Учениците в Англия все по-невъзпитани – плюят, хвърлят столове

Всеки пети учител на Острова е бил ударен или обиден от ученик
28 мар 2024 21:53, Елка Василева
129
Учениците в Англия все по-невъзпитани – плюят, хвърлят столове
Снимка: архив, БГНЕС

Почти всеки пети учител в Англия е бил ударен или обиден от ученик тази година, сочи проучване, поръчано от Би Би Си. Плюенето, ругатните и хвърлянето на столове са сред нещата, които се случват често, предаде кореспондентът на БНР.

Учител заяви за Би Би Си, че справянето с поведението на учениците е една „безкрайна битка“. Профсъюзът на учителите цитира свои членове, че положението се е влошило още повече след пандемията от Ковид-19. Министерството на образованието пък обяви, че е инвестирало 10 милиона паунда в поведенчески центрове в подкрепа на училищата.

Учителка в начално училище в продължение на 35 години заяви, че дори децата в предучилищна възраст плюят, псуват и хвърлят столове в класните стаи.

Ако имате три или четири деца с такова поведение в клас от 30 ученици е много трудно да въведете ред, посочи учителката.

Друг учител разказа за случай, когато изгонен от клас ученик се е опитал да нахлуе обратно в стаята с бухалка за крикет.

Проучването показва също, че се засилва и разправата на родители или настойници с учители и директори. Има сведения и за физическо посегателство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от Балкани
Тонове пластмаса се носят във водите на Дунав
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
то пък на територията Бг е много добре
114
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Родители и настойници предприемали разправа с учители и директори, включително и случаите на физическо посегателство. Това било зачестило. Ами те и нашите съграждани от индо-пакистански произход имат този адет. В Англия пакита дал Господ. Колкото повече подобни екземпляри пускат англичаните в държавата си, толкова по-лоша ще е дисциплината в клас и толкова повече бой ще ядат даскалите.
113
0
 
2
 
! Отговори
До Христо Христов преди 4 седмици
Байно, един мой преподавател професор разказваше за срещата си с декан от английски университет. Тогава у нас е било социализъм. Деканът бил доста възрастен човек и го попитал "Защо развалихте образователната си система, тя беше много добра?" Нашият започнал да възхвалява нашето образование, обаче англичанинът му отговорил: "Ние съдим за качеството на образованието у вас по това какво произвеждате. Помним какво вино се внасяше от България преди 40 години, виждаме какво е то сега."
112
1
 
5
 
! Отговори
Нищо чудно преди 4 седмици
Там броят на пакитата непрекъснато расте. Децата им задължително трябва да ходят на училище и внасят там своя манталитет и култура.
111
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Джендеризмът дали ще помогне? Инак защо го налагат така насилствено?
110
0
 
5
 
! Отговори
Даскала преди 4 седмици
Стъкмистиката не е изобретена от българи и не се прилага единствено в България. Не бъдете наивни. И в UK и в България и в Германия, Франция или която и да е било друга "демократична" страна с двупартийна система ... управляващата партия поръчва проучвания как в страната е прекрасно и хората стават все по-богати и по богати а опозицията поръчва проучвания как "положението се влошава" .... Въпрос на избор е медията от друга страна /България/ кои "проучвания" ще избере да публикува....
109
0
 
16
 
! Отговори
Политкоректен преди 4 седмици
Ми те в пустинята така са си свикнали. Културни различия тъй да се каже. Бива ли да обвиняваме бедните дечица, за техните племенни особености?
108
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Христо Христов , да там учи Грета Тумберг, много възпитано и образовано момиче, ама не завърши училището...а пък шведският парламент я предложи за нобелов лауреат, за 4 пъти, все образовани, възпитани...
107
0
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 седмици
До 105 "... добре образованите идват САМО от частните училища." - в Швеция има само няколко частни училища, в които се плаща.
106
3
 
10
 
! Отговори
ХАХА преди 4 седмици
НЕ ПИШЕТЕ ТАКИВА НЕЩА ......НА ЗАПАД И ПЛЮЕНЕТО Е ХУБАВО......А БОЯ Е ДЕМОКРАТИЧЕН........
105
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 110 - Не знам какво си видял в Дания , но виж снимката, и там са същите цветове. Многооо, ама много възпитани и образовани. Като в Париж по улиците...
104
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 111 - Стъпвал и видял, пълно и там с арабески, индулески, пакита и т.н. От тях дисциплина, като от бика млеко.
103
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 110 Защо пишеш глупости? В Дания (където аз прекарвам почти половин година, а ти едва ли си стъпвал) в училищата има дисциплина за каквато тук може само да мечтаем!
102
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не само там е така - в Швеция и Дания е същото. Либерална безнаказаност (и у нас), добре образованите идват САМО от частните училища. Останалото е тути-фрути от нации и цветове. Годни само за разплод.
101
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Искаме футболните хулигани от 70те и скинхедс те са мноу възпитани... пренесоха възпитанието си тук
100
3
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 седмици
До 110 " Може само да сънуваме качеството на образователната система в ЮК" - първо, не става въпрос за качеството на обучение, а за дисциплина и поведение. Второ, качеството у нас беше такова, че ЮК можеше да ни завижда, но дойдоха неграмотните про'с'таци като теб и резултатът е налице.
99
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
араби,пакистанци,африканци,индийци,вие какво искате.
98
1
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 седмици
До 105 "В частните, където родителите плащат яко, със сигурност е ред и дисциплина." - и защо си мислиш, че е така? Има училища и училища. Както има и държавни с добро поведение, така има и частни с хулигани.
97
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Какви глупости са написани! Може само да сънуваме качеството на образователната система в ЮК!
96
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Оценка на поведението не било демократично. Било комунистически приом. На времето с намалено поведение не можеш да учиш университет и край оставаш със СПТУ или с основно. И после минаваш в кирколопатните бригади. Идва ти акъла ама късно. За по дивите имаше ТВУ.

Спонсорирани публикации