Принц Хари вече е постоянен жител на САЩ

Това още повече го отчуждава от кралското семейство
Обновена: 19 апр 2024 09:42 | 19 апр 2024 07:50, Нели Христова
9
Принц Хари вече е постоянен жител на САЩ
Снимка: БГНЕС

Принц Хари, херцогът на Съсекс, официално потвърди, че вече е постоянен жител на САЩ.

Смята се, че това потвърждение подчертава нарастващото отчуждаване на принца от Великобритания, след като той и съпругата му Меган, херцогинята на Съсекс, се оттеглиха от кралските задължения преди четири години.

Контролираната от него туристическа компания е подала тази седмица документи, с които информира британските власти, че той се е преместил и вече е " постоянно пребиваващ" в Съединените щати.

Документите са подадени от Travalyst Ltd, дружество, което е поне 75% собственост на Хари и което е основано през 2020 г. с цел "насърчаване на глобалната осведоменост за значението на устойчивия туризъм".

Документите бяха получени от Companies House - правителствената агенция, която следи за регистрирането на компании в Обединеното кралство.

Принц Хари е син на крал Чарлз III и пети по ред за британския престол. Подаването на документите допълнително отделя Хари от ролята му на един от държавните съветници на крал Чарлз - членове на кралското семейство, които могат да бъдат замествани да изпълняват задълженията на монарха, ако той не е добре или е извън страната.

Въпреки че Хари официално остава държавен съветник, през 2022 г. короната информира парламента, че "на практика" само работещи членове на кралското семейство ще бъдат призовавани да заместват монарха.

През 2020 г. Хари и американската му съпруга се преместиха да живеят във вила в богаташкия анклав Монтесито, Южна Калифорния.

Оттогава насам Хари неведнъж е критикувал кралското семейство, включително с обвинения в неосъзнат расизъм, които бяха включени в сериал на Netflix и автобиографията на принца - " Spare".

Херцогът на Съсекс също е изправен пред проверки относно пребиваването си в САЩ. Фондация "Херитидж", консервативен мозъчен тръст, постави под въпрос решението на Министерството на вътрешната сигурност да издаде американска виза на Хари след признанията за употреба на наркотици, включени в книгата Spare.

Фондацията поиска от съдия да принуди министерството да публикува имиграционното досие на Хари, тъй като историята на употреба на наркотици обикновено дисквалифицира кандидата да получи виза.

Новината за актуализирания статут на пребиваване на Хари идва в момент, когато британският принц Уилям се върна към публичните си задължения в четвъртък за първи път, откакто съпругата му Кейт, принцесата на Уелс, разкри, че се подлага на превантивна химиотерапия за рак.

Уилям изглеждаше в добро настроение, докато разговаряше и помагаше на персонала по време на посещение в благотворителна организация за преразпределяне на излишна храна. Един от доброволците му връчи картички с пожелания за скорошно оздравяване за Кейт и крал Чарлз, който също се лекува от неуточнена форма на рак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от Спорт
Съвети как да намираме топ оферти от казината в България?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 1 седмица
Жалко за децата. Който може ще разбере.
6
1
 
0
 
! Отговори
кис кис кис преди 1 седмица
Що ли таа новина *** праи очужден!?
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Очуждава" - това някакъв нов термин като "брекзит" ли ще да е?P.S. - опа, ясно - видях, че статията е нахвърляна от жена и най-вероятно нащракана на таблет, докато си пие кафето.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Равенство за плебса! Какво ми реве за охрана, сега си обикновен риж американски дрисл...
3
1
 
2
 
! Отговори
Фин преди 1 седмица
Отчуждава се пише...иначе за него като човек е добре това, а за децата му още повече.
2
0
 
6
 
! Отговори
БГ Американец преди 1 седмица
Дали са му зелена карта. Чудо голямо. Милиони ината такава.
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Твърде много започна да прилича на коняра на принцеса Даяна, взе за жена тая от малцинствата, естествено че не го искат това кукувиче.