Хеви метъл величията Judas Priest ще забият на 19 юли в "Арена София"

Концертът е спирка от турнето Invincible Shield
14 мар 2024 10:23, Петър Бойчев
29
Хеви метъл величията Judas Priest ще забият на 19 юли в "Арена София"
Снимка БГНЕС

Хеви метъл величията Judas Priest отново идват за концерт в България. Той ще е на 19 юли в зала "Арена София" (бивша "Арена Армеец"), съобщиха организаторите Fest Team. София е спирка от турнето Invincible Shield по повод на новия албум на групата, което вече стартира в Обединеното кралство и Ирландия и продължава в Европа и САЩ.

"Джудас Прийст" са гастролирали многократко у нас, като първият път бе през 2004 г. на стадион "Академик", а последният (засега) - през 2022 г. на фестивала Midalidare край Чирпан. Традиционно Роб Халфорд и компания са сред любимците на българската публика и традиционно концертите им предизвикват голям интерес.

След половинвековна кариерата присъствието на "Джудас" на музикалната сцена остава на висота, за което свидетелстват: милионите фенове по света и у нас, последният им албум Firepower от 2018 - най-високо класираният в кариерата им, спечелената през 2010 г. награда "Грами" за "Най-добро метъл изпълнение", абсолютно заслужената награда от VH1 Rock Honors и въвеждането им в Залата на славата на рокендрола през 2022.

От революционните си албуми като Sin After Sin и British Steel до триумфа на Firepower, Judas Priest оставят незаличима следа в жанра. Нещо повече – тяхната отличителна естетика с костюми от кожа и шипове е исторически цяло модно течение, за което отговорен е основно фронтменът на бандата от Бирмингам Роб Халфорд.

През миналата година бандата се фокусира върху новия си студиен албум, който излезе преди броени дни. Invincible Shield, 19-и поред за групата, съдържа 14 песни, повечето от които ще чуем и в София през лятото.

Билетите за концерта са продажба от петък, 15 март, в мрежата на tickestation.bg.

За феновете на рок и метъл музиката в България 2024-та се очертава запомняща се с богат и разнообразен афиш. От концерти на хардкор машини като As I Lay Dying, през такива на актуални банди като Bring Me The Horizon, Five Finger Death Punch, Spiritbox и Тhe Smile, до абсолютно легендарни имена като KoЯn, Megadeth, Bruce Dickinson и Judas Priest – това е само графикът със събития на Fest Team.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
оле преди 1 месец
Дано някой талибан не отиде и не направи Бум, че както е тръгнало...
23
1
 
7
 
! Отговори
Фен преди 1 месец
Аз си ги слушам от 14 годишен, от далечната вече 1977 г. Още пазя касетата със Sin After Sin за спомен, макар, че отдавна нямам касетофон. Записваше се нелегално тогава, че другарите не харесваха тази музика. Джудас няма как да ми омръзнат, нито пък да им придирям, че са остарели. Продължават да правят добри албуми и последният от преди седмица е потвърждение на високата им класа. Живи и здрави и на 19 юли да имаме поредната среща с Metal God!
22
13
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Имали нормални да слушат подобна глупост?Само дрога пикня и метъл ужад това ли ви е демокрацията ?
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вероятно не им стига стажа за пенсия, иначе отдавна им е време..
20
0
 
3
 
! Отговори
Метал преди 1 месец
В тая зала акустиката е ужасна, бил съм там на 2 концерта преди години и е много зле, реално се чува само шум и не си заслужава. Преди концертите като бяха на националния стадион беше в пъти по добре, не знам защо спряха да ги правят на открито, а всичко бутат в тая зала. Ами няма да ида пак там!
19
8
 
6
 
! Отговори
Твърд метал преди 1 месец
Единия е гей
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Банкеръ - ето, например ти явно знаеш кога да спреш да се излагаш...
17
16
 
0
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 месец
От всички,които ще свирят в България само As I Lay Daying са значима група в момента.Въпреки напускането на Ник Била.*** Ламбезис Фил Сгросо и Кен Суси ще се ходи няма как.Да ме извинява Роб Халфорд ама с *** ли ще излезе на сцената.Винаги трябва да знаеш кога да спреш да се излагаш.Организаторите на концерти правят концертите за пари не заради самата музика.Да се знае.
16
2
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
До До пияница мистик 16 === Психично болните харесват един таксиметров шофьор, убиец на деца, жени и старци. А също така отвличащ дечица :)))
15
6
 
1
 
! Отговори
До пияница мистик преди 1 месец
Прав си за музиката, но все пак съм много изненадан, че и психично болни я харесват...
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Велики са, радвам се, че пак ще идват.
13
2
 
5
 
! Отговори
11 преди 1 месец
До Анонимен 8 - Липсва ти ушна разделителна способност. Вероятно страдаш от слухов далтонизъм.
12
5
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
До До пияница мистик 11 === Спасявай се пич. Не си ми проблем. Имам си приятели и други приоритети освен Вожда ти Пyтлаpax :))) Love Judas Priest and all his songs in general. Long life metal and rock :)))
11
5
 
3
 
! Отговори
До пияница мистик преди 1 месец
Моля те не ми казвай, че и личност като теб е фен на Judas! Че съвсем се отчайвам от света!
10
1
 
17
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 1 месец
Ето тава е хубава новина..... БРАВО!
9
3
 
15
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Там съм!!!
8
37
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хеви метал е акустичен шум. Нищо повече. А слушателите му имат проблеми със слуха.
7
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоз направо могат да го изберат нашите синоди за патриарх. Като едното нищо. Щото другия вариант за патриарх е Кольо Ролекса.
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На кел_ешите им препоръчвам да изслушат Бритиш стил в тубата, или само поне Юнайтид. Ако не ги впечатли, значи са неспасяеми.
5
16
 
0
 
! Отговори
Отец Нафърфорий преди 1 месец
Да ги забият при дедо.....

Спонсорирани публикации