Рецептата Dnes: Паста с домашно песто

Лесна рецепта
Обновена: 5 авг 2023 09:32 | 5 авг 2023 09:31, Михаела Лазарова
9
Рецептата Dnes:  Паста с домашно песто
Снимка: Istock

Продукти:

  • 360 г къса паста
  • 1 голямо авокадо
  • 30 г свеж босилек
  • 1 ч. л. лимонов сок
  • 2-3 с.л. настърган пармезан
  • 40 г кедрови ядки или кашу, белени бадеми
  • 6/7 лъжици зехтин екстра върджин
  • 1 скилидка чесън
  • сол на вкус

Приготвяне:

В блендер сложете авокадото, босилека, лимоновия сок, кедровите ядки, зехтина, солта и чесъна. Пасирайте, докато се получи хомогенна смес. Сварете пастата според инструкциите на опаковката. Загрейте тиган, в който сложете пестото от авокадо и 2-3 с. л. от водата, в която се е варила пастата. Разбъркайте добре и добавете отцедената паста. Отново разбъркайте, пресипете в чиния и сервирайте.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 8 месеца
Ква паста???? Туй са макарони.Защо паста??Паста за зъби, пастет, доматена паста. Радев пастата ха ха ха, защо паста???
5
2
 
4
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 8 месеца
Преди 40 години на това му викахме "макарони"...а "пастата" си беше паста...пастичка...сладко нещо което се яде в сладкарницата...но вече сме европейци, нали...
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е как, елементарно - взимате 7 лъжици и почвате да броите - 1,2,3,4,5,6,7 -пълните първата седма лъжица със зехтин и я отделяте. После пак броите - 1,2,3,4,5,6,7 и пълните втората седма лъжица. И така шест пъти за да отмерите шест седми лъжици.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как да премеря шест седми лъжица зехтин?
2
0
 
1
 
! Отговори
катя преди 8 месеца
Вместо това блудкаво авокадо, по-добре доматено пюре. Като сте го захвалили това авокадо, като че ли си нямаме български плодове или зеленчуци.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Няма малсо и ако позлвате бадеми, ще стане ужасно сухо. Имам препоръки - вмесот за една порция, рпавете 1 кг или пче и в буркан. Може да изкара дълго време, ако се напраив като хората и се съхранява добре. Просто излиза по-евтино. Второ - Добавете пресен магданоз към босилека. Трето - сложете и масло. Четвърто - орехи, вместо бадеми, иначе ще стане сухо и гадно, особено како пропсунете и маслото. И пето, НАЙ-ВАЖНО - разкарайте го това авокадо!!!