Орбан: Тръмп няма да даде и цент на Украйна, ако бъде избран

Така войната ще приключи, каза унгарският премиер
11 мар 2024 16:30, Елка Василева
280
Орбан: Тръмп няма да даде и цент на Украйна, ако бъде избран
Снимка: архив, БГНЕС

Доналд Тръмп няма да даде никакви пари за подпомагане на Украйна в борбата с Русия, ако отново спечели президентския пост и това ще ускори края на войната, заяви след среща с бившия президент на САЩ унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от Ройтерс.

Орбан, който подкрепя връщането на дългогодишния си съюзник за втори мандат в Белия дом, се срещна с Тръмп във Флорида в петък.

Още по темата
"Той няма да даде нито цент за войната между Украйна и Русия и затова войната ще приключи", каза Орбан по държавната телевизия късно снощи. "Защото е очевидно, че Украйна не може да се справи сама", допълни той.

"Ако американците не дадат пари и оръжия, а също и европейците, тогава тази война ще приключи. А ако американците не дадат пари, европейците няма да могат да финансират тази война сами, и тогава войната ще приключи."

Унгарският премиер добави, че Тръмп има "доста детайлни планове“ как да сложи край на руско-украинската война, но не съобщи подробности, информира Би Би Си. Тръмп не е коментирал публично телевизионното интервю на Орбан.

Би Би Си обръща специално внимание на факта, че по време на визитата си в САЩ Орбан не се срещна със сегашния президент Джо Байдън.

Орбан отказва да изпрати оръжия на Киев и поддържа близки икономически връзки с Москва, откакто руските сили нахлуха в Украйна през 2022 г., припомня Ройтерс. За последен път той се срещна с руския президент Владимир Путин през октомври в Китай въпреки усилията на Европейския съюз да изолира Москва.

Орбан заяви, че е "друг въпрос" как ще приключи войната с мирни преговори след примирието, и как ще се създаде стабилна и безопасна Европа. Първо обаче трябва да се постигне мир и "той (Тръмп) разполага със средствата за това."

Европейските лидери отдавна са притеснени, че връщане на Тръмп в Белия дом ще означава отслабване на подкрепата на САЩ както за Украйна, така и за трансатлантическия военен алианс НАТО, посочва Ройтерс.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
2
 
8
 
! Отговори
Чух, че преди 1 месец
Някакви Патриоти и екипажите им литнали край Покровск. Случайно да знаете нещо, че не го намирам в новините? Сигурно е пак банална руска пропаганда.
187
13
 
17
 
! Отговори
Браво!!! преди 1 месец
Много правилно!!!Никакви пари и оръжие на наглият и крадлив на-ркоман!!! Парите ги краде ,а оръжието го продава по Африка.Крайно време е някой да го отстреля!
186
11
 
7
 
! Отговори
любовь советская преди 1 месец
Ах как влюбено се гледат тези гълъбчета. Пребоядисаният унгарски пророк му се привиждат победи. щото няма да преживее загубата на съветския си другар.
185
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"И накрая - вместо всички да сме богати, ще сме всички бедни."Защото има много хора, на които липсва достатъчно интелигeнтност, за да го осъзнаят. За сметка на това смятат, че от всичко разбират. Лесно се познават дори и по правописа само.Затова и горното е следствие от друго: Вместо всички да станем умни, всички ще станем *** (и този процес върви с пълна пара в момента).Се ла ви...
184
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И двамата за нищо не стават. Орбан докара Унгария до сериозна криза, качеството на живота е паднало 5 пъти по негово време. Тръмп беше президент, за 5г нищо. Съсипа машиностроене, леярни, внос износ. Не стават.
183
11
 
7
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 месец
Те двамата кои бяха? А сетих се. Харесах им изпълнението във Фред Флинстоун филма.
182
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Именно затова Тръмп няма как да бъде избран! Украйна трябва да победи, а бялото знаме ще го развее агресорът Русия. Така би било справедливо.
181
7
 
15
 
! Отговори
Хи хи преди 1 месец
Правилно, на укрите не трябва да се дава и цент, толкоз пари им дадохме, и всичко опукаха ! Резултат-никакъв !
180
9
 
4
 
! Отговори
Бай-бай преди 1 месец
Значи за нас в България избирането на Тръмп ще е зле - ако той не дава пари, ще трябва ние да ги даваме. Плюс нестабилност, нова желязна завеса, по-труден бизнес (той вече е по-труден), и едни 2-3 милиарда (2-3% от БВП) на година вместо за пенсии, болници и заплати, ще ги даваме за оръжие. Не че ги имаме. А от доставките на оръжие ще се краде повече, отколкото от магистралите. И накрая - вместо всички богати, ще сме всички бедни. И ако си мисли някой, че сега сме бедни, да си припомни 1996г.
179
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И ще Бъде ИЗБРАН Тръмп!!-:))Никой нормален човек,Не желае Войни!
178
12
 
9
 
! Отговори
ФАК ТРЪМП преди 1 месец
ФАК ОРБАН
177
11
 
3
 
! Отговори
наблюдател преди 1 месец
На Тръмп ще му трябват пари за да отбранява САЩ от Русия.За останалото се досещате.
176
5
 
7
 
! Отговори
запознат преди 1 месец
Най-трагично е положението на видните политически личности в различни държави, кукли на конци с кукловод САЩ. Никой не може да очаква, най-малко САЩ да не продължи политиката в служба на неговите национални интереси. Куклите са в ужас как при новия американски президент трябва да променят танца под новата музика, която ще им засвирят. За обществато ще бъде много интересно, забавно и комично.
175
12
 
7
 
! Отговори
моето мнение преди 1 месец
Какъвто и да е Тръмп, той е ПРАГМАТИК! Такъв човек, който е прогресирал благодарение на личните си способности, далеч се различава от хората в политиката, които имат ПАРАЗИТЕН манталитет и способности на НЕКАДЪРНИК и НАГАЖДАЧ!
174
9
 
12
 
! Отговори
според мен преди 1 месец
Евроджендърите ги е хванало шубето, че цар Тръмп идва на власт в САЩ и ще им спре безплатното папо!
173
12
 
7
 
! Отговори
едно ангелче ми каза преди 1 месец
Тръмп знае цената на парата и затова няма да е раздава на просяци!
172
6
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Витя Орбан е едновремено преродена баба Ванга, Нострадамус и Джуна. 3 в 1 - неочаквано (не)добра комбинация.
171
10
 
8
 
! Отговори
До Малко за политика преди 1 месец
Ха-ха, валят поръчки за износ. Голяма смешка. Искренно ме развесели, само дето тези поръчки дори самите зет пропагандони не ги изтъкват. Русия не може да насмогне да си покрие загубите на фронта, а за някакъв голям износ и дума не става. Индийците се отказаха от договора за С400, Ка52 и Су35, след като видяха колко струва тази техника в украйна и че русняка не може да изпълни заказа в разумен срок. След изборите като опънат рублата на 150 за долар за да компенсират недостига на пак ще си говорим
170
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи ако Унгария някога бъде нападната да не чака помощ от никой.
169
8
 
4
 
! Отговори
До Малко за политика преди 1 месец
Ами слабичка ти е икономическата логика и познания. Над 1 милион нови заетия в оръжейната индустрия имат, тези хора получават заплати и генерират ръст на потреблението. Започват да валят поръчки и за износ(света е в експоненциално растяща нестабилност), така че след като приключат с Украйна бранша ще продължи да работи на близки обеми, та така ...

Спонсорирани публикации