след като му е предоставено доказателство, казва, че го е направил, когато е бил пиян.

Той се е свързал с някои от жертвите си и ги е призовал да не помагат на разследването.

Мъри бил уволнен по четири обвинения, включително култивиране на неподходящи отношения с жени пилоти. Той има право на обжалване в седемдневен срок. Говорител на Ryanair каза, че авиокомпанията няма да коментира отделни служители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Eеееххх а безработните като Зозо , Космонавт и още един несретник тук във форума си мечтаят за това. Да бяха пратили тях! Хем работа щяха да имат, хем любивник хахахахах
25
1
 
12
 
! Отговори
ЗАЩО Е ПУБЛИЧНО? преди 10 месеца
Щото е налитал на другия пол. Ако мераците му бяха към колеги от неговия пол, сигурно нямаше да посмеят да го пипнат или най-малкото щяха да го разкарат БЕЗ ПУБЛИЧНО ДА СЕ АФИШИРА ПРИЧИНАТА, особено с пикантните подробности, както е в случая!
24
5
 
19
 
! Отговори
Батко ви преди 10 месеца
То вече да те е страх да задяваш колежките. Я си пипнал някоя по рамото, или недай си Боже да танцуваш с нея на банкета, лоша работа! Най- малкото уволнение, съд и глоба. Виж ако колежката ти е чeрeн трaвeстит и се натискате пред всички, ще получиш похвала и повишение. И евентуално възможност ТИ да съдиш някой възмутен и недоволен от ставащото хетеро-колега за дискриминация. :))) Докато и последния различен /разбирай който харесва хора от другия пол/ служител напусне фирмата, държавата, Европа
23
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Чак от последния абзац разбрах, че става въпрос за жени. До тогава, не можеш да повярвам, как така са уволнили този палавник опипващ младите пилотчета и следващ всички препоръки и то по време на месеца на прайда! След като прочетох, че въпросните пилоти всъщност са от женски род, нещата си дойдоха на мястото. Направо в затвора при големите черни маркучи да го вкарат, за да влезе в правия път! Ще пише съобщения на жени за сочните им дy.пета, пpocтака му с пpocтак. Побърка се тоя свят.
22
2
 
17
 
! Отговори
Унуфри преди 10 месеца
оли майна, тоз здраво е порил рибите....ЦЦЦЦЦттттттт..Човещинка....
21
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бил съм инструктор на млади колежки, такива тьпотии са абсолютно недопустими. Отделно някои малки пик ли се пробват дали не могат да ти развалят семейството ей така, за спорта. Не си представям защо го е направил, някакво старческо оглупяване, вероятно. И не, това поведение не е мачовско. Този е закъснял уона-би мачо.
20
2
 
15
 
! Отговори
Човекът просто е преди 10 месеца
искал да провери могат ли младшите пилот(к)и да вдигнат самолета,на него на възрастта,на която се намира са му нужни повече усилия.И той е уволнен защото иска да провери може ли да разчита на коле(жка)гата си в екстремални условия.
19
6
 
2
 
! Отговори
яко бой преди 10 месеца
аз бих го наритал и линчувал такъв
18
3
 
1
 
! Отговори
Лесно е преди 10 месеца
Затова като излетя ко-пилота трябва да катапултира обратния и да поеме контрола в свой ръце. Това е всичко. Най-добре да натисне копчето за катапулта някъде далеч над океана.
17
3
 
1
 
! Отговори
до Ихтеманеца преди 10 месеца
Е кво лошо прави Киро ! Сега пък , човека и жена да не докосва.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Последно - пилоти или пилотки.
15
1
 
3
 
! Отговори
... преди 10 месеца
пълно е навсякъде. стават мнозинство вече..
14
2
 
8
 
! Отговори
ЕвроЖендр от Брюксел преди 10 месеца
Целувки от Брюксел!
13
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А така, уволнете опитния пилот, за да турите кадетки :D Ако се возех в самолета на тая и без това пропаднала компания, предпочитам да ме вози опитен пилот дето ги обарва, отколкото митутка , с която , я стигнеш, я не
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако не е вкарал поне главата, не се брои.
11
1
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 6 преди 10 месеца
Има лека разлика между възхищава и пращане на лични съобщения, опипване, натрапване. А ако не го бяха изхвърлили с времето сигурно щеше да ескалира към заплахи за кариерата ако не му пуснат. За тази работа има проституки
10
1
 
9
 
! Отговори
До Съжалете го преди 10 месеца
Ами не баш, този безобиден чичо както го представяш е във властническо положение, спрямо новоизлюпените пилоти, които и без това са в доста кофти положение в началото на кариерата си. Като получават никакво заплащане, в една от най-лошите спрямо персонала компании. И ако не позволят да ги опипва и не знам още какво може и да ги изхвърли или да им уреди кофти графици, лоши полети, липса на развитие.....
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А байдън Педофилаа кога?
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя е вдигнал самолета
7
4
 
21
 
! Отговори
евротолераст преди 10 месеца
Затова никакви мъже пилоти повече! Само жени и мъже, които са или цветнокожи, или любители на същия пол!

Спонсорирани публикации