Депардийо разпродава колекцията си, очаква 5 млн. евро

Има произведения на Пикасо и Роден
26 сеп 2023 18:35, Петър Бойчев
11
Депардийо разпродава колекцията си, очаква 5 млн. евро
Снимка БГНЕС

Френският актьор Жерар Депардийо продава на търг част от колекцията си от произведения на изкуството, предаде ДПА. На аукциона, който ще бъде организиран днес и утре, ще бъдат предложени около 250 творби.

Участниците в търга ще могат да наддават за скулптури на Огюст Роден – художник, в чийто образ Депардийо се е превъплъщавал във филма „Камий Клодел“ с Изабел Аджани, както и за картини и рисунки на Пабло Пикасо, Жорж Брак, Фернан Леже и Александър Колдър.

Един от ключовите лотове, които ще бъдат предложени на търга, е бронзова скулптура на Жермен Ришие, оценен на 800 000 евро. Организиторите на търга от аукционна къща „Друо“ очакват общи приходи между 3 милиона евро и 5 милиона евро.

Жерар Депардийо се е снимал в около 200 филма. Неотдавна 74-годишният актьор попадна в медийните заглавия заради обвинения в сексуално посегателство, отправени от няколко жени.

Според разследване на френския новинарски уебсайт Mediapart 13 жени са обвинили актьора в сексуално посегателство. Това се е случвало през последните две десетилетия на филмови и телевизионни площадки или на обществени места. Адвокатът на 74-годишния Депардийо заяви, че той "официално отрича всички обвинения, които могат да попаднат в обхвата на наказателното право".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
12
 
! Отговори
проститут преди 7 месеца
На времето се редяха на опашка за голямата паламарка,сега искат и пари да изкарат!?Това жените са голяма работа!!!:)))
3
5
 
3
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 7 месеца
Дъртийот алконафт явно е свършил кинтите за пукница, та си разпродава сбирщината от грозотии без никаква практическа полза ("изкуство"). То не бяха разни райски преселения в гоморашкия данъчен рай, то не бяха други глупости, ама на долнопробна водка и кисело вино явно не се издържа :). Чакаме да си продаде и правата (ако има такива) в другите безполезни дейности (пак от категория "изкуство") и да миряса един път и завинаги :).
2
7
 
7
 
! Отговори
aa преди 7 месеца
хахаха, който се е хванал с руснаците, започва да продава каквото е натрупал ДОПРЕДИ това и рано или късно става ***
1
3
 
5
 
! Отговори
пришълецът преди 7 месеца
Беден селянин:)))

Спонсорирани публикации