Зеленски: Целта на Русия е първо Казахстан и Молдова, после балтийските републики

Президентът на Украйна предупредил заплашените държави
Обновена: 9 мар 2024 07:54 | 9 мар 2024 07:10, Петър Бойчев
294
Зеленски: Целта на Русия е първо Казахстан и Молдова, после балтийските републики
Снимка БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски смята, че Казахстан, Молдова и балтийските държави са заплашени от руска офанзива. Това заяви той в интервю за програмата "Чинкуе минути" на италианския телевизионен канал "РАИ Уно", предаде Укринформ.

"Що се отнася до военна офанзива срещу Молдова, смятам, че това може да е една от целите на Руската федерация. Смятам, че Молдова, балтийските страни и Казахстан са в опасност", заяви Зеленски. Той отбеляза, че Русия вече е имала план за нападение и смяна на правителството в Молдова, но той е бил осуетен.

"Искам да напомня на всички, че ние научихме за руския план от нашето разузнаване  и предадохме информацията на Молдова. И по този начин го споделихме с другите ни партньори. Молдова бе подготвена за действията на диверсионната група на Руската федерация. Те искаха да завземат властта в Молдова и искаха да го направят много бързо. Слава Богу, и аз съм благодарен на нашето разузнаване, че те свършиха добра работа", заяви украинският президент.

По думите му Молдова е успяла да се подготви навреме и е попречила на руснаците да осъществят опит за бунт срещу правителството, пише Фокус.

Както бе съобщено през пролетта на миналата година по време на заседание на Обединената контролна комисия на Молдова, представители на Кишинев докладваха за нарушения на режима на сигурност от страна на руските военни в непризнатото Приднестровие, отбелязва Укринформ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хубав ден!
29
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя пак е избягал от лудницата .През час се подава от нета с нова глупост .
28
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зелето пак си съчинява,за да му дават още оръжия и да мобилизират насила.Ако не го спрат ще започнат и в други държави да мобилизират насила,защото никой не им иска скапаните войни.Да сядат да преговарят!В Молдова и прибалтийските държави управляващите се държат зле с народа си по заповед на сащисаните,за да предизвикат руснаците.Това е капан,за да може натовските войски да се включат и да изглеждат невинни.През това време от НПО-тата им промиват мозъците и половината ще са антируски настроени
27
4
 
26
 
! Отговори
БРИКС преди 2 месеца
РОССИЯ, ИНДИЯ, КИТАЙ, ЮЖНА АФРИКА, БРАЗИЛИЯ - ПЛЮС АРЖЕНТИНА И ТУРЦИЯ ДО 2 ГОДИНИ = 60% ОТ СВЕТОВНАТА ИКОНОМИКА, 75% ОТ СВЕТОВНОТО ВЪОРАЖЕНИЕ - КАКЪВ ЗАПАД КАКВИ 5 ЛЕВАС ВЕ? БУХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ
26
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ссмръдливите копейки що се не изкъпат смърдят от метри на алкохол и разни миризми
25
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Наркоманът пак е предобрил с мешилката.
24
5
 
13
 
! Отговори
НОРМАЙЕН преди 2 месеца
До АнонимеН Не става бе артик, не става! 56 страни (световни) са се обеде срещу Русия, а тя с една ръка ги бахте и те се вайкат ли вайкат! А Тръмп е един "не" изкуфял нещасник, но няма кой от страх да го сме и затова пак тая бракма ще обира пешкира! Но ще пожибеем и ще видим!!!
23
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
кагебееца закъса в Украйна и се чуди как да затъне още повече
22
3
 
16
 
! Отговори
ОЧЕВИДНО преди 2 месеца
СЛЕД АКТО РЕЙТИНГА НА ПРЕЗИДЕН ПУТИН Е НАД 80% В РОССИЯ А ТОЗИ НА ДЖО БАЙ ДРЪН Е ОКОЛО 7% В гнУСА Е НОРМАЛНО ДА СЕ ПРЕДВИДИ ПОБЕДА НА ТРЪМП, АНЕКСИРАНЕ НА ЦЯЛА УКРАЙНА ОТ РОССИЯ ЗАЕДНО С МОЛДОВА, АЛЯСКА И ХАВАЙ ДРУЗЯ :))))
21
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя да не се пише на голям " гадател"! Украйна е проблема на Русия! И никой друг! Балтийските републики няма кой да се занимава с тях!
20
1
 
18
 
! Отговори
гнУСА е до тук преди 2 месеца
В момента единствено латино *** имигрира в гнУСА и ги връща обратно по времето на Индианците. В Русия има строги имиграционни закони - хора се приемат от цял свят - в Руската Федерация се говорят над 300 езика, но само качество и всичко се прецежда а плявата се оставя като бежанци за западните плебеи :)))))
19
1
 
29
 
! Отговори
Ееее преди 2 месеца
Аре стига плашил ве
18
21
 
3
 
! Отговори
Да преди 2 месеца
Нс балтийските републики ще ае задават понвже са в нато, да яидим интересно е
17
4
 
15
 
! Отговори
Молдова разковничето преди 2 месеца
Молдовците са като Макетата, уж Румънци, но мразят Румъния и не искат да са с нея. Затова Путин ще анексира и Одеса, за да може да вземе и Молдова без проблеми, но тогава Запада ще писне, че ЕТО НА, ТОЙ НЕ СПИРА ПРИ УКРАЙНА...... в това е целия трик господа....
16
9
 
14
 
! Отговори
гнУСА фалира и умре преди 2 месеца
В момента Руски военни части са вече на територията на Аляска която се очаква да се присъедини към Руската Федерация като Федерален Събжект номер 77 чрез вот до края на годината. Какво ще направи Джо Бай Дрън - ще санкционира белите мечки и пингвините, че са гласували за сепаратизъм ли? бухавхахахаххахахахах
15
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Молдова е куха държава като България.
14
3
 
22
 
! Отговори
Дарк преди 2 месеца
Всичко знае.Знае и бъдещето.Сега остава Дядо Бог да направи това,което казва новият месия!
13
7
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
Разбира се, дементиралото деде за това говори врели некипели, кой ще го преизбере бухахахахахахахахха
12
28
 
4
 
! Отговори
Фют преди 2 месеца
В северен Кипър /турската част/ руснаци масово изкупуват земи и строят къщи. Не искат и да чуят за мечтите на Путк#н. Чудя се, дали след време ще тръгне да ги "спасява" и как ще му се отрази на здравето такава среща с Ердо? :)
11
36
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ДЖО БАЙДЪН ОБЕЩА, ЧЕ АКО БЪДЕ ПРЕИЗБРАН ЩЕ СЕ ИЗБИВАТ ПО ПОЛОВИН МИЛИОН ПУТИНИСТА НА ГОДИНА А НАЙ-ВЕРОЯТНО И СУХОПЪТНА АРМИЯ НА НАТО ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ ЗАЕ ПОСТИГАНЕ НА ЦЕЛИТЕ ОТ 500 000 ИЗТРЕПАНИ ПУТИНИСТА НА ГОДИНА :D ЗА МОМЕНТА ДЖО НЕ Е ДОВОЛЕН ОТ БРОЯ НА ИЗБИТИТЕ ПУТИНИСТИ НА ГОДИНА КОЙТО ДОРИ ДА Е ПО 250 000 БИЛ НЕЗАДОВОЛИТЕЛЕН.

Спонсорирани публикации