Зеленски: Западът се страхува Русия да загуби войната

Намираме се в безсмислена ситуация
18 май 2024 10:30, Стела Стоянова
283
Зеленски: Западът се страхува Русия да загуби войната
Снимка БГНЕС, архив

"Намираме се в безсмислена ситуация, в която Западът се страхува, че Русия ще загуби войната. А не иска Украйна да я загуби", заяви украинският президент Володимр Зеленски пред АФП. Интервюто му е пространно, засягащи различни аспекти на конфликта с Русия.

Зеленски отхвърли призива на френския президент Еманюел Макрон за примирие по време на олимпийските игри в Париж. Според него това ще осигури предимство на Москва, тъй като "ще й даде време да придвижи войски и артилерия". Украинският лидер заяви, че Киев и западните му съюзници имат "едни и същи ценности", но често "различни възгледи", особено за това как може да изглежда краят на конфликта. "Ние искаме войната да приключи със справедлив мир за нас. Западът иска войната да приключи. Период. Колкото е възможно по-скоро. За тях това е справедлив мир", каза той. Зеленски добави, че глобални играчи като Китай имат влияние върху Русия. "И колкото повече такива страни имаме на наша страна, на страната на края на войната, толкова повече Русия ще трябва да се съобразява с тях".

Зеленски повтори призивите си към съюзниците да изпратят повече системи за противовъздушна отбрана и изтребители. И каза за руснаците: "Те могат да обстрелват нашата територия с всякакви оръжия от своята територия. Това е най-голямото предимство, което има Русия. Ние не можем да направим нищо на техните системи, които се намират на територията на Русия, със западни оръжия". Призова за разполагането на две батареи „Пейтриът“, които да защитават небето над Харковска област, а и да покажат устойчивостта на Украйна. Зеленски подчерта, че на Украйна са необходими 120-130  изтребителя F-16 или други модерни самолети, за да има паритет с Русия.

Украинският лидер призна, че с влизането в сила на закона за мобилизацията има проблеми с личния състав и "морала" в украинските редици. Но гарантира, че страната ще удържи отбранителните си линии и ще спре всеки голям руски пробив. "Никой няма да се предаде", каза той.

По време на посещението си в Киев тази седмица държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви, че "в крайна сметка Украйна трябва сама да вземе решение за това как ще води тази война", припомня БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от Телевизия
Среща с Боян Славчев и тренировки с ластици - в първия епизод на ABNORMAL по Bulgaria ON AIR
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всеки се страхува хитлеризма да победи Русия.
242
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Преди няколко месеца по една от телевизиите показват руски иекипаж,клатещ се до плененият им танк.Единият от тях много точно обясни ,че са изпили по малко и са потеглили в бой! И заспали!!!И така ги пленили!Генерал Ервин Ромел никъде не еописал такъв случай-екипажът му да се напие,заспи и да го пленят.Е,с такава армия руснаците са завзели за две години няколко града и едва ги удържат!Ако можеха да намерят трезвени войници сигурно щеше да е друго. Ама откъде?
241
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Имали подписово право от утре като бивш президент комаджия канаджия, тръбовдишвателия горкото момче че га цепът като стар хастар. Той що народ почерни особенно сега когто диваци бият по улиците и арестуват бягащите от войната. Хитлер не пребивал така народа си както Днепърскотоуродливоидиотче?
240
2
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 седмица
Руската армия била "безаналогова", защото никой друг не може да събере толкова много наркомани, алкохолици, затворници и наемници на едно място.
239
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е, защо да ги е страх? Те на вас разчитат! Я погледни, та вие сте поразили военно летище и рафинерия в Русия. Ако така продължавате след 100 години може и да победите!
238
2
 
5
 
! Отговори
Шмъркай Неспирай преди 1 седмица
Голяма Доза шмръкни-Голяма Дума не казвай.Хората толко пари и железо ти дадоха, а ти сега им се подиграваш.Верно и Русия ти даде челезо но поради вашите влакови грабежи и релсови съботажи, зада ви угодят и хме по бързо руските доставки пристигнаха по въздуха.Ти преименовай улици,гътай паметници,гаври се с монюментите в чест на загиналите червеноармейци през ВСВ-това най много да те нахрани някой ден пред децата и жената ти с дръжка от лопата засунатапрезгъзати до над стомаха.Ти шмъркай неспирай
237
3
 
3
 
! Отговори
Ники преди 1 седмица
Днес в 23:59 му изтича мандата. От утре клоунът не е официален президент, а само клоун :)
236
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Българите не бива да забравят какво целяха да направят либералните сатанисти с държавата и народа им. Сатанинските партии ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС, както и електоратът им трябва да отговарят
235
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Украина (НАТО) губи войната, ПП-ДБ са вече четвърти, а може и 5-ти да станат... Май има шанс да заживеем като хора най-после
234
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Незаконен си вече Евреино!!
233
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Проблемът на западните пропагандатори и нашите лъжци е, че фронтът на ВСУ се разпада на всички направления. Чакайте в скоро време бързо пребоядисване на нашите доморасли натовци.
232
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Изглежда вече, само Зеленски не разбра, че проксивойната е приключила. Америка и Европа изгуби хаи на бойното поле и в икономическата война, и в информационната. Украна напразно даде в жертна народа си.
231
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Съдбата на Зелята ще е незавидна... След 21 май е нелегитимен президент, губещ война, превърнал се в товар за Запада...
230
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе Зеленски, шмъркай си здраво. Стига плямпа глупости. И 1000 F-16 да ти дадат, това няма да промени нищо. Кой ще ги пилотира? Ти ли? Или може би Кличко? Сигурно украинките ще ги зареждат с гориво и боеприпаси...
229
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЗАПАДА СЕ СТРАХУВА ОТ РУСИЯ БЕ НАРКОМАНЕ ГНУСЕН
228
5
 
23
 
! Отговори
Replika преди 1 седмица
Някой си мисли, че може да победи ядрена суперсила на собствената ѝ граница, то той определено е лунатик.Вероятно, имаше някакъв шанс за победа на крайна в самото начало на войната. Ако санкциите срещу Русия бяха проработили, ако икономиката ѝ беше задушена.Ама нищо такова не се случи. Икономиката ѝ цъфти, бъпреки санкциите. Имат растеж около 6% за първата четвърт на годината. В страната ПРОСТО Е НАВОДНЕНО от капитали. Вървят макро проекти. Върви износа на суровини, както никога досега, въпреки ембаргото. Военнаият бюджет от 7%, стана близо 9%. ВСИЧКИ военни фабрики работ
227
15
 
6
 
! Отговори
Рушката клоака преди 1 седмица
няма шанс срещу нормалния цивилизован свят. Тролповръщанията на теме "слава русия" си ги заврете в косматитеЗадници.
226
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дзелелонарйомано това е мечтата на англосаксонсците повече от 600г. да я няма Русия...много ги дразни англосаксонскитеминдили тая Русия...но сега светът е друг вече има и Китай че и Индия се намесва и пиказа среден на имецилниъекаубойци
225
5
 
24
 
! Отговори
аха преди 1 седмица
Зеленият наркоман Зеленски продаде и предаде родината си Украйна на западните масони в Англия, Франция и САЩ..................но ще има още много бой за фашистите и хунтата в Киев!!!
224
2
 
9
 
! Отговори
Лудия кравар преди 1 седмица
Мозъкът ми даде на заето.

Спонсорирани публикации