Наследниците на Шинейд О'Конър помолиха Тръмп да не използва нейни песни

Певицата би била отвратена и наранена
5 мар 2024 08:02, Петър Бойчев
25
Наследниците на Шинейд О'Конър помолиха Тръмп да не използва нейни песни
Снимка БГНЕС

Наследниците на Шинейд О'Конър помолиха Доналд Тръмп да спре да използва нейната музика на политическите си митинги. В центъра на конфликта бе най-известната песен на О'Конър - вечната балада Nothing Compares 2 U, която прозвуча на предизборно събитие на Тръмп в Мериленд, САЩ, предава БТА.

От наследството на певицата коментираха пред BBC News, че "без преувеличение може да се каже, че Шинейд би била отвратена, наранена и обидена" от използването на нейната музика. Припомняме, че ирландската изпълнителка и активист почина през юли 2023 на 56-годишна възраст.


В съвместно изявление на наследниците на О'Конър и нейния дългогодишен лейбъл Chrysalis Records се казва: "Добре е известно, че през целия си живот Шинейд О'Конър е живяла според железен морален кодекс, дефиниран от честност, доброта, справедливост и благоприличие към своите събратя същества.


Затова с възмущение научихме, че Доналд Тръмп е използвал емблематично нейно изпълнение на Nothing Compares 2 U на свои политически митинги. Без преувеличение може да се каже, че Шинейд би била отвратена, наранена и обидена работата й да бъде представена погрешно по този начин от някой, когото тя самата наричаше "библейски дявол“.

Като пазители на нейното наследство искаме Доналд Тръмп и неговите сътрудници незабавно да спрат употребата на нейната музика", завършва изявлението.

The Guardian съобщи, че и други песни са били използвани същия ден, преди Тръмп да излезе на сцената на 24 февруари. Някои от песните са Dancing Queen на Абба, Ring of Fire на Джони Кеш и Suspicious Minds на Елвис Пресли.

Други изпълнители, които помолиха Тръмп и екипа му да спрат да използват музиката им, са The Rolling Stones, Джони Мар от The Smiths, Адел, Стивън Тайлър от Aerosmith, Риана, Нийл Йънг и Linkin Park.

Шинейд печели международна известност след като песента ѝ Nothing Compares 2 U става сингъл номер едно в класацията на Billboard Music Awards през 1990 г. Песента е написана и композирана от Принс. Албумът I Do Not Want What I Haven't Got, от който е сингълът, печели "Грами“ в категорията алтернативна музика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Liberal Criminals преди 1 месец
А Тръмп ви го каза стотици пъти - "*** ви на либерастичните чутури и в пропадналите третополови дззурли"
18
0
 
9
 
! Отговори
Правилно! преди 1 месец
Никой не трябва да използва музиката на психо наркоманка, която дава само лош пример! Най-добре да бъде забравена , за да няма риск някой да реши да и подръжава!
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който притежава правата над песните, той казва кога и къде да се пускат. Останалото - на нивата да бачка.
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
О мале, О конър!? Само Джо може да слуша музиката ти, дето я пускат само в асансьорите, в кито той често се губи!
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да използва Кание Уест.
14
11
 
5
 
! Отговори
do 14 преди 1 месец
то щото Тръмп е най-големия моралист на света с 500 жени и 200 деца. Бай Ganьо Американеца....това е Тръмп...обикновен американски ***
13
6
 
15
 
! Отговори
наблюдател преди 1 месец
Тия пък не сраха да реват срещу Тръмп. Човека си е платил да използва песента и ще я използва колкото си иска, а за нарко-зависимата Шинейд О'Конър и нейнете морални устои да не говорим.
12
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По спомен ако си платиш на фирмата дето държи лиценза можеш да ползваш. Ако изпълнителите искат да решават кой да им ползва музиката да не бяха продавали лиценза. Ама тогава пък нема кинти. И к'во праим ся? Когато им плаща не реват, ама сега да се покажат колко са либерални не може!
11
2
 
5
 
! Отговори
Съвет преди 1 месец
До Анонимен 5 Погледни снимката и ще видиш преди колко години е починала.
10
8
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Всеки путинистки коментар доказва несъстоятелността на путинизма и тьпотата на путинистите. Жената приживе е изразила отношението си към Тръмп и щом наследниците не искат Тръмп да ползва музиката и, какво има да се коментира и да спорите с умрял човек? Тьпигьози...
9
6
 
13
 
! Отговори
Правата преди 1 месец
Като си продал правата върху творчеството си, мнението ти за какво и къде да се използвасъщо е продадено.
8
5
 
10
 
! Отговори
Помня преди 1 месец
До Анонимен 6 Беше ненормалница.
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най големия и хит не беше неин а на Приннце.Така че.
6
4
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 3 ".. плюещата очилата кобра Цветанка Ризова" - аз като дойде време за предаването и сменям програмата. Простотията и неграмотността и са двойни спрямо тези на средностатистическия неграмотен про'с'так.
5
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази пък коя е?
4
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая не умре ли преди години? Какви са тия глупости щяла не щяла?Хемотерапията не прощава.
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наследството на Абба, Джони Кеш и Елвис Пресли не се ли възмути?
2
4
 
20
 
! Отговори
Ббб преди 1 месец
Тръмп сигурно си е платил за това. Да се разправят с този който държи правата и е взел парите.
1
10
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Ако по време на първия му мандат е била срещу Тръмп - бих го одобрил. Но в статията и мотивите липсва каквато и да в информация за това.

Спонсорирани публикации