Рецептата Dnes: Рибни топчета

Вкусно предястие
7
Рецептата Dnes:  Рибни топчета
Снимка: Istock

Продукти:

  • 700 г филе от треска
  • 80 г настърган пармезан
  • 100 г галета от пресен хляб
  • 1 връзка наситнен магданоз
  • прясна мащерка на вкус
  • 2 средно големи яйца
  • 1 стрита скилидка чесън
  • сол и черен пипер на вкус
  • брашно за овалване
  • олио за пържене

Приготвяне:

Сложете в кухненски робот хляба и го смелете добре. След това го прехвърлете в дълбока купа. В същия уред сложете рибните филета, които трябва да са добре почистени от костици. Когато ги смелите може да ги добавите към хлебните трохи. Към тях се слагат подправките и яйцата, и всичко се разбърква много добре.

От получената смес се оформят топчета с размера на орех, които се овалват в брашно и след това се изпържват в нагорещено олио до златистокафяво. След това се изваждат от мазнината и се слагат в чиния върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Рибните хапки може да изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25 минути, но е важно на всеки 10-15 минути да ги завъртате, ако е необходимо.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Засега поработвам в офиса до Операта!
4
0
 
0
 
! Отговори
еи преди 9 месеца
го шарана баш кьм топчетата се е насочил пьк и как си ни научила леле само при теб ти ще ни учиш как се учи помиярка
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
най добре палачинки
2
0
 
2
 
! Отговори
В. преди 9 месеца
На Шипка - вятър и мъгла. Успях преди дъжда да намеря няколко билки. Рибните топчета от треска биха ми харесали, стига да има кой да се занимава. Ако провят в моя магазин, бих опитал, но сигурно няма да останат
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Кофтилан продават изрязан гръбначен стълб за "хек филе" за 6,50. Не се лъжете на тия мъърши.