Обвиняват шофьорът, убил дете на ул. Гурко, в а престъпление с евентуална умисъл

Той е бил с 2 промила алкохол в кръвта
3 сеп 2023 15:50, Нели Христова
108
Обвиняват шофьорът, убил дете на ул. Гурко, в а престъпление с евентуална умисъл
Снимка: БГНЕС

С превишена скорост се е движил мъжът, убил дете на ул. Генерал Гурго. Не е имало спирачен път, а шофьорът е бил зад волана след употреба на алкохол. Това обявиха от СДВР в брифинг за медиите относно катастрофата .

Едва 400 метра е карал пияният Петър Тодоров, преди да блъсне и убие дете на пешеходна пътека в София снощи. Той се качил на колата на ул. "Славянска беседа", а катастрофата снатала на кръстовището на ул. "Гурко" и ул. "Цар Иван Шишманов", разясни старши комисар Любомир Николов. Експертизата показва, че промилите в кръвта на мъжа са били 2.

Колата се движела толкова бързо, че спряла на повече от 100 метра от мястото на сблъсъка.

Прокуратурата ще повдигне обвинения на шофьора за престъпление с евентуална умисъл.

Водачът на автомобила е бил предружаван от жена и дете в автомобила. Тя не се опитала да го спре да седне зад волана, тъй като не давал признаци, че е под влияние на алкохол.

Мъжът не е направил опит да избяга. Има само едно образувано досъдебно производство през 2015 година за шофиране след употреба на алкохол.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
Гунчо преди 7 месеца
Дядо казваше по добре двама да ме водят,отколкото четирима да ме носят.Дайте власт на родителите на загиналите деца,те ще си ги осъдят
91
0
 
1
 
! Отговори
Шамар с крак преди 8 месеца
Дрифтаджийчето къде е ?
90
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пиян и доказано дриогиран шофьор ако убие на пътя трябва да се приравни автоматично към предумишлен убиец.
89
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Цар Иван ШишманОВ. Срам и позор за българските джурналисти и за тези дали им дипломи
88
0
 
1
 
! Отговори
До 89 преди 8 месеца
Няма да се научат, те го правят нарочно, за да получават хейт под статиите, и това им се брои за "импресии". Идиотско е, но имат полза от това да са толкова брутално спрели, иначе не знам защо да ги наемат такива. Ако статията беше написана от изкуствен интелект, щеше да е значително по-грамотна - но не, важното е да има максимално много грешки, най-невероятни заглавия, а подзаглавията са върхът на дебилизма. И така е от много отдавна.
87
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да разрешат стрелбата по пияни шофьори зад волана. Много бързо на пияниците ще им мине желанието да убиват.
86
0
 
7
 
! Отговори
Граматик преди 8 месеца
А кога журнал ята ще се научат да пишат грамотно? Първо, не знаят пълния член - обвиняват КОГО? - шофьорА. Второ, генералът е ГурКо. Трето, царят е Иван Шишман...
85
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А да питам, Шарден а дето е скочиш пред колата при положение че вижда с каква скорост се движи и не може да спре ЗАЩО е продължил да пресича?!?!Ааа забравих, бил е с предимство. Е сега да си търси предимството при Свери Петър!!!Когато шофьор и пешеходец провинциални *** се срещнат на пешеходна пътека в София става ТОВА, единия при Бай Ставри а другият при Свети Петър.
84
1
 
8
 
! Отговори
Потресена преди 8 месеца
Липсата на морал у адвокатите в България е потресаваща. Как изобщо защитават убийци като този и искат условно да се разхожда свободен и да мачка още деца?
83
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Явно в че това с умисъла няма да мине пред съд дори и СССР. Само замазват очите на тъъъпУтУ племе. За да има умисъл трябва да докажат мотив а тези хора не се познават.Аман от недоучили адвокатчета и проЛУРори. В Бг всички сте турбо неграмотни!!!
82
0
 
13
 
! Отговори
Право на мнение! преди 8 месеца
Да седнеш зад волана с 2 промила алкохол, да къраш с двойно по-висока скорост, да не натисниш спирачките пред пресичащото на зебра момче и да го влачиш още 100 метра си е Умишлено Убийство!!!
81
11
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 8 месеца
Колкото е виновен шофьорът-пиянде, толкова са виновни и оли го френите от Пътна полиция, които слагат зебри на бързи отсечки и подлъгват балъците да скачат под колите.
80
2
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 8 месеца
Цар Иван Шишманов ми звучи доста осъвременено...
79
0
 
4
 
! Отговори
Потрес преди 8 месеца
Когато КАТ, МВР, прокуратурата и съдът колективно не работят, всички виждаме резултата. Съболезнования на близките на момчето.
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да им вземат колите, които карат. Малко по малко ще престанат да карат пияни.
77
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Жената не е казала нищо, защото алкохолът зад волана е нормализиран. Всеки ден пишат колко пияни са хванали, но на фона на броя шофьори шансът да те хванат е минимален.
76
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 66 Жената, качила се в колата не е забелязала, че шофьорът е с 2 промила / простичко казано - пиян до козирката/. Шофьорът, от своя страна, не е забелязал, че дамата е к*рва. Вероятно не е забелязал, че в колата има и дете. Това не са фатални назабелязвания, но когато не е забелязал момчето на пешеходната пътека, това вече е друго нещо......Това е трагедия, за семейството и всички нас, като общество. Нека момчето почива в мир!
75
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
С ДВА ПРОМИЛА АЛКОХОЛ ТОЙ НЕ Е ИМАЛ В ГЛАВАТА СИ НИКАКВА МИСЪЛ
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Отнемане на ПТП Уважаеми интелектуалецо, уведомявам Ви официално, че само едноклетъчен организъм може да очаква рязка промяна в поведението на пътните бандити само няколко седмици след въвеждането на нови, по-строги наказания в законодателството. Това са неща, които изискват време. Изграденото високо правно съзнание у хората в Западна Европа е отнело векове. И при нас нещата ще вървят така, уви.
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 68 Уважаеми сънароднико, никога не сте практикували каквото и да е в правната област, различно от миене на тоалетните. Ако имахте и ден в правен факултет, щяхте да знаете какво налага употребата на условно наклонение във фазата на досъдебното производство. А Вие нямате и най-малко понятие от проблема. Пожелавам Ви все по-добро измиване на онези неща, които усърдно чистите в благословения Запад!

Спонсорирани публикации