20 млн. украинци емигрират, ако Москва спечели войната

Само за две години 6 млн. души вече са го сторили
Обновена: 21 фев 2024 06:47 | 21 фев 2024 06:45, Петър Бойчев
383
20 млн. украинци емигрират, ако Москва спечели войната
Снимка БГНЕС

Около 20 милиона украинци ще емигрират от страната, в случай че Русия спечели войната, прогнозира експертът по проблемите с миграцията Анди Семотюк в статия за американското списание Forbes.

Авторът припомня, че тази седмица се навършват две години от нахлуването на Русия в Украйна. От 24 февруари 2022 година насам повече от шест милиона украинци са напуснали родината си, като повече от 270 хиляди от тях са се преместили легално в САЩ.

"Повечето международни експерти са съгласни, че дори от гледна точка на имиграцията руската инвазия е хуманитарен кошмар. Но въз основа на това, което се случва във Вашингтон, тази миграция е само прелюдия към това, което предстои“, предупреждава Семотюк.

"Развитието на събитията в Европа е твърде предвидимо. След като Путин завладее Украйна, той ще атакува балтийските държави – уж за да защити руските малцинства там, а след това и Полша. Наистина, той го каза. Светът ще бъде въвлечен във война. Независимо дали ви харесва или не, но дори ако Тръмп отново стане президент, американските войници ще бъдат призовани да се бият на европейска земя. Може да се предвиди, че загубите - финансови, икономически, тези от кръв и пот, ще бъдат огромни“, уверен е авторът.

Според него, като се има предвид, че шест милиона души вече са избягали от Украйна, а осем милиона са били вътрешно разселени от началото на инвазията, повече от 20 милиона украинци ще избягат на Запад, ако в крайна сметка конфликтът бъде спечелен от Русия.

"Въз основа на оценките на разходите за бежанците, напускащи Украйна към Европа в случай на победа на Русия, и като се приеме, че ще има повече от 20 милиона мигранти, цената може да надхвърли един трилион долара годишно. Дори ако само три или четири милиона напуснат, тежестта ще да бъде много значителна... Накратко, нова дългосрочна студена война с Русия, в която САЩ ще бъдат въвлечени, може да струва около четири трилиона долара или дори повече – и то за период от 10 години“, прогнозира Семотюк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


383
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
2
 
18
 
! Отговори
До Анонимния 249 преди 3 месеца
До АнонименГолям "умник" си ти, щом така мислиш! Значи казваш украйнците бягали от войната и се криели на хубаво място, докато бурята отмине! А дотогава ние да им пращаме оръжие, помощи и да им плащаме цената да си водят войната с Путин, докато я гледат по телевизора от Германия?! Ами да ходят да си защитават страната сами, а не да разчитат на останалите шепа хорица по селата, дето нямат пари да се откупят от военна служба и да избягат на Запад със скъпи джипове и със силиконовите си държанки!
277
2
 
2
 
! Отговори
ОТКАЧЕН БУДИСТ преди 3 месеца
ЕМ ЧЕ ТЕ ИСТИНСКИТЕ ТЮРКИ И СЕГА СА СИ МОНГОЛОИДИ БЕ Я ВИЖ СНИМКИ НА ТЮРКСКИТЕ НАРОДИ ОТ ЦЕНТРАЛНА АЗИЯ(КАЗАХСТАН,КИРГИЗСТАН,УЗБЕКИСТАН,ТУРКМЕНИСТАН) А ИНАЧЕ СЛАВЯНИ=МОНГОЛОИДИ!!! НЯМА СЛАВЯНСКА РАСА ИЛИ ЕТНОС ТЪЙ НАРЕЧЕНИТЕ СЛАВЯНИ СА ПРОСТО ЗАПАДНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА МОНГОЛОИДНАТА РАСА!!!! ИНАЧЕ ДА АРАБИТЕ И ИНДИЙЦИТЕ СА ЧАСТ ОТ ЕВРОПЕИДНАТА РАСА!!!!!
276
4
 
19
 
! Отговори
До ЮАР преди 3 месеца
Такава сигурна защита получиха Гърция, от НАТО, че Турция им взе половината Кипър.
275
2
 
16
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ преди 3 месеца
Бас държа, че при победа на Русия (какво означава това - превземане на цялата територия?), миграните няма да се повече от 2-3 милиона. То в момента в цяла Украйна има под 30 милиона души.
274
4
 
