Брус Спрингстийн с наградата „Айвър Новело“ в Лондон

За най-добра песен бе отличена Geronimo Blues на „Спикърс корнър куортет“
26 май 2024 10:25, Петър Бойчев
3
Брус Спрингстийн с наградата „Айвър Новело“ в Лондон
Снимка БГНЕС

Брус Спрингстийн, Лана Дел Рей и певицата Рей бяха сред музикалните звезди, отличени на годишните награди „Айвър Новело“ в Лондон, предаде Ройтерс.

Престижните отличия се присъждат от Британската академия на композиторите и текстописците. Те са наречени на името на уелски композитор и актьор от началото на 20 век и са връчени за първи път през 1956 г.

Американският рокаджия Спрингстийн стана първият международен автор на песни, който получава почетно членство в Академията - най-голямото признание от авторската организация, базирана във Великобритания. Така авторът на Born to Run се присъединява към музикални творци като Стинг, Кейт Буш и Пол Маккартни, станали членове на Академията, заради „изключителния си принос към изкуството на писането на песни и влиянието си върху културния пейзаж на Великобритания“.

„Искам да ви благодаря, че приехте моята музика в сърцата и в душите си. Искам да ви благодаря, че ме включихте в предизвикателния и красив културен живот на Великобритания“, каза Спрингстийн пред гостите на церемонията, след като прие наградата от Пол Маккартни.

„Някога това беше само мечта, която имах, днес тя е реалност“, каза певицата Рей, която беше обявена за автор на песни на годината.

Приза за най-добър албум получи предимно инструменталният Black Classical Music на джаз барабаниста Юсеф Дейс, а Black Swan на Виктория Канал, която миналата година спечели в категорията за изгряваща звезда, взе наградата за най-добра песен в музикално и текстово отношение.

Най-добра съвременна песен стана Geronimo Blues на „Спикърс корнър куортет“ и Кей Темпест.

Sprinter - хит № 1 на рапърите Дейв и Сентрал Сий, спечели в категорията за най-изпълнявано произведение.

Лана Дел Рей получи Специалната международна награда като признание за нейната кариера и влияние, а текстописецът и дългогодишен сътрудник на Елтън Джон Бърни Топин беше отличен за изключителен принос към британската музика.

Призът за изгряваща звезда бе присъден на музикалния изпълнител Мастър Пийс (Master Peace).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от За да се разбираме
Шестте женски поведения, които отблъскват всеки мъж
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
1
 
! Отговори
Хейт преди 3 седмици
Англичани наградили американци. Ще се разплача.