След ABBA и Елвис тръгва на турне като... холограма

Първият концерт ще се състои в Лондон
4 яну 2024 10:58, Нели Христова
11
След ABBA и Елвис тръгва на турне като... холограма
Снимка: БГНЕС

Премиерата на Elvis Evolution, "потапящо концертно преживяване", използващо изкуствен интелект и холографска проекция, ще се състои в Лондон през ноември, като са планирани представления и в Лас Вегас, Токио и Берлин, съобщи "Гардиън".

Технологията ще създаде дигитален модел на Елвис в естествен ръст от хиляди негови лични снимки и домашни видеоматериали. Холограмата ще се появи в рамките на отбелязването на живота и музикалното наследство на звездата след сделка между Authentic Brands Group, собствениците на имението на Елвис Пресли, и Layered Reality, британска компания за имерсивни развлечения.

Андрю Макгинес, главен изпълнителен директор на Layered Reality, заяви: "Elvis Evolution е ново поколение почит към музикалната легенда Елвис Пресли.

"Елвис запазва статута си на суперзвезда в световен мащаб, а хората по света вече не искат да стоят и да приемат пасивно развлеченията, те искат да бъдат част от тях."

"Това ще бъде едно незабравимо изживяване, което ще бъде в списъка на феновете и почитателите на Елвис по целия свят. Хората ще могат да влязат в света на краля на рока, да се разходят в неговите обувки и да отпразнуват изключителното му музикално наследство."

Шоуто ще предложи и афтърпарти с бар и ресторант на тема "Елвис" на място в централен Лондон, с музика на живо, диджеи и представления.

Инициативата следва забележителния успех на Abba Voyage - шоу, в което аватари в реални размери на четиримата членове на шведската попгрупа АББА изпълняват песните си, както са се появили живите им двойници през 1979 г., в специално построена арена в Източен Лондон.

През първата година от "Abba Voyage" са продадени над 1,3 млн. билета, като се съобщава за предстоящо световно турне. 90-минутното шоу и арената струват 140 млн. паунда и се разработват в продължение на 7 години.

Макар че Елвис никога не е изчезвал от културното пространство, през последните години два филма на голям екран привлякоха ново внимание към него. През тази седмица в Обединеното кралство излезе филмът "Присила" на София Копола, в който със симпатия се разглежда бившата му съпруга, която живее в сянката му, след като го среща на 14 години, когато той е на 24.

Въпреки че години наред злоупотребяваше с медикаменти и се хранеше нездравословно, смъртта му от сърдечна недостатъчност беше шокираща. Привържениците на теорията на конспирацията твърдяха, че той е инсценирал смъртта си, а по целия свят имаше безброй съобщения за срещи с легендарната звезда.

Според една от версиите Пресли е инсценирал смъртта си, за да избяга от мафията. Гейл Брюър-Джорджо, автор на бестселъра от 1988 г. "Жив ли е Елвис?", твърди, че през 1976 г. ФБР е наел Пресли като агент под прикритие, за да му помогне да се внедри в престъпна организация, наречена "Братството".

Брюър-Джорджо твърди: "Елвис симулира смъртта си, защото щеше да бъде убит и в това нямаше никакво съмнение."

Някои хора твърдят, че Пресли се е появил като статист в блокбъстъра от 1990 г. "Сам вкъщи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
...за илюзии.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мое си ги слушам у нас и без да давам пари
7
0
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
КОНЦЕРТИТЕ НА АББА С ХОЛОГРАМИ В БРИТАНИЯ СА РАЗПРОДАДЕНИ ВСИЧКИТЕ И ТО С БИЛЕТИ ОТ ПО 1000 БРИТАНСКИ ЛИРИ :D НЕ СЛУЧАЙНО АЙНЩАЙН Е КАЗАЛ , ЧЕ ЧОВЕШКАТА ПРО-СТОТИЯ Е БЕЗКРАЙНА !
6
0
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
ЧОВЕШКАТА ПРО-СТОТИЯ ГРАНИЦИ НЕ ЗНАЕ!! МОЖЕТЕ ДА БЪДЕТЕ СИГУРНИ , ЧЕ БИЛЕТИТЕ ЗА ХОЛОГРАМИТЕ ЩЕ БЪДАТ РАЗПРОДАДЕНИ ИЗЦЯЛО И ТО ПО 1000 БРИТАНСКИ ЛИРИ НА БРОЙ! ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА Е ТОЧНО С ТОЛКОВА АКЪЛ КОЛКОТО ОНИЯ ПОЛИЦАИ ДЕТО ГО ПРЕБИХА ДО СМ-ЪРТ БЕГЛЕЦА ОТ СТАРА ЗАГОРА!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Изкуствения интелект вече може да възпроизведе всеки един образ от настоящето или миналото за който има налични материали по формата на видео, снимки и аудио. Най интересното е че може да измисли и нови песни, нови текстове и нови картини в същия стил.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Елвис е бил почитател на Никсън и е мразел Ленън и Бийтълс.Смятал ги е за долни комунисти, които хулят Америка. Даже е бил федерален агент със значка дадена му от Никсън.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това е гaд.но и зловещо.
2
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Фронтоваците от "левия" батальон Коцето Костадинов и Нинова значи може да "включат" по някоя холограма на Ленин и Сталин в техните си пропагандни площадни агитации. Радев няма нужда да използва холограмата на Живков, то и без това са 1:1 идентични :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А Лили Иванова

Спонсорирани публикации