Борисов за секциите, квадратчето, миньорите…: Откъде-накъде!

Лидерът на ГЕРБ поиска парламентът да заработи
14 окт 2016 13:30,
156
Борисов за секциите, квадратчето, миньорите…: Откъде-накъде!
Снимка: архив "Булфото"

Премиерът Бойко Борисов отправи остри критики към партньорите си от Патриотичния фронт и Реформаторския блок и към опозицията по повод последните събития в политиката.

Той се появи изненадващо в НС, след като парламента не можа отново да заработи заради липсата на кворум и помоли председателстващия Димитър Главчев да свика извънредно заседание.

Борисов поискал от депутатите си и да приемат всички промени в Изборния кодекс, които искат от опозицията.

Той обясни, че всички предложения, които сега се критикуват публично, били на ПФ и на РБ. Борисов припомни, че е присъствал на срещата на партийните лидери, когато се взимали последните решения за промени в Изборния кодекс.

Още по темата

"Патриотичният фронт искаше 35 секции и не искаше да отстъпи, Реформаторският блок ги беше страх, че не могат да минат четирите процента и те настояха за това. Сега излиза, че ние сме го предложили и едва ли не. Откъде-накъде?", попита Борисов и допълни: "Още на следващото заседание – каквито предложения имат от опозицията – да се махне таванът и каквото искат, ще им го приемем", обяви премиерът и допълни, че той е за честни избори.

"Откъде-накъде РБ ще се правят на опозиция. Ние с Горанов и Бъчварова събрахме повече пари за учители, а някой ще казва, че Дани Кирилов предложил квадратчето. Това е абсолютна лъжа. Аз бях там, абсолютна лъжа", каза още Борисов.

Той отново потвърди, че ако ГЕРБ не са първа политическа сила на 6 ноември, ще се отдръпне, защото това ще значи, че има други мнозинства. Отдръпнели ли се ГЕРБ, нямало да участват в други мнозинства.

Борисов обясни, че групата на ГЕРБ му е поискала да преформатира правителство. Затова той призова Реформаторите да бъдат в парламента и да се държат като управляващи.

"Или РБ ще дойдат и ще се държат като управляващи, или довиждане. Повече с тях няма да се занимавам. Откъде-накъде те ще ми лицемерят на Министерски съвет, а депутатите им ще правят каквото искат?", попита още Борисов.

Той обясни, че нормалният ритъм на парламента е бил нарушен от БСП, които извадили черен плакат. "Тези, които заГЕРБиха България!  Ние само сме строили!", отсече Борисов.

Премиерът обясни, че се надява ГЕРБ да възобновят работата на парламента, за да не говорели хората, че депутатите са във ваканция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
3
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
пак ли почвате да се защитавате кои ще мисли за този калпав народ половината българи които подържат тези *** продажници кукли на сащ и меркел......меркел дърпа конците на ес а сащ дърпа на меркел
112
1
 
7
 
! Отговори
Ханко Брат - квартал преди 7 години
Смърт на руският окупатор. Смърт на Мутрите..........
111
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До наглост СИКаджийскаОт къдя на къдя бре
110
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЗащо ти за Станишев ли проплакваш.
109
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер скандал! Мигрант изнасилил студентка в центъра на София
108
2
 
10
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ 2 преди 7 години
ИЗНЕРВЕН,ЗАЩОТО НЯКОИ ДЕПУТАТИ ОТ РБ ГО КРИТИКУВАТ ИЛИ КОМЕНТИРАТ РАЗЛИЧНО МНЕНИЕ ОТ НЕГОВОТО.ИСКА ДА УПРАВЛЯВА ЕДНОЛИЧНО.БЪЛГАРИЯ НЕ Е ПРЕМИЕРСКА РЕПУБЛИКА ,А ПАРЛАМЕНТАРНА.ТОЙ ВРЪЩА КУЛТА КЪМ ЛИЧНОСТТА И УПРАВЛЯВА КАТО ДИКТАТОР.
107
4
 
