Британска трансджендър тв водеща със сигнал срещу Джоан Роулинг

Позволила си да я нарича "мъж", това било престъпление от омраза
8 мар 2024 21:30, Елка Василева
87
Британска трансджендър тв водеща със сигнал срещу Джоан Роулинг
Кадър: YouTube

Британската трансджендър телевизионна водеща Индия Уилоуби подаде сигнал срещу писателката Джоан Роулинг заради коментари в социална мрежа, съобщи Ройтерс.

Уилоуби, която е първият трансджендър водещ на новини, обвини Роулинг в "престъпление от омраза" заради забележки, публикувани в Екс в понеделник тази седмица.

Писателката отхвърля обвиненията, твърдейки, че критиката не е престъпление.

Осъществих контакт с полицията в Нортумбрия вчера и докладвах за коментарите на Джоан Роулинг, каза Уилоуби в четвъртък в интервю пред "Байлайн таймс".

Оплакването на Уилоуби е във връзка с факта, че писателката си е позволила да я нарича "мъж", знаейки, че е трансджендър жена.

"В акта ми за раждане е записано, че съм жена, както и в паспорта, всички документи удостоверяват, че съм жена", каза Уилоуби, изтъквайки, че е сериозно засегната.

Джоан Роулинг се превърна в противоречива фигура заради критичността си към трансактивистите, съчетана с подкрепа на женските права.

Преди време моите адвокати ме съветваха не само да заведа дело за клевета срещу Индия Уилоуби, но и да започна законови действия заради обсесията й към мен през последните години, написа Роулинг в Екс.

Полицията на Нортумбрия обяви, че в понеделник, 4 март, е получила оплакване заради пост в социална мрежа и предстои разговор с жалбоподателя.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
8
 
! Отговори
Престъпник от любов преди 2 месеца
Попотайте я/го ,колко му е дълъг,и приключете коментарите.Надявам се да не бъде сметнато за ,,престъпление от омраза",а за ,,признак на уважение" от обществото.
39
1
 
11
 
! Отговори
Асен Василев преди 2 месеца
Браво, само така, трябва да си защитаваме правата
38
4
 
4
 
! Отговори
Обобщение преди 2 месеца
Селска държава- селски коментари,не всички де ..
37
0
 
24
 
! Отговори
До Питър преди 2 месеца
"Преди 2 часа в Телеграф е излязла новината, че полицията НЯМА да разследва писателката, така че успокойте топките, тя може и сама да се оправи" --------------- Ще се оправи, защото е Дж. Роулинг. Тревогата не е за нея, а за такива като теб и мен. Ако "обикновен" човек си позволи да коментира пола на известен трансджендър, може и да му съсипят живота.
36
0
 
29
 
! Отговори
Как може преди 2 месеца
десетилетия след раждането на човек да му се издава нов акт за раждане с данни, различни от оригиналния акт? Това е длъжностно престъпление и е далеч по-опасно и тежко от "престъплението от омраза"! Също толкова опасна е тенденцията всеки човек, който изкаже неполиткоректно мнение, да бъде обвиняван в престъпление! Това надминава и най-мрачните фантазии за човешкото робство!
35
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия все мрънкат, абе живейте си и не ни занимавайте с психичните си недъзи.
34
2
 
2
 
! Отговори
Хххх преди 2 месеца
До 31Аха либерал ама нанай...това не е първия път когато порязвадбжендърчета....а и трябва да се преструва на либерал за данеяде тоягата.....а това че е дарила някакви си 160млн.. не я прави нито хуманист ни човекюлюбец....първо че в UK това ти се приспада от данъците..т.е. ти така и така ще ги платиш като данъци по добре ги дари и се покажи хуманист...
33
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"В акта ми за раждане е записано, че съм жена, както и в паспорта, всички документи удостоверяват, че съм жена" ------------ Най-важно е какво е записано в хромозомите. Каквото и да пише човек, не може да промени записаното от природата. Актът за раждане може да бъде подменен, но от това мъжът не става жена, нито обратното. Точно тези, които парадират с лудостите си, не понасят нормалните хора и ги обвиняват в "престъпления от омраза". Всъщност теди нещастници са мразещите.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Баxти пича!!!!!
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И какъв транс е тогава, щом в акта и за раждане пише, че е жена? Тея психари да не сменят и акта за раждане???
30
2
 
10
 
! Отговори
Питър преди 2 месеца
Преди 2 часа в Телеграф е излязла новината, че полицията НЯМА да разследва писателката, така че успокойте топките, тя може и сама да се оправи
29
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Откога да казваш истината е "престъпление на омраза"? И после: "В акта ми за раждане е записано, че съм жена, както и в паспорта, всички документи удостоверяват, че съм жена". Да, но ДНК-то ти не казва, че си жена, а това е най-същественият признак.
28
15
 
2
 
! Отговори
Питър преди 2 месеца
До АнонименПич, не че нещо, но Дж К Роулинг също е либерал. Нещо си в голяма грешка. И не е продала един милиард книги, а е станала милиардерка от продажба на книги и тв права. А отскоро вече не е, защото е дала 160 милиона за благотворителност. Рашистанското джудже колко е дало??
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До АнонименТо по-скоро ти ще свикнеш с реалността в Русия, когато тя дойде тук в България и после те депортират в Сибир с 10 годишна присъда за разпространение на гей пропаганда!
26
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
едно нищо което е тази водеща която няма никакви професионални успехи коментира Джоан Роулинг която е продала 1 милярд книги?! елава либералите евала задминахте ссср
25
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Болни хора, които не си вземат хапчетата, това са тези извратеняци.
24
1
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 месеца
Ако претърпиш хирургическа интервенция и си смениш с операция пола си ТРАНССЕКСУАЛЕН. Ако си мъж, обаче се чувстваш и усещаш като жена и че си в грешното мъжко тяло и се държиш като жена, тогава си ТРАНСДЖЕНДЪР. Ако тази е трансджендър, значи си има всички първични полови белези на мъж, тоест има си *** и това че се чувства и усеща жена не я прави истинска жена по полови белези. Технически погледнато си е мъж
23
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Смяната на пола", тоест самоосакатяването, е форма на поведение, при която човекът нанася умишлено вреда на своето собствено тяло, обикновено като начин да се справи с емоционална болка, стрес или други психологически проблеми. Трябва да се наблегне върху лечението на засегнатите индивиди, а не да се легализира самоосакатяването.
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И защо Дж.к.ролинг да е противоречива личност като подкрепя свободите на жените, а е против трамсджен? В трансджена няма нищо женствено.
21
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А в България кога ще сложат една трансжена да води някое шоу?