Некролог на Хитлер бе залепен на синагогата в София

По сградата е имало и надраскани свастики
10 яну 2024 12:57, Петър Бойчев
73
Некролог на Хитлер бе залепен на синагогата в София
СНИМКА БГНЕС

Некролог за смъртта на Адолф Хитлер и свастики са били разлепени в събота по сградата на синагогата в София, докато вътре се провежда молитва, съобщи бТВ.

„В деня, в който ние празнуваме почивния ден в юдаизма Шабат - около 5 часа, младежи разлепиха този лист хартията на вратата. На пръв поглед може да изглежда доста дребна, като нелепа шега, но всъщност това, което виждаме, е доста ясно организирано действие от хора, които са сложили маски“, казва Максим Делчев - председател на централния израилтянски духовен съвет у нас.

Оказва се, че подобни вандалски прояви има всяка година. „Имали сме хора, които са мятали камъни по синагогата, преди година са рисувани свастики. За съжаление до този момент няма дело по темата за антисемитизъм“, обясни Делчев. Въпреки сигналите, които от еврейската общност подават - трудно е да бъдат установени извършителите.

„Имаме един случаи, в който извършител е бил залавян и е подложен на съд за хулиганство“, обясни той. А от еврейската общност изказват възмущение и притеснение за разпространението на езика на омразата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
5
 
! Отговори
Феликс преди 4 месеца
Еврейската страна притежава около 200 ядрени бомби, част от тях термоядрени, а също така разнообразни средства за бърза и ефективна доставка.Съмнявам се, че залепванетo на една хартийка с обидна шега много ще ги развълнува.
45
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Цапачите на паметници си намериха ново занимание.
44
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В България има доста хора и за съжаление и деца които са почитатели на този от некролога. Има ги в училищата. Бият други деца,както и бездомни. Полицията се прави разсеяна.Нека МВР се вземе в ръце,че иначе ще е късно.Убеден съм че полицаиите в кварталите Сухата Река и Хаджи Димитър са замесени.Та същите разпространяват и наркотици. Скоро имаше побой на бездомна жена. Ако проследите тези деца ще стигнете до главния човек.Става много сериозен проблема с разпространяващия се нацизъм и фашизъм
43
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Отидете в квартал Сухата река и Хаджи Димитър или най-добре в паркчето пред стадион 'Герена" и ще се убедите сами колко много има такива ,които биха залепили некролога. Там има доста хора с тениски на същия. Всички са с голи глави и облечени в черно и ултраски тениски на Левски. Не е направено за пари,а за да покжат на трторите си смелост.Това е за този,които пише дезинформация свързани с пари. Даже и в училищата пеят химна на нацистка Германия и Япония и химнна на Мусолинска Италия.Сериозено е
42
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да защитаваш нацистите значи ти си нечовек.
41
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Денацификация е нужна в България.
40
9
 
21
 
! Отговори
Хитлерист преди 4 месеца
Мир на праха му. Свестен човек беше.
39
0
 
7
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 4 месеца
Онкел Ади е толкова фашист, колкото аз съм космонавт... Он си е социалист човек, даже партията му, NSDAP, се превежда буквално на Национал-Социалистическа Германска Работническа Партия. Някакви паралели с едни други (съществуващи и до днес) партии? Наистина, идеите ИМ (мн.ч., главните простотии са замислени в детайли от едни други небезизвестни хубавци-райхс-нещо-си, но пък са подписани от Онкел Ади) за европейските евреи са тотален шит и бъркоч, но има и не чак толкова лоши такива...
38
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нали обявиха че ще изхарчат 10-15 милиона за борба с антисемитизма. Изкараха и някаква луда бабичка да обяснява как преди 80 години всички я наричали "мръъсна ееврейка" и тя се крила в мазетата на градовете и само руснаците като я намерили я освободили. Та и сега така- платили са некви клошари и наркомани да надраскат две свастики и да пишат за хитлер колко им липсвал. Айде сега парите за борба с антисемитизма са оправдани. Някой ще си купи скъп джип друг апартамент трети малка яхта.Все борци
37
2
 
7
 
! Отговори
До И? преди 4 месеца
Аз ще ти обясня - това е ДЕМОКРАЦИЯ!
36
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Питайте Копейкин - той знае кои са децата, защото им е платил
35
5
 
12
 
! Отговори
29 преди 4 месеца
По примера на тези ,които разрушиха паметника на Съветската армия!Те са едни и същи!Но тогава евреите мълчаха,както на местно ниво , така и на международно!и продължават да отминават с мълчание тази поредица от вандалщини.Защо американския еврейски комитет мълчи?Достатъчно е само чрез Посолството да си мръдне малкия пръст и всичките ни неофашаги ще замлъкнат като умрели!Толкова са смели!
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Къде е бил през това време полицейския патрул дремещ пред синагогата
33
4
 
7
 
! Отговори
СОЦИАЛИСТ И КОМУНИСТ преди 4 месеца
....ОЗНАЧАВА "ПРЕСТЪПНИК И ВОЙНОЛЮБЕЦ"...ИЛИ НАКРАТКО /ФАШИСТ/....ХИТЛЕР Е ИСТИНСКИ НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИСТ!!!!!!
32
4
 
4
 
! Отговори
1111 преди 4 месеца
Черен , дори тъмно черен хумор ! Не е хубаво и не споделям крайните подходи за решаване на проблемите но , всеки път когато чуя , видя или чета нещо свързано с фамилията лорер и техните "добрини" , "щедрост" и "родолюбие" съм склонен да размисля и да направя компромис ! Така де , всяко правило си има изключение .
31
16
 
8
 
! Отговори
СМЕХ... преди 4 месеца
НЕ ВИ ЛИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ---че комунистите обичат и хвалят всеки , който започва война , срещу свободния и демократичен свят!?????...ЗАТОВА "СОЦИАЛИЗЪМ" --ОЗНАЧАВА "ВОЙНА"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
30
6
 
19
 
! Отговори
Те преди 4 месеца
Един ционист по тв.пак се прави на жертва,ама вече това не минава.
29
3
 
19
 
! Отговори
Голям държавник! преди 4 месеца
Да почива в мир!
28
7
 
29
 
! Отговори
Факт преди 4 месеца
Еврейте избиха в Газа над 22 000 араби за месец,достойни ученици на Хитлер са.
27
6
 
24
 
! Отговори
Стамен от Самоков преди 4 месеца
Лека му пръст на човека, добри идеи имаше.

Спонсорирани публикации