2
 
! Отговори
ОТКАЧЕН БУДИСТ преди 3 месеца
ПРИЕМЕТЕ БУДИЗМА И ЩЕ СТАНЕТЕ СЛАБИ.ТЯ Е ИСТИНСКАТА СЪЩНОСТ ЗА ЧОВЕКА.ПРИЕМЕТЕ ЛИ БУДИЗМА ЩЕ ОТКРИЕТЕ ЧЕ НАИСТИНА СТЕ ВОДИЛИ ПРАЗЕН ЖИВОТ И ТЯ БУДДИЗМА ДАВА УТЕХА НА УМОРЕНИТЕ ОТ ЖИВОТА.В БУДИЗМА ЧОВЕК СЕ ХРАНИ САМО С ЗДРАВОСЛОВНА ХРАНА.ЕТО АЗ ПРИЕХ БУДДИЗМА И УПРАВЛЯВАМ ПСИ- ЕНЕРГИИ И МОГА ДОРИ ДА ПОВДИГНА ТУХЛА С ПОГЛЕД И ДА Я РАЗНАСЯМ В ПРОСТРАНСТВОТО
273
4
 
3
 
! Отговори
ОТКАЧЕН БУДИСТ преди 3 месеца
ПЛЮС ТОВА БУДИСТИТЕ РЯДКО НАПУСКАМЕ БУДИСТКИТЕ СИ СТРАНИ ЗА ДА ХОДИМ ДРУГАДЕ!!!! НИЕ СМЕ ГОРДИ С НАШАТА КУЛТУРА И СЕ СТРЕМИМ ДА СИ Я ЗАПАЗИМ!!!!! РАЗБИРАСЕ ВИЕ ЯВНО СТЕ ДОСТА ДАЛЕЧЕ ОТ БУДИЗМА КАТО ЦЯЛО И НЕ СА ВИ ЯСНИ ДОСТА НЕЩА
272
2
 
5
 
! Отговори
европейски популис преди 3 месеца
откъде извадихте таз популистка цифра -първо Украйн а беше около 35 милиона ,после 7-8 милиона са навън а преди СВО 1милион бяха гастербайтери,после между-7-8 милиона с авече в рускате региони сега в Украйна не са по-вече от 19 милиона. сле дпадането на Харков и Одеса цифрата ще е друга Излиза че всички ще с е изселят навън с което с ецели да им а паника в управляващите от ЕС ,които си отиват н аизборите
271
1
 
1
 
! Отговори
ОТКАЧЕН БУДИСТ преди 3 месеца
НИЕ СМЕ ТООООЛКОВА НАПРЕД В ИНТЕЛЕКТУАЛНОТО НИВО ЧЕ БЪЛГАРСКИЯ БАЙ ГАнНЯ НЯМА ДА ГО ПРОУМЕЕ 1000 ГОДИНИ ВЕ!ВИЖ В БЛОГА МИ КАКВИ ИСТИНИ СЪМ НАПИСАЛ И ЩЕ ТИ СЕ ОТВОРЯТ ОЧИТЕ! paraatmajiwaatmavedaanta.blogspot/
270
3
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 месеца
цинично погледнато, 20 милиона украински емигранти са един добър начин да си подобриме генофонда с бели хора, а не с "тесаситакива"-ци.
269
10
 
2
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
До Анонимен-273 Къде виждаш натовски балон? Всички виждаме, че сумарният БВП на НАТО е 15 ПЪТИ по-голям от този на Русия. Всички виждаме Финландия и Швеция, отколе неутрални страни, как се присъединиха към НАТО. Защото НАТО е единствената сигурна защита и гаранция срещу Русия. Всички виждаме как Русия се сдоби с нови 1300 км граници с НАТО. Всички виждаме как Балтийско море стана вътрешно на НАТО. А и Черно Море се очертава да стане вътрешно на НАТО, въпреки че отдавна е почти НАТО-вско.
268
2
 
1
 
! Отговори
ОТКАЧЕН БУДИСТ преди 3 месеца
НИЕ БУДИСТИТЕ СМЕ НАЙ НАПРЕДНИЧАВИТЕ НА НАС ОРЪЖИЯ НЕ НИ ТРЯБВАТ,НИЕ СИ ИМАМЕ МОЩИ ПСИ ЕНЕРГИЧНИ ОРЪЖИЯ НАСОЧВАНИ С УМА МОЖЕМ ДА РАЗМАЖЕМ СЕКАКВА АРМИЯ И ЗАТОВА КАМПУЧИЯ Е МОЩТНА ДЪРЖАВА И ТУК ВСИЧКИ СМЕ БУДИСТИ ДО ЕДИН
267
14
 
