Какво видя и с какви подаръци си тръгна Ким Чен Ун от Русия?

Севернокорейският лидер присъства и на балет, но си тръгна след първото действие
18 сеп 2023 17:30, Нели Христова
93
Какво видя и с какви подаръци си тръгна Ким Чен Ун от Русия?
Снимка: БГНЕС

В последния етап от обиколката си в Русия Ким Чен Ун инспектира хиперзвукови ракети, бомбардировачи, способни да носят ядрено оръжие, и военен кораб.

Шестдневното посещение и срещата на севернокорейския лидер с президента Путин предизвика безпокойство на Запад относно това дали Ким ще достави боеприпаси за използване срещу Украйна в замяна на модерни руски оръжия и космически технологии. Когато пътуването му приключи, Ким получи пет експлозивни дрона, разузнавателен дрон и бронежилетка.

Неговият брониран влак отпътува след прощална церемония на жп гара в Артьом, далечен източен руски град на около 124 мили от границата със Северна Корея.

Корейската централна новинарска агенция каза, че Ким "изразява сърдечни благодарности на президента Путин и руското ръководство" за "специалната им грижа и сърдечното гостоприемство" по време на посещението.

Ким се прибира у дома "след успешно завършване на графика на официалното си посещение на добра воля в Руската федерация", добави държавната информационна агенция. Той също така пожела "просперитет на Русия и благополучие на нейния народ", се казва в съобщението.

Това беше най-дългото задгранично пътуване на Ким, откакто пое властта в края на 2011 г. Той посети предприятия от хранително-вкусовата промишленост, засилвайки спекулациите, че в замяна на оръжия Северна Корея може да получи хранителна помощ.

Двадесет и четири часа по-рано той пристигна в Артьом и се срещна със Сергей Шойгу, министър на отбраната, за да инспектира военни самолети, включително стратегически бомбардировачи Ту-22.

Шойгу и Сергей Кобилаш, командващ руските сили за далечни бомбардировачи, обясниха на Ким, че крилатите ракети за Ту-160 имат обсег от над 4000 мили. Показаха му и хиперзвуковите ракети "Кинжал".

След това Шойгу и Ким отпътуваха за Владивосток, където севернокорейският лидер беше разведен около фрегатата "Маршал Шапошников" от Николай Евменов, главнокомандващ руския флот.

В събота вечер Ким присъства на представление на балета "Спящата красавица", но си тръгна след първото действие.

Президентът Юн на Южна Корея нарече военното сътрудничество между Северна Корея и Русия "незаконно и несправедливо".

Юн, който трябва да говори пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк тази седмица, каза пред АП: "Всяка ядрена атака от Северна Корея ще бъде посрещната с бърз, огромен и решителен отговор, който ще доведе до края на режима."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Voyah Free 2024 Full-size SUV е с 10 хиляди долара по евтина от предишния модел. Двураменно предно въздушно окачване окачване, многораменно задно също пневмо окачване, регулиране височината на клирънса, два електромотора обща мощност 490 конски сили, ускорение 4.8 секунди, плюс бензинов 1.5 литра турбо двигател 150 конски сили. 37 хиляди долара. Вътре изработката е средно ниво, но е по-добра от немските аналози BMW X3 и Mercedes GLC.
36
0
 
6
 
! Отговори
До 36 преди 8 месеца
За ЕС 1 трилион е като за Туршия 10 млрд. Смешна работа
35
6
 
2
 
! Отговори
БМВ капут преди 8 месеца
БМВ вече не може да произвежа. На сайта им може да се види, спрян е култовия модел М5 не може вече да се купи, а от цялата серия 5 са останали само електрички по 100 хиляди евро и две мизерни конфигурации с двигатели като на Дачия. Вече няма материали, няма алуминий, енергията скъпа. Да правим скъпи електрички, тях така и така никой не може да ги купи на тези цени.
34
6
 
3
 
! Отговори
1 трилион преди 8 месеца
2023 ЕС е похарчил 1 трилион да субсидира отоплението и тока на населението да компенсира високите цени за да няма недоволство. Въпрос: А колко трилиона ще похарчи ЕС за зимата 2024? Зимата 2024 топла ли ще бъде?
33
0
 
6
 
! Отговори
До 28 преди 8 месеца
Даже 130 г са по-напред. Немците още яздят коне
32
7
 
2
 
! Отговори
Мъъсидис Икюес преди 8 месеца
Мерцедес води в нова класация на електромобилите с най-дълъг пробег с едно зареждане на батериите. Мерцедес-Бенц ЕКюЕс (Mercedes-Benz EQS). Ако желаете да изминете възможно най-дълго разстояние за електрически автомобил(BEV), то в този момент колата, която би ви дала тази възможност е Мерцедес-Бенц ЕКюЕс. ЕКюЕс може да измине до между 727 и 800 километра с едно зареждане на батерията. Докато китайският ZEEKR 001 e със 1032 км пробег, но тези километри не са демократични и са нискотехнологичи, затова наслаждавйте се на дългият демократичен пробег на Мърсидес икюес.
31
2
 
4
 
! Отговори
До 29 преди 8 месеца
Като тези избити край Буча и Бахмут. Така са обучени
30
7
 
2
 
! Отговори
Урсула реве преди 8 месеца
Урсула реве от трибуната на Европейския парламент: Да глобал маркетс са заляти с по-евтини китайски електрически коли. Техните цени са кептнати артифишали лоу заради хюч държавни субсидии. Зис из дистортинг нашия пазар. Защо се оплаква Урсула, имат пари - субсидират, вие защо нямате пари за хюч събсидиарис, нямате ли си високи технологии да произвеждате евтино, БМВ, Мерцедес, WV да уволнят работниците и да произвеждат с AI, нали сте високотехологични, нали капиталалистическата система е най-ефективна.
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Съжалявам готвачите, които една седмица са готвили за тая бездънна каца.
28
1
 
7
 
! Отговори
До хахо 30 преди 8 месеца
Даже 130 г! Немците след 20 години ще направят първия си автомобил! Муахаха. За това Ким се вози в Майбах
27
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
120 хиляди опитни бойци на Вагнер последните седмици сключиха контракти с руската армия. Само за последните няколко месеца са наети на договор 270 хиляди. С предишните 330 хиляди това са 600 хиляди добре обучени и мотивирани бойци. Плюс вече съществуващите части които провеждат СВО. Русия вече разполага с реално 1 милион обучена и модерно въоръжена армия, с боен опит, хора които вече са усетили мириса на барут. Как мислите, Путин е събрал 1 милион отлично въоръжена и обучена армия просто да си я държи за кеф?
26
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Китайските автомобили вече значително превъзхождат немските. Китай е поне 30 години пред Германия в автомобилостроенето.
25
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
A какво става с Шенген, след 16 години 6лизане на брюкселски гъ3ове българите могат ли свободно пътуват в ЕС като западно европейците, или българите са нещо втора категория хора, втора категория членове на ЕС?
24
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А какво става с контранастъплението? Освободиха ли вече Крим и 4те области?
23
0
 
8
 
! Отговори
До 22 преди 8 месеца
А в Туршия вече пасат трева. Иначе са в рецесия от 1917 та
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А Путин защо не дигне визите за България, 45 години им лизаxме гъ3овете на руснаците, а още не са дигнали визите да пътуваме свободно за Русия!
21
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Води се война на изтощение, включително и в Европа. И това ще доведе до факта, че столовете под американските марионетки в Европа скоро ще започнат да се клатят. В някои страни вече виждаме това. Защото редица страни от ЕС, начело с Германия, вече са изпаднали в рецесия.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
След 12 г целуване на pishkata на Си Дзи , Ким Чен Ой ходи да разцелуват pishkite с РазПутин. Какъв прогрес
19
4
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 8 месеца
Много ми е кеф, когато аналфабетите в този сайт коментират само по заглавие и снимка :))) В статията ясно е казано какви са му били подаръците, ама кой да чете? На мен лично ми е по-интересно кой е този до Ким Грух
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
уот да фааак, откога цензурирате yшaHкa, бре палавници такива?

Спонсорирани публикации