Експерт: „Нотариуса“ не е застрелян от професионален килър

С Пепи Еврото са работили заедно, казва доц. Милен Иванов
2 фев 2024 08:53, Елка Василева
112

Убийството на Мартин Божанов, известен като „Нотариуса“, е логично предвид начина на живот на жертвата, не е показно - извършено е в 7:30 ч. вечерта в затворен комплекс. Явно някой е сметнал, че това е подходящото време. Няма нещо, което рязко да го отличава с метод и резултат. Това коментира бившият зам.-ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Той подчерта, че списъкът с потенциалните убийци на „Нотариуса“ е дълъг предвид колко много хора е измамил.

"Има много причини по един и ли друг начин много хора да са пострадали от действия на жертвата, от имотни измами хора са останали без жилище, без доходи, много дълъг е списъкът... Нивото на решителност на хора, които са пострадали сериозно, е много високо. Моето мнение е, че не е професионален килър, той щеше да избере по-подходящо място", подчерта гостът.

Пред Bulgaria ON AIR доц. Иванов посочи, че за да заплашва магистрати, на Божанов някой му гарантира неприкосновеност.

"Те са работели заедно с Пепи Еврото, заедно са консумирали влиянието в тази среда. Забравихме друг известен лобист в магистратурата - Красьо Черния, дали има и други е риторичен въпрос", каза още бившият зам.-ректор на Академията на МВР.

Доц. Иванов коментира и работата на съпругата на убития в ГДБОП. Според него е странно човек, който не е от системата на МВР, да започне работа там: "Когато се наема на работа, преминава проучване, за да има достъп до класифицирана информация. Основанието за отнемане явно са връзките ѝ с хора с криминално минало или настояще, въпросът е защо ѝ е даден."


Доц. Иванов подчерта, че през последните месеци има радикализация на отношенията в обществото, като изходи от зачестилите убийства.

"Последните няколко месеца дори на битово ниво се случват убийства с особена жестокост. Показва, че на улицата тлее нещо, което намира своя израз в такива жестокости", каза той.

Вижте видеото с целия разговор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
18
 
! Отговори
Който преди 4 месеца
и да е стрелецът трябва да му издигнем паметник. Имаме такива вековни традиции, и да го наречем Паметник на незнайният отмъстител.
20
0
 
11
 
! Отговори
Нено от Тутракан преди 4 месеца
Какво значи професионален килър, да му го пиша в трудовата книжка ? Или за професионализма съдим по резултатите ? Съдейки по това, с какви случайници бяха пълни навремето групите на бай Миле и на Поли Пантев/Женята не е до професионализъм, а да не те търсят много от властите.
19
0
 
5
 
! Отговори
Време е преди 4 месеца
Тоя мирабъл държава или да се изчисти от корумпираните в МВР и службите или да изчезне от лицето на земята!И съседните държави да си примерът заграбените от България незаконно територии и нормални хора да живеят тук.
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На некой му е кипнало и е раздал собствено правосъдие, естествено полицията никога нема да открие килъра :)))
17
0
 
20
 
! Отговори
марсиянец преди 4 месеца
Всички около измамника ги приберете, осъдете щото така се прави. Убиецът е свършил работата на дълбоко спящия корумпиран съд. Жена му хич не е читава.
16
1
 
10
 
! Отговори
Баш това е проблема! преди 4 месеца
Че не е професионален, демек всеки един от народа може да му хрумнат идеи за други със заслуги, достойни за такива пожизнени награждавания.
15
1
 
8
 
! Отговори
Академиите на МВР преди 4 месеца
Са Повощни училища за Аутисти даващи нелегитимни дипломи да вишу.
14
2
 
14
 
! Отговори
Може пък нарочно преди 4 месеца
Да са искали да го убият показно
13
0
 
38
 
! Отговори
Гневен българин преди 4 месеца
То щото не е професионален, та затова не можете да го намерите. Такива набедени доценти обучават кадри в МВР академията и резултаът е налице - излизат само шебеци със закърняли мозъци, които получават заплати от нашите данъци.
12
0
 
21
 
! Отговори
по принцип преди 4 месеца
нека продължава, има още 100-ици такива тарикати на едро и дребно, които смазват всичко добро, което може да се случи с държавата. По принцип обаче някои са по-тегави за отстрел, щото ги пази НСО
11
1
 
18
 
! Отговори
Ами преди 4 месеца
то и ноевия ковчег е бил строен от аматьор, а Титаник - от професионалисти ...
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Колкото хвана на Алексей Петров килъра
9
0
 
26
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 4 месеца
Марто "Нотараиуса" , Пепи Еврото , Красио Черния и още ли какви не съдебни "служители " им а у БГ ...ТИЯ СА СИ НАПРАВИЛИ цяла паралелна съдебна система където нещата се уреждат със схеми и и врътки ....а простият български народ седи и ги гледа години наред !
8
1
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
кои знае на колко хора е отнел имущество и пари напълно заслужена съдба мврняма защо да си губи времето и ресурсите да се занимава с подобни индивиди всичков папката и в коша няма да се разкрие убииството както и на трактора
7
0
 
27
 
! Отговори
Kreti преди 4 месеца
Ще се моля за душата на Убиеца , според мен е свършилл добро дело за оществото. Нещо което СЪДА НЕ Е СВЪРШИЛ ДОСЕГА
6
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Па зафанахте с " упражненията " , въобще ме не интересува кой го е гръмнал и защо държавата сега се " разтичва " да изпълнява някакви си свои " задължения " , интересува ме къде е била тази държава да изпълнява функциите си на защита на гражданите от такива като тоя " нотариус " , говорело се , знаело се за неговите престъпления , но немало време за се занимават с дребнотемията му да върши престъпления .
5
0
 
34
 
! Отговори
Сайга 12 преди 4 месеца
Какво значи, че не е професионален килър, след като РЕЗУЛТАТЪТ е 100%?
4
2
 
9
 
! Отговори
Чоко преди 4 месеца
Ако убийството е извършено в 19.30 часа и то пред свидетели, защо линейката заедно с полицейска кола пристигна едва към 20.30 часа ? Изстрелите бяха два с разлика от 3-4 секунди. След това пълна тишина. За един час никой ли не го е видял при положение, че убийството е извършено до входа на подземния паркинг ? Освен това вратата на колата беше отворена и имаше допълнителна светлина.Той спираше извън гаража на място на което той беше изградил собствена система от камери и осветление.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да кажем чао на булсатком явно даса живи и здрави повече няма да плащаме
2
0
 
26
 
! Отговори
Тото преди 4 месеца
Най - хубавото е, че са го застреляли тоя противен наглец.

Спонсорирани публикации