Полицаи с автомати и кучета ще ни пазят по празниците

Патрулират служители, обучени за терористични заплахи
20 дек 2023 09:13, Петър Бойчев
84
Полицаи с автомати и кучета ще ни пазят по празниците
Снимка БНТ

МВР предприема допълнителни мерки за гарантиране на реда и спокойствието на гражданите преди и по време на предстоящите празници. Екипи с дългоцевно оръжие и служебни кучета ще патрулират на места, където се очаква събиране на много хора, съобщиха от ведомството.
 

Екипи на Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ ще патрулират в районите на големи търговски обекти, коледни базари, централните градски части, жп и автогари, както и в малките населени места.
 

Част от екипите ще са, освен с дългоцевно оръжие, и със служебни кучета. Основният ангажимент на униформените ще е наблюдение и предотвратяване на груби нарушения на обществения ред и извършването на евентуални престъпления.
 

От СДВР и областните дирекции са осъществени предварителни срещи с охранителни фирми на териториите на съответните областни дирекции. Обсъдени са и предохранителни мерки за сигурността на инкасо автомобилите предвид генерирането на по-високи обороти и недопускане на евентуални грабежи на оборотни пари.
 

От понеделник служители от сектори „Специализирани полицейски сили“, „Специални тактически действия“ и „Жандармерия, въоръжени с дългоцевно оръжие, патрулират в Бургас по места с голямо струпване на хора, каквито са централната ул. „Александровска“, обособените коледни базари и къщички, районът на железопътната гара, двете автогари в града, във външния периметър на големите търговски вериги и моловете, разказва БНТ.
"Това са служители, които са много добре подготвени да реагират при сигнали за терористични заплахи и нарушаване на обществения ред с висока степен на риск. Нямаме подобни сигнали, но не е и нужно да имаме, за да предприемаме каквито и да е било мерки. Основното е превенцията", заявява комисар Марин Димитров, началник отдел „Охранителна полиция“ – Бургас.

От СДВР и областните дирекции са осъществени предварителни срещи с охранителни фирми на териториите на съответните областни дирекции. Обсъдени са и предохранителни мерки за сигурността на инкасо автомобилите предвид генерирането на по-високи обороти и  недопускане на евентуални грабежи на оборотни пари.

Целта на създадената от МВР организация е гарантиране на спокойствието на хората и осигуряване на добър обществен ред по време на предстоящата поредица от празнични и почивни дни, твърдят от вътрешното министерство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Със автомати са за-- преди 4 месеца
-- щото със един патрон във тълпата може да утрепе трима и двама да рани от рикошет !ПО добре щеше да е ако си бяха със старите калашници и със щика отпред готови за ,,на нож , опасани със патрондаша 6-гранати и каска да не забравят и мешката със манерката,противогаза все пак терористите могат да пуснат малко газ .
51
0
 
1
 
! Отговори
Демонстрации разни преди 4 месеца
Оне където вика алах акбар много му дреме ,даже още по-хубаво вижда ги къде са ..... ама тука такива няма ,не сме им във интереса , а тези са за демонстрации точно във навалицата трябва да се перчат ами дайте им и картечници ,Важното е сеира и въобръжаемите терористи да ги виждат от далече и да не правят лоши неща ! Много стахнаха вече със автоматите и малко със мотиките ,като няма мотики откъде пари за такива накичени по първа антитерористка мода ?
50
0
 
2
 
! Отговори
ШОРОШ преди 4 месеца
А НЕ Е ЛИ ПО ДОБРЕ ДА ГИ ПРАТЯТ НА УКРАИНСКИЯ ФРОНТ НАЛИ СМЕ НАТО И МНОГО ВЕЛИКИ
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
След измененията в конституцията не се знае кого ща пазят. Май властта си .
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какво пазят , вижда се колко милиона са вече от няколко години в Германия понеже на всички нелегални Бежанци целта им само Германия. Айде стига с теа манипулативни новини кой знае пак от кой български сайт копирани(крадени)
47
0
 
3
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 месеца
Най-добре е да дойдат танковете!
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Като се има предвид какъв тип престъпност е най-честа в България, престъпниците най-много да станат още по-смели, виждайки как автоматът прави полицая по-малко подвижен и му пречи. И да, както е писано по-долу, те не смеят и с пистолет да стрелят, за какво им са автомати.
45
2
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
Трябва да живеете с усещането за страх. На това се крепи ЕС демокрацията за която гласувахте на 2 Април. ПП. Тиквата ви го каза лани, но сте про'с'ти да го вденете. Но Тиквата ви каза И решението - какво се набива на про'с'т човек. Така че не ревете!
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
При толкова мигранти от кол и въже,що не тия ромове са много нагли
43
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да патрулират пред централите на Възраждане, там са истинските терористи
42
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защо са им тия автомати като дори и пистолети нямат право да ползват? Я са ранили някого,я са го осъдили полицая..
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До кога ще ги търпим, питам?!!!
40
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И от какво ще ни пазят? Неща стници....
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
народа трябва да се държи в страх
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Приличат на партизани.
37
1
 
7
 
! Отговори
Кирчо и Хасен преди 4 месеца
Нали само жени и деца идваха? От какво да ни е страх? От фанатизирани 30 годишни изнасилвачи?
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
имат някаква информация, която я крият
35
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тук да не е Газа?
34
3
 
10
 
! Отговори
Зевс преди 4 месеца
Защо само по празниците, не е лошо 24/7 да обикалят така по гетата, че команчите малко да се стреснат.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Административни вести. Много сме заинтригувани!

Спонсорирани публикации