От днес сме в нова фаза на политическа нестабилност

След вота българската икономика се връща назад
14 ное 2016 13:22, Екип на Bloomberg
87
От днес сме в нова фаза на политическа нестабилност
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

От днес навлизаме в нова фаза на политическа нестабилност, което означава, че се връщаме назад най-малкото в краткосрочен, а може би и в средносрочен аспект. За първи път от 2010 макроикономическите показатели даваха основание за позитивни прогнози. Имахме всички предпоставки да очакваме, че след политическата криза България ще започне да расте. Това коментира финансистът Тодор Николов в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

Според него е безспорно, че средата за малкия и средния бизнес би могла да бъде по-добра, но в момента се разклаща фундаментът.

"Знаем много добре, че винаги когато има предизборна ситуация държавната администрация не функционира ефективно най-малко 6 месеца. Избори може да има напролет и не по-рано от средата на лятото ще можем да имаме функционираща администрация", посочи Николов.

По думите му след като и международните институции са отразили икономическия напредък на България, е имало предпоставки да очакваме растеж и приток на чуждестранни инвестиции.

"При сегашната ситуация дори някой да е бил готов да започне инвестиция през 2017, той ще я отложи, докато стане ясно какво ще се случи в бъдеще", прогнозира той.

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: президентски избори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
2
 
! Отговори
КАКА преди 7 години
ИМАМЕ ЛИ ИЗОБЩО ИКОНОМИКА ЧЕ ЧАК И ДА Е ДОБРЕ
65
5
 
5
 
! Отговори
криста преди 7 години
Насаждането на страх от избора беше запазена марка на ББ, но явно има и последователи. Агнешки глави обаче няма.
64
6
 
11
 
! Отговори
оаоо преди 7 години
ще се върне и още как !!!комунистите точат нокти и лигите им текат с надеждата,отново да докопат властта в Родината,и заедно с техните вечни съюзници и коалиционни партньори- антибългаснакта и противоконституционна партия ДПС, знаейки че фискалния резерв на държавата е 13 милиарда и уверени в силите си, да го откраднат и профукат за обръчите си от мафиотски фирми,както направиха това в по-близкито минало двукратно Станишев-Местан, после Орешарски,а и по преди....а простия народ който хвърля на червено ще остане пак с пръст в устата...
63
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква икономика . В тази обрана и корумпирана държава тази дума е табу.
62
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откакто избраха Тръмп, доларът скочи с 6 % и върви нагоре.А чертаеха апокалипсис...Наште са същите експерти!Най-много да вземем най-накