Робърт Ф. Кенеди - джуниър - новият любимец на лидерите от Силициевата долина

Част от технологичния елит обича опозиционерите, а Кенеди е готов да им предложи непопулярни идеи
30 юли 2023 22:00, Красимир Ангелов
82
Робърт Ф. Кенеди - джуниър - новият любимец на лидерите от Силициевата долина
Снимка: БГНЕС

Робърт Ф. Кенеди - младши казва, че детските ваксини са свързани с аутизма и че Централното разузнавателно управление (ЦРУ) е убило чичо му. Той размишлява на глас дали излагането на Wi-Fi не води до рак. Някои от големите звезди в технологичния свят пък подкрепят кампанията му за президент, пише Wall Street Journal.

Силициевата долина обича опозиционерите, ето защо някои светила в технологичната индустрия подкрепиха републиканеца Доналд Тръмп през 2016 и 2020 година. Този път демократът Кенеди е този, който получава одобрението на големите имена в технологичния свят.

Съоснователят на Twitter Джак Дорси наскоро изрази подкрепата си за Кенеди, който се изправя срещу президента Байдън за номинацията на Демократическата партия за държавен глава. Кенеди е подкрепян и от редица други технологични лидери, включително SPAC краля Чамат Палихапития и Дейвид Сакс, основател на PayPal и доверен служител на Илон Мъск. Марк Гордън, основател на вече спрения уебсайт за споделяне на файлове LimeWire, дори създаде PAC, който подкрепя Кенеди.

Те твърдят, че харесват желанието му да върви срещу статуквото.

"Кампанията на господин Кенеди е за бъдещето, а не за миналото", казва бившият конгресмен и мениджър на кампанията на Кенеди Денис Кучинич. "Хората в технологичната общност искат президент, който гледа напред, който иска да засили ролята на Америка в технологиите, който уважава поверителността на данните и е изключително творчески настроен в подхода си към правителството".

Проучванията, обичайно поставят Кенеди значително по-назад. Влиятелни брокери от Силицевата долина, като съоснователя на LinkedIn Рийд Хофман и съоснователя на Netflix Рийд Хейстинг, подкрепят Байдън, който се очаква да бъде официалната номинация на партията.

И все пак вниманието около Кенеди, съчетано с популярното му фамилно име, усложняват процеса за демократите.

"Докато американците научават все повече информация за неговото крайно и непопулярно мнение, подкрепата му ще продължи да намалява", смята съветник на Байдън.

Миналата седмица Кенеди каза, че Covid-19 е насочен към чернокожите и белите хора, като същевременно щади евреите ашкенази и хората от китайски произход, сочи информация, публикувана първо от The New York Post.

Коментарите му предизвикаха обществен отзвук. Кенеди направи изявление, в което посочи, че е бил оклеветен като антисемит.

Технологичната индустрия често е описвана като група, която предпочита прогресивните кандидати, но това невинаги е така.

Отговорът на правителството на пандемията, включително блокадите, беше повратна точка, която накара някои технологични гласоподаватели да станат по-консервативни по социални проблеми, твърди Нийл Малхотра, професор по политическа икономия в бизнес училището към Станфордския университет. Кенеди изрази съмнение относно безопасността на ваксините срещу Covid-19 и се противопостави на блокадите.

Целият анализ четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Луд
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Във всеки случай,говори реални неща за Украйна .Сега ще го анатемосат.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като знам кои са в моемтна в Силикон Велея, хич не ми харесва това ...
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Про100КирчУ : - Оуу! Много сме умни! Нали се сещаш, че на НИКОЙ не му пука!
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И до тук ли опря това. Ако Боби Кенеди ссстане преззидент на САЩ и изкара два мандата, може и да постигне много добри работи не просто за САЩ, а за целия свят. Чичо му може би не бе светец... Но бе един от добрите.
1
5
 
11
 
! Отговори
Про100КирчУ : преди 9 месеца
"Казва се СиЦилиевата долина! Научете го тоя български най-сетне!"

Спонсорирани публикации