Гутериш: Човечеството няма да преживее продължение на "Опенхаймер"

Часовникът на апокалипсиса тиктака, предупреди генералният секретар на ООН
19 мар 2024 07:00, Елка Василева
93
Гутериш: Човечеството няма да преживее продължение на "Опенхаймер"
Снимка: архив, БГНЕС

"Човечеството няма да преживее продължение на "Опенхаймер", предупреди  генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, цитиран от Франс прес.

С изказването си, в което спомена за филма "Опенхаймер", който спечели седем награди "Оскар" и "показа нагледно реалността на ядрения апокалипсис", Гутериш се опита да привлече вниманието към риска от "ядрена война".

"Събираме се днес в момент, в който геополитическото напрежение и недоверието покачиха риска от ядрена война до най-високото му ниво от десетилетия", каза генералният секретар на заседание на Съвета за сигурност на ООН, организирано от Япония и посветено на неразпространението на ядрени оръжия.

Часовникът на апокалипсиса тиктака, предупреди Гутериш.

В Холивуд филмът на Кристофър Нолан "Опенхаймер" "показа нагледно суровата реалност на ядрения апокалипсис на милиони хора по света", каза още генералният секретар.

"Човечеството няма да преживее продължение на "Опенхаймер". Всички тези гласове, всички тези предупреждения" имат за цел светът да отстъпи от пропастта, към която е тръгнал, заяви Антониу Гутериш.

Филмът "Опенхаймер" проследява ключови моменти от живота на Робърт Опенхаймер - физика, който вкарва света в ядрената епоха и благодарение на когото се слага бърз край на съпротивата на Япония във финалните етапи на Втората световна война посредством атомните бомбардировки над Хирошима и Нагасаки.

С препратките към филма "Опенхаймер" Гутериш изрази своите опасения, свързани с опасността от нова надпревара в ядрените въоръжения.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 1 месец
Само разполагане на ядрени оръжия и заплаха за използването им към Москва ще накара този кремълски безумец да спре войната и да се изтегли от Украйна,така трябва да се говори и действа,на неговия език
75
0
 
1
 
! Отговори
КРАЯТ НА РОМА преди 1 месец
Започнало Великото Преселение на Народите и РИМСКИТЕ ОФИЦЕРИ АРМЕЙЦИ се събрали заседавали и решили : ДОБРОВОЛНО СЕ САМОРАЗПУСКАМЕ защото сме се записали в РИМСКИТЕ ЛЕГИОНИ да ПРЕЯЖДАМЕ,ПРЕПИВАМЕ,СЕКСОРГИИТЕ а НЕ ДА ВОЮВАМЕ.........АТИЛА дошъл и ХРИСТИЯНИН СЕ САМОЗАПИТАЛ:"ЗАЩО град РОМА НЯМА НИТО ЕДИН ВОЙНИК?". .........Все пак ЧЕРВЕНАТА ТАБЕЛА преведено РОТШИЛД са длъжни на ПУБЛИЧНО разяснение и обяснение ЗА ГЕРБА НА РИМСКИТЕ ЛЕГИОНЕРИ част от ГЕРБА на Ротшилдови
74
0
 
1
 
! Отговори
Бегъл Поглед преди 1 месец
Бистришките баби ТИГРИ тире ТЕРОРИСТИ в оригинал ТЕРОРИСТИЧНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ТАМИЛСКИТЕ ТИГРИ В ОРИГИНАЛ ВИНАГИ СА СИ БИЛИ ПРОФЕСИОНАЛНИ АРМЕЙЦИ КАТО ЦСКА ИЛИ ПЕНТАГОНА.................КЪРВАВИТЕ ГЛАВОРЕЗИ НА РУСНАЦИ ДЖУХАР ДУДАЕВ И ШАМИЛ БАСАЕВ БЯХА ОФИЦЕРИ ЧЕРВЕНОАРМЕЙЦИ КАТО ОТ ЦСКА...........НОМЕР ЕДНО ТЕРОРИСТИ ДОКАЗАНО СА АРМЕЙЦИТЕ
73
1
 
3
 
! Отговори
Дарвин преди 1 месец
От ударната вълна, не от ударната война им се нагънаха мозъците, но трябваше отдавна да започнат да "воюват" по този начин обикновените хора и много от тях щяха да са живи.Зеленски милиардер взелено стана, а техните семейства осиротяха. Зеленски ли ще им гледа децата и ще се грижи за възрастните им родители.
72
3
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Дарвин идеален си за канал едно, сам си твориш новините и сам ги анализираш. само че там вземат връзкари а не шиизаци. тъпо.
71
1
 
3
 
! Отговори
Дарвин преди 1 месец
"Взвод бойци от 59-та бригада на ВСУ се е предал в плен на Донецкия фронт. 18 човека."_____Глей ти, глей ти какъв мощен еволюционен фактор се оказа Искандера. Два Искандера гръмнаха, на 18 човека рязко им подскочи интелекта.Мозъците им се нагънаха, набраздиха от ударната война и започнаха правилно да съобразяват кой е най-правилния начин да воюват с Русия.Защо чаках до сега.
70
0
 
0
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 месец
До Анониментатарче, кв е тоя взвод от 18 човека, питам за един преател. или като седемте самураи, дето били петима щото "нямало хора" :) жалка художествена самодейност.
69
0
 
0
 
! Отговори
Майкъл Джаксън преди 1 месец
До Бай Илийчо немой бе бай илийчо, помисли за децата...
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това ато е отбранителна организация - отбранява краината по всички начини.
67
0
 
1
 
! Отговори
Това е: преди 1 месец
АБСОЛЮТНО ЦЕЛИЯТ СВЯТ ПОДКРЕПЯ КРАЙМРАЗСЛЕДАВАЩИЯ ПОЛИЦАЙ ВЛАДИМИР ПУТИН ДА ИЗБИЕ ЯДРЕНИТЕ ТЕРОРИСТИ НА КАГАНОВИЧ ТИРЕ ЗЕЛЕНСКИ защото иначе ще ИЗЛЕЗЕ ЧЕ ЯДРЕНИТЕ ТЕРОРИСТИ СА АНГЛИЯ ТИРЕ САЩ И ЩЕ ЗАПОЧНЕ ТРЕТАТА ГЛОБАЛНА ЯДРЕНА ВОЙНА КОЕТО СЪЩО НЕ Е ИЗКЛЮЧЕНО
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Взвод бойци от 59-та бригада на ВСУ се е предал в плен на Донецкия фронт. 18 човека.
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този Куман - Гущер от жълтата река на Китай, от де го извадихте? Чак в западна европа ли се е преселил?
64
0
 
1
 
! Отговори
ЯДРЕН ТЕРОРИЗЪМ преди 1 месец
До Скапан свят----------ЧЕРВЕНОАРМЕЙЦИТЕ ОФИЦЕРИ ОТ АРМИЯТА НА СССР ЦЕСЕКАРИТЕ ПОЛКОВНИК ДЖУХАР ДУДАЕВ И ВОЕНЕН ЦЕСЕКАР ОФИЦЕР ШАМИЛ БАСАЕВ СЕ ЗАВЪРНАХА ДА УПРАВЛЯВАТ СЛАВЯНИТЕ ДИРЕКТНО ОТ ИЗЦЯЛО ЧЕРВЕНА ТУРЦИЯ.........МИЛИЦИОНЕРА ОТ КГБ ПУТИН НЯМА НИЩО ОБЩО С ЦСКА А Е КРАЙМ РАЗСЛЕДВАЩ ПОЛИЦАЙ НА УМИШЛЕНОТО ВЗРИВЯВАНЕ НА УКРАИНСКАТА АЕЦ ЧЕРНОБИЛ
63
1
 
1
 
! Отговори
робер преди 1 месец
Робърт Опенхаймер - физика, който вкарва света в ядрената епоха и благодарение на когото --- се сплаши света от новия хегемон --- във финалните етапи на Втората световна война посредством атомните бомбардировки над Хирошима и Нагасаки.
62
5
 
1
 
! Отговори
До Скапан свят преди 1 месец
путkин е новия фюрер, трябва да си сляп и глух, за да не го виждаш! Днес не е ли заплашвал още с унищожение на планетата (която не му принадлежи)?
61
1
 
2
 
! Отговори
До IQ 3.14 преди 1 месец
за путин говориш
60
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А тебе- да
59
2
 
3
 
! Отговори
аз преди 1 месец
Кажете го на Путин.
58
2
 
5
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 месец
Ако небеше Опенхаймер до сега да сме се изтрепали. Атомната бомба е най мироопазващото средство сътворено от човека.
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На тоз му е все едно за Опенхаймер :)))

Спонсорирани публикации