Разследването за убийството на Къро е в задънена улица

Какво са взели екзекуторите от сейфа му?
1 яну 2024 16:45, Нели Христова
56
Разследването за убийството на Къро е в задънена улица
Снимка: БГНЕС

Над половин година след убийството в РЮА на Красимир Каменов-Къро, екзекуторите не са ясни, но се знае, че са взели нещо от сейфа. Предвид че в къщата има оставени много ценности, може да става дума за нещо по-важно - документи и информация.

Когато си убил четири човека, а след това се насочиш и към още нещо друго в къщата, поемайки допълнителен риск, явно става дума за нещо интересно, коментира бившият вътрешен министър Иван Демерджиев, докато бе на поста.

Дали има хора в България, които имат интерес от убийството, дали има такива, които имат интерес от извършените действия в къщата, за които стана дума, това предстои да се изясни, каза Демерджиев.

Бившият служебен министър на вътрешните работи отказа да даде повече подробности от следствентите действия, но добави, че представители на полицията на ЮАР предстои да дойдат в България.

Разследването за убийството на Красимир Каменов-Къро в Южна Африка е в задънена улица, пишат от "24 часа". 

Властите в Кейптаун нямат заподозрени за атентата, в който бяха разстреляни Каменов, съпругата му, бодигард и икономка. Една от версиите, върху които службите са работили преди седмица, е зад поръчката да стои сделка с нешлифовани диаманти. Проверявано е дали Къро не се е забърквал в трафика със скъпоценности, защото в три екзекуции на българи преди години са намесвани нерегламентирани продажби на брилянти.

Другото, което е наложило разследването да се насочи в тази посока, е фактът, че след всяко покушение срещу човек от подземния свят в Република Южна Африка властите задължително търсят диамантена връзка. Правителствени данни сочат, че по-голямата част от жертвите са били в мрежа за търговия със скъпоценни камъни.

Любопитното е, че закоравели престъпници, които години наред се издирват за наркоразпространение, поръчкови убийства, грабежи, точене на карти или измами за милиони, биват разстреляни чак когато влязат в схема за купуване или продаване на диаманти.

При Къро също е правена проверка, но не са открити доказателства в тази посока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То цялата територия е в задънена улица, вие ми ревете за Къро. Ами бягал срещу влака човека, какво да очаква, да обърне влака ли?
28
0
 
3
 
! Отговори
Фитьо преди 3 месеца
Кой би имал интерес е без значение.То и на Путин милиони му искат смъртта и във фризер "го бяха сложили",преди това милиони украинци дупчеха кукли вуду с лика му,но той си цъфти от здраве,дори е по-вероятно съдиите издали заповедта за ареста му да събират шишарки в Сибир.Едно е да искаш,друго е да можеш,трето е да го направиш.
27
2
 
3
 
! Отговори
Най-вероятно преди 3 месеца
Къро е настъпил мафиотските интереси на ГЕРБ и му се е случила случката.
26
1
 
2
 
! Отговори
пфф преди 3 месеца
Един месец преди убийството цялата кохорта на пРезидента с всички агенти на КГБ и разните вътрешни хора на Черепа и т.н. бяха там на посещение, още тогава ми се стори много странно това, но все пак се намери логично обяснение
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ПОЗВОЛИХА ИМ МОРСКА ТЪРГОВИЯ ЗА ДА ГИ ЛОВЯТ ПОСЛЕ С КОКАИН НА КОРАБА. АБЕ МУТРИТЕ СА СИ МУТРИ.. ПУСНЕ ПРАСЕ ПОД МАСА ТО СЕ КАЧИ НА МАСА. С ДИАМАНТИ СЪЩАТА РАБОТА...ТОВА Е СЕРИОЗЕН БИЗНЕС НЕ Е ЗА НИСКОЧЕЛИ БЕЗКНИЖНИЦИ
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Петрол, газ, злато, диаманти не са мутрески бизнес, мутри не пускат там за да не дрискат върху сериозната икономика.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ИМАЛО Е ЖЕЛАНИЕ И СТРЕМЕЖ ЗА ЧЕКМЕДЖЕТА С ДИАМАНТИ, ЗЛАТОТО И ЕВРОТО НЕ СА БИЛИ ДОСТАТЪЧНИ.
22
4
 
3
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 месеца
Точно половин година беше нужно на запада да изгони създадената от БКП мутренска мафия и да я извърже цялата като кокошки. Много си бяха повярвали горките прасенца мутренски много..
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ТИКВАРО ОТИВА ПРИ КЪРО
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ЗАПАДНИТЕ СЛУЖБИ ЗНАЯТ МНОГО ДОБРЕ И ПОИМЕННО МАФИЯТА КОЯТО СТОИ ЗАД КЪРО И ИМЕНАТА НА ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ.
19
0
 
4
 
! Отговори
Xa-xa преди 3 месеца
Намерили коментатор. Експерт от където го пипнеш ...
18
4
 
15
 
! Отговори
Криминален експрт преди 3 месеца
Всяко убийство поръчано от ББ остава неразкрито.
17
3
 
10
 
! Отговори
Не Кирчо, а ... преди 3 месеца
До ЕЕе Не Кирчо, а хората, стоящи зад него!
16
5
 
6
 
! Отговори
Учудвате ли се!? преди 3 месеца
При положение, че човекът, извършил деянието е отишъл с правителствения самолет и Радев!?
15
4
 
7
 
! Отговори
нормален преди 3 месеца
дали ме интересува ? ами НЕ !
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Естествено. Така ще стане и с разследването на Асановото убийство. Българските служби СЛУЖАТ на Мафията.М/у другото какво стана с убитият от полицаи в Стара Загора?!Днес медиите са под Омерта и дума не обелват.България е 100% мафиотска държава.
13
9
 
10
 
! Отговори
Той не, но баща му.. преди 3 месеца
До ЕЕеЗа съжаление, Кирчо е 190 см., има черен пояс по карате и е завършил Харвард(Бизнес Скуул). И въобще не е толкова безобиден, колкото го представят медиите. Когато си много умен можеш да си избереш като какъв *** да го играеш. Малко Кайзер Созе идва, за който е гледал филма "Обичайните заподозрени".
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво търси у ЮАР :)))
11
2
 
11
 
! Отговори
Тая крава преди 3 месеца
такова мляко дава...
10
7
 
18
 
! Отговори
ЕЕе преди 3 месеца
Вие тоя Кирчо, дето е 50 кила ***, който не може да си завърже обувките го свързахте с всички убийства. Къро, Ал Петров. Ако бяха истина тези неща, то излиза, че карикатурата от ПП е супер-мафиот в сянка, който контролира България.

Спонсорирани публикации