Зеленски: Целта на Русия е първо Казахстан и Молдова, после балтийските републики

Президентът на Украйна предупредил заплашените държави
Обновена: 9 мар 2024 07:54 | 9 мар 2024 07:10, Петър Бойчев
294
Зеленски: Целта на Русия е първо Казахстан и Молдова, после балтийските републики
Снимка БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски смята, че Казахстан, Молдова и балтийските държави са заплашени от руска офанзива. Това заяви той в интервю за програмата "Чинкуе минути" на италианския телевизионен канал "РАИ Уно", предаде Укринформ.

"Що се отнася до военна офанзива срещу Молдова, смятам, че това може да е една от целите на Руската федерация. Смятам, че Молдова, балтийските страни и Казахстан са в опасност", заяви Зеленски. Той отбеляза, че Русия вече е имала план за нападение и смяна на правителството в Молдова, но той е бил осуетен.

"Искам да напомня на всички, че ние научихме за руския план от нашето разузнаване  и предадохме информацията на Молдова. И по този начин го споделихме с другите ни партньори. Молдова бе подготвена за действията на диверсионната група на Руската федерация. Те искаха да завземат властта в Молдова и искаха да го направят много бързо. Слава Богу, и аз съм благодарен на нашето разузнаване, че те свършиха добра работа", заяви украинският президент.

По думите му Молдова е успяла да се подготви навреме и е попречила на руснаците да осъществят опит за бунт срещу правителството, пише Фокус.

Както бе съобщено през пролетта на миналата година по време на заседание на Обединената контролна комисия на Молдова, представители на Кишинев докладваха за нарушения на режима на сигурност от страна на руските военни в непризнатото Приднестровие, отбелязва Укринформ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
6
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
абе, льо-льо, ти гледай как скоро русия ще си върне одеса, стар руски град, и твойта бандитска украйна загива.....и извънземните не могат да ти помогнат!
129
7
 
25
 
! Отговори
Неутрален преди 2 месеца
Тоя продажник дето си продаде народа, държавата и земята да си гледа първо Украйна !!!
128
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Има една *** " червен ревач " , тоя ще е изяде хляба .
127
4
 
21
 
! Отговори
На снимката преди 2 месеца
терорист N1. Тоя изби и продължава да избива хиляди хора!
126
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някой следил ли е форума в Сан Петербург , за да чуе и другата страна на човечеството с какви теми се занимава , не с зловещи иносказания и Урсулини прокоби ? Говори се за мир , взаимоизгодно сътредничество , световен ред с интереси и сигурност за човечеството , сигурно , вероятно , може би , неискрено и подвеждащо , ако става въпрос за праведното мнение от Брюксел , защото то всъщност ни касае по известни причини , другото си е друга работа , англосаксанска , там нещата са ясни .
125
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Рашките много уважават Генерал ХАЙМАРС , през ден му се строяват а той вкупом ги праща на вечен отдих , АМИН !
124
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя фалимент сега пък оракул ли стана .Голем разбирач е как си вкара украинците в касапницата .
123
7
 
27
 
! Отговори
Ефуайай преди 2 месеца
Русия ще постигне целите си, а вие ще квичитe като заклани пpaceта.
122
5
 
24
 
! Отговори
Омито преди 2 месеца
Това Зеленоводно човече да се маха , че ми пробиха дупка в главата за него . Да е подписал мир преди да започнат да воюват. Изнесоха информация относно 1-вия мирен договор какво са искали от него Русите. Доста приличен договор , а на този етап ще трябва да пее Късно е либе за китка.
121
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този е като непредсказуем алкохолик.
120
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Донецка посока. Подразделения на ВС на РФ са разположени на нови позиции в югоизточната част на Красногоровка. Руските бойци се подготвят за нова фаза на нападение и битки за изоставеният завод за ремонт на автомобили. Авио бомби ОДАБ-1500 с УМПК се използват активно срещу позиции на зомбираната по натовски стандарт биомаса, поразявайки зомбита , техника и укрепления. В Георгиевка има малък напредък. Боевете се водят в центъра на селището и на север от него.
119
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ракета "Искандер" удари хотел Big House в Чугуев, Харковска област. Хотелът отдавна се е превърнал в уютна казарма за нацистите и западните легионери. До снощи.
118
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия започна масовото производство на най-тежката планираща бомба, хиляда и петстотин килограма, ФАБ-1500-M54. Според Bild ФАБ-1500-M54 тежи 1550 килограма, от които 675 kg е експлозив. Когато детонира, огненото кълбо достига височина от 20 етажа. Германското издание признава, че по-голямата част от зомбитата на киевският наркокартел загиват от използването на планиращи бомби, включително ФАБ-1500-M54.
117
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Министерството на вътрешните работи на Руската федерация обяви за издирване украинския фашизоид ​​Евгений Родин, който е отговорен за нападението срещу Хлебозавода в Лисичанск, където бяха убити 28 души. В резултат на престъпния бандеровски удар от MLRS HIMARS по Лисичанск бяха убити 28 души, включително дете.
116
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия не е агресор, тя защитава своите интереси - заместник председателят на словашкия парламент Данко. "Руснаците са в тази територия с чувството, че помагат на своята нация... Заемането на страната на Украйна не е решение на проблема, тъй като само ескалира напрежението", каза Данко.
115
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В канада бутнаха първия паметник на сс галичина
114
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чакай чакай...първо Украйна, недей да бързаш!
113
3
 
23
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 месеца
Зелена помия,скрии се от радарите!
112
29
 
5
 
! Отговори
Ст Стамболов преди 2 месеца
Българо- Украинската дружба навеки ! Слава на Българският Военно промишлен комплекс!
111
5
 
20
 
! Отговори
Зеленчу преди 2 месеца
Аз не съм плъх а мишок, много ви се моля да не бъркате понятията разбрахте ли мъ?!

Спонсорирани публикации