5
 
! Отговори
ПАЯК преди 7 години
БОРИСОВ ДОБРЕ ЗНАЕ ЧЕ ЦВЕТАНОВ ВЕЧЕ Е НАПРАВИЛ ИЗБОРИТЕ,А НАИВНИЦИТЕ КОИТО ГЛАСУВАТ ДА ЗНАЯТ ДОБРЕ ЧЕ С ИЗБОРИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ПРЕСТЪПНИЦИ НЯМА ДА СЕ МАХНАТ.ПРОТИВ КОМУНИСТИТЕ СЪМ,НО ИСТИНАТА Е ЧЕ КОЕТО ПОСТРОИХА ТЕ ДО 1987Г. ВЕЧЕ 26 Г. СЕ РАЗРУШАВА И КРАДЕ И ОЩЕ ИМА.НИКОИ ДА НЕ ЗАБРАВЯ ЧЕ ГЕРБ ЗАГРОБИХА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ С ЗАЕМ ОТ НАД 30 МИЛИАРДА КОИТО ОТКРАДНАХА.
106
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
колко жалки политици колко жалки какво бесрамие и каква наглост
105
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Islagazia sa bb gerb nekompet. Bojadisani komunjagi stanaha milioneti koi proverjava novobogataschite ot 28 g v bg s dalaveri korupzia plaschtat si mutrite agentite milioneri pravat pidarazi po minister. Sa da ne gi kontrolirat novobogataschite ojali sa se s imoti milioni skapi koli ot krajbi dalaveri stiga ste krali
104
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
(Ако България беше нормална страна, премиерът би подал оставка и правителството би паднало. Защото решението за смяна на кандидатите беше негово. Направи го, макар и да знаеше, че две трети от българските граждани предпочитаха първия си кандидат. Името на този премиер е Бойко Борисов - дълбоко посредствен, тъпоумен интригант-сървайвър по дървеняшките традиции на региона. Той се яви на сцената за първи път като бодигард на последния български комунистически диктатор. СПИСАНИЕ ФОРБС ЗА БОРИСОВ
103
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОМНЯ ЦВЕТА Караянчева как яростно подкрепяше квадратчето. Всички от ГЕРБ глсуваха за него, а то беше предложение на ПРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ.
102
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От комунисти какво да очакваш?!Нищо добро разбира се!
101
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В днешно време на кражбата казват "УСВОЯВАНЕ"НЕКА БОРИСОВ СЕ ЗАКЪЛНЕ В ЖИВОТА НА ВНУКА СИ, ЧЕ НЕ Е ВЗЕЛ ЕДИН ЛЕВ КАТО ПОДКУП ИЛИ ПО НЕЧЕСТЕН НАЧИН.
100
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига с тези квадрати, кръгове и всякаква друга геометрия. ИМА ГЛАСУВАЛ "ЗА" един или друг кандидат.Има и вариант да се зачеркне цялата бюлетина на кръст.Има вариант да нЕ се отиде да се гласува, нищо няма да ви направятВСИЧКО ДРУГО Е ИЗМИШЛЬОТИНА, С РАЗНИ ТРИКОВЕ ДА СЕ СПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИТЕ. МОЖЕ ДА СА ГО ПРЕДЛОЖИЛИ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ПАТРИОТИ ИЛИ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ РЕФОРМАТОРИ, НО ДЕПУТАТИТЕ ОТ ГЕРБ СА ГО ПОДКРЕПИЛИ, ЗНАЧИ СА БИЛИ СЪГЛАСНИ. КАКВО СЕГА БОРИСОВ СЕ ПРАВИ НА НЕВИНЕН
99
6
 
28
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 7 години
Една тиква властва в таз държава, на простаците им харесва, тя да ги управлява!
98
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕ ИСКАМЕ РАЗНИ МАЙКИ И БАЩИ.ИСКАМЕ НОРМАЛЕН, КАЧЕСТВЕН ЧОВЕК ЗА ПРЕЗИДЕНТ. ЧОВЕК БЕЗ ЧЕРНО, ЧЕРВЕНО, ЗЕЛЕНО ИЛИ МРЪСНО МИНАЛО.СПРЕТЕ ТАЗИ ШАЙКА, УДАРЕТЕ С ЮМРУК ПО МАСАТА И ПРОЯВЕТЕ ГРАЖДАНСКО СЪЗНАНИЕ.ГЛАСУВАЙТЕ ЗА СЕБЕ СИ И ЗА БЪЛГАРИЯ,А НЕ ЗА РАЗНИ БОРИСОВЦИ И ГЕРБАРИ.
97
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не позволява да се копира тук, но стенограмите са на сайта на НС от 14.04.16, 18.04.16 и 19.04.16
96
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да гласувам за *** или за Пульо, но никога няма да гласувам за ГЕРБ.Това е една мафиотска групировка, корумпирана и нагла, която добре беше характеризирана в статията на списание "Форбс"
95
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Димитър Делчев днес излъга, покри се и типично за тези реформатори, които незнайно откъде се пръкнаха, каза, че ГЕРб били виновни за квадратчето. А в стенограмите се вижда друго, той предлага идеята и казва: "Хората, които не гласуват за никого, да не се броят."
94
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕДНО НАПЪЛНО ПРОВАЛЕНО УПРАВЛЕНИ4Е, НАПЪЛНО ПРОВАЛЕН ПРЕМИЕР, НАПЪЛНО ПРОВАЛЕНО И НЕГОДНО ПРАДВИТЕЛСТВО. НЕКАДЪРНИ ДЕПУТАТИ, КОИТО НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ЕДИН КАЧЕСТВЕН ЗАКОН, А ГИ ПРОМЕНЯТ ДВА МЕСЕЦА СЛЕД ПРИЕМАНЕТО ИМ.ТАКА Е КОГАТО СЛУЧАЙНИ ХОРА ЗАВЗЕМАТ ВЛАСТТА.

Спонсорирани публикации