9
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
Русия е държава, превзета от организирана престъпна група. Престъпна държава. Русия е нагла, мракобесна и нахална и се опитва да рекетира цивилизования свят. Това никой няма да разреши. Този път обаче, няма да им помогнат, както беше след разпада на сесесере-то. Този път ще се гарантира, че Русия никога не може повече да е заплаха за Европа. Задушаването на Русия ще отнеме едни 5-6 години, никой няма да чака 70 години, както беше със сесесере-то. Пречат на нормалните хора и трябва да се махат!
266
10
 
3
 
! Отговори
ОТКАЧЕН БУДИСТ преди 3 месеца
РУСНАЦИТЕ СИ МИСЛЯТ ЧЕ МОГАТ ДА ВЛАДЕЯТ СВЕТА С ОРЪЖИЯ А НЕ ЧРЕЗ ЛЮБОВ И ВЯРА В БУДИЗМА.НИЕ СМЕ МИЛИОНИ БУДИСТИ И СМЕ СВЕТЛИНАТА НА СВЕТА КОЙТО Е ПОТЪНАЛ В МРАК И РУСОФРЕНИЯ.БУДИЗМА Е ИСТИНСКАТА СЪЩНОСТ И НИЕ СМЕ РОДА С ТЮРКМЕНИТЕ,ОГУЗИТЕ,ДРАВИДИ,РОМИ,СИАНХУК,БЪЛГАРИ,КАМБОДЖАНЦИ ВСИЧКИТЕ СМЕ ОТ ЕДНА И СЪЩТА ЕТНОГРУПА
265
12
 
9
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
Оръжия трябват. С Русия не бива да се преговаря, докато не затегнат примката около шията им. Но трябва и време. Санкциите вече прерастват в Ембарго, но е нужна ПЪЛНА БЛОКАДА на Русия, за което трябват още година-две. Като поврат в собствен сос 4-5 години, народите в Кавказ, Татарстан, Башкоростан и пр. ще се вдигнат. Никой от тия народи не обича Русия и кокото и жандармерия да имат, в един момент няма да могат да удържат. Следва разпад, но този път помощите - само с условия.
264
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украинците решиха да са новия Виетнам. Цената, която ще платят е че ще си загубят държавата. Ако бях Путин Киев вече щеше да е история.
263
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До257_има разлика, НАТО се разраства по желание на самите държави, а русия иска да се разраства с убийства!
262
7
 
7
 
! Отговори
321 преди 3 месеца
До от ЮАР. Пич не разбирам от къде вадиш тия нерви да обясняваш най културно на копейките неща които те не само че не искат, но при липсата на умствен капацитет и не могат да разберат. Няма копейка, която да се интересува от факти, история или международно право - те си знает само едно - "Каквото и да стане Путин е прав и Русия е велика". Ако утре по Первий канал им кажат чу Путин е кацнал на Слънцето, ще повярват, а даже и ще ти обясняват как това е напълно възможно.
261
5
 
5
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
До Анонимен-267- Можеш да се оближеш сам отзад и това е единственото, което ти остава, понеже нямаш аргументи и имаш Ай-Кю колкото е номерът на обувките ти. Дотам си и е добре да не пишеш по форуми, след като нямаш какво да кажеш. Ей заради такива като теб касскетти, България е на дъното на Европа!
260
4
 
8
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
До до ЮАР - Сесесере-то ви се спихна 1991 и престана да съществува. И не е заради Горбачов, а заради икономическата му несъстоятелност. СССР фалира, икономиката се срина съвсем закономерно, защото е неконкурентно-способна и не може по никой показател да се конкурира със Запада. Русия днес е подобна история. Сумарният БВП на страните от НАТО е 15 ПЪТИ по-голям, от този на Русия. Нито са конкурентни, нито имат технологии, нито имат общество като хората. От тях нищо не става.
259
2
 
5
 
! Отговори
123 преди 3 месеца
До до ЮАР. СССР беше премазан икономически и фалира и се разпадна. Горбачов направи каквото може, но при липсата на икономика не му останаха много вариенти. А понеже едва ли знаеш как се разпадна СССР да те светна, че Горбачов до последно искаше да го запази, но след пуча на хардлайнерите и вкарването на танкове в Москва, Русия , Украйна и Белорус обявиха независимост от СССР. Е в тоя момент, ако някой е искал да съсипва Русия щеше да му е лесно, вместо това запада пращаше хуманитарни помощи