Рецептата Dnes: Свинско филе със сос от ябълки

Вкусно ястие, ефектна изненада
26 май 2024 08:55, Михаела Лазарова
4
Рецептата Dnes: Свинско филе със сос от ябълки
Снимка: Istock

Продукти: 

  • ¾ чаена лъжица сол
  • ½ чаена лъжица чесън на прах
  • ¼ чаена лъжица червен пипер
  • ¼ чаена лъжица черен пипер
  • 500 г свинско филе, нарязано на стекове
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 зелени ябълки, обелени и нарязани
  • ½ чаша вода
  • 2 чаени лъжици кафява захар
  • ¼ чаена лъжица канела
  • Няколко пресни листа магданоз

Приготвяне:

  • Смесете половината от солта, чесъна на прах, двата вида пипер и ги поръсете от двете страни на месото.
  • Втрийте добре.
  • Загрейте голям тиган на средна към висока температура.
  • Стоплете в него 1 супена лъжица от зехтина.
  • Запечатайте месото от двете страни, по 2-3 минути от всяка.
  • Извадете от тигана и оставете настрана.
  • Добавете оставащия зехтин в тигана. Разклатете, за да обере остатъците от вкусовете на месото.
  • Добавете нарязаните ябълки, ½ чаша вода и покрийте с капак.
  • Нека се задушат за 5-6 минути.
  • Махнете капака и добавете оставащата ¼ лъжица сол, захарта, канелата.
  • Гответе за още 2-3 минути с разбъркване, докато ябълките станат съвсем меки и се превърнат в гъст сос, леко карамелизиран.
  • Сервирайте свинското, полято със соса и поръсено с пресен магданоз (по желание).

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от Темида
Осъдиха окончателно чех на 15 години за убийство на приятелката си
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Някой преди 3 седмици
Десерта в основното и аз не обичам. Гледам предавания готварски в Германия и това не ми харесва, че портокалите и ябълките като десерт все са в основното. Има единични неща който мога да ям така, но не и всичко. Другото което не ми харесва е когато слагат всичко в една чиния ужас. Няколко неща като, че си минал на олинклузив с голяма чиния и хвърляш всичко каквото падне в тая чиния. Един така прекали хаха викам от това ще направя супа, второ и трето.Модерния бял сос на пяна е като конски лиги
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ябълките може да се консумират след свинското като десерт. Който желае. И пак пържена канела. Не ми се яде такова. Не за друго, ама ми прилоша, докато четох.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ех, защо не е със зеле, да изквичи от радост Кокорчо! Този му врат и търбух не е от салата.

Спонсорирани публикации