Сниманият в България "Непобедимите 4" е фаворит за антинаградите "Златна малинка"

Филмът е с цели 7 номинации за пародийните отличия
25 яну 2024 10:53, Петър Бойчев
36
Сниманият в България "Непобедимите 4" е фаворит за антинаградите "Златна малинка"
Снимка БГНЕС

Въпреки че България няма представителство на "Оскарите" и тази година, българска следа има в антинаградите "Златна малинка", чиито номинации бяха обявени вчера. Четвъртата част на сниманата основно у нас екшън поредица "Непобедимите" доминира в пародийните "отличия" със седем номинации.

Силвестър Сталоун, който не е печелил "Оскар" в половинвековната си кариера (макар да има номинации като сценарист и актьор в "Роки", а филмът да спечели приза за най-добър през 1977 г.), е рекордьор в малиновата надпревара. В своята кариера той е номиниран... шестнайсет пъти, припомня "Сега"! В случая - за най-слаб актьор в поддържаща роля. А колежката му от "Непобедимите 4" Меган Фокс пък е претендент за най-лоша поддържаща актриса.

Описвани като "грозния братовчед на "Оскарите", наградите "Златна малинка" се гласуват от повече от 1000 членове на едноименната фондация, базирани в САЩ и в чужбина. Разбира се, нямат никаква официална тежест и 43 години след създаването си остават предимно медиен куриоз. Все пак те се присъждат ежегодно в девет категории, включително най-лош режисьор, най-лош сценарий и най-лош предистория/римейк/продължение. "Непобедимите" е номиниран и в трите.

Сред останалите най-лоши филми на годината са "Екзорсистът: Вярващият" и "Мечо Пух: Кръв и мед", всеки с по пет номинации. Хорър трактовката на "Мечо Пух" се възползва от изтичането на авторските права за класическата приказка на А. А. Милн и преосмисля героите от Стоакровата гора, представяйки ги като жестоки серийни убийци. "Екзорсистът: Вярващият" не е единственият филм на тема изгонване на дявола, получил номинации. Носителят на "Оскар" Ръсел Кроу е в категорията за най-лош актьор за ролята си на отец Габриеле Аморт, свещеник в "Екзорсистът на папата".

Друга носителка на Академичната награда - Хелън Мирън, също е номинирана за "Златна малинка": за участието си в комиксовия "Шазам! Яростта на боговете". Списъкът с титулувани актьори, засрамени с "малинки" в миналото, включва още Леонардо ди Каприо, Еди Редмейн, Бен Афлек, Хали Бери и Сандра Бълок.

Младата звезда Ана де Армас се очертава като любима мишена на пародийните антинагради. След като миналата година бе номинирана и за "Оскар", и за неговото отрицание с "Блондинка", този път малиновите й номинации са цели две: за най-лоша актриса и за най-лоша екранна двойка (с Крис Еванс в екшънкомедията Ghosted на Netflix).

"Индиана Джоунс и реликвата на съдбата" също е номиниран за най-лошо продължение. Въпреки че това е последното участие на Харисън Форд в ролята на легендарния археолог авантюрист, филмът се провали в боксофиса и получи смесени отзиви от критиците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
5
 
! Отговори
Шебек преди 4 месеца
Само следите и зъбите на Сталоун останаха за БГ....
14
1
 
11
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 месеца
До Анонимен 1 Особено филма Дунав мост.Всички герои са отрицателни ,само бебето е невинно.Най бездарния филм , апогея на Рангел Вълчанов.
13
0
 
14
 
! Отговори
Така е .. преди 4 месеца
Силвестър Сталоун си оправи зъбите у нас .В САЩ му било скъпо.
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бегето като най пародийно място в света е изключително подходящо за такъв филм
11
3
 
4
 
! Отговори
Сърбин преди 4 месеца
Гледахте ли На Границу сръбския хитов филм които го снимаха в България Uzhni betas също и първия епизод има сцени от България БеГе киното Неможе да стъпи на малкия пръст на новото сръбско кино и та което и да е както и актьорите.
10
4
 
7
 
! Отговори
до 7-ми, преди 4 месеца
"скапаните стари бг комунистически филми" са класика в българското кино. Доста голяма част са толкова хитро направени, че прокарват и сатирична нотка за комунизма, въпреки че са преминали през цензура. Днешното кино е открита, държавно спонсорирана пропаганда. Който не следва партийната линия на американския герой и джендърски терзания НЕ прави филми.
9
2
 
3
 
! Отговори
Молец преди 4 месеца
Май така се казваше антикомунистическият филм с Захо Бахо осмиващ комунизъма.Да кажем ме българското като започва от него.Всичко останало е повър ня.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За "Златна малинка" и "Къпинка" стават, както и за забавление на простолюдието. По-голяма тъпня, едва ли е пускана някога по екраните. Жалко за остарелите вече екшън-звезди, които вместо да си гледат внуците и да ходят за риба, се напъват да се правят на интересни. Единствено печелят от зрителя, снизходителна усмивка.
7
7
 
5
 
! Отговори
По добре от преди 4 месеца
Скапаните стари бг комунистимески филми
6
0
 
14
 
! Отговори
винкеела преди 4 месеца
Силвестър Сталоун пак е ходил в пернишка дискотека.
5
5
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 4 месеца
И колко Български филми след 1990 си гледал? Аман от дървени философи :) Мога да изброя поне няколко много добри български филма от "новите"
4
2
 
1
 
! Отговори
:) преди 4 месеца
Честно казано новият Индиана Джоунс не лош филм. Не знам защо го оплюват толкова. Разбира се не е и нещо "уау". Средна работа. Приятен филм, с който можеш да си загубиш два часа :)
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До сандър цървулТвърде много станаха тия дето правят въпреки че немогат или използват славата на предишен успешен филм , ама без да имат никакви свежи идеи в главата как да направят това продължение интересно. А КРИТИКУВАТ, тези които имат изисквания към това което гледат. Не критикуват единствено ПРАСЕТАТА. ЩОТО СА ВСЕЯДНИ. На тях и пуммия да им дадеш и черен хайвер, все им е едно. Ще го излапат с еднакво удоволствие. Ако няма критики няма никой да си прави труда да прави качествени филми
2
7
 
5
 
! Отговори
сандър цървул преди 4 месеца
Който може-прави!Който не може-критикува!
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
То за тая награда могат да бъдат отличени всички български филми след 1990г.

Спонсорирани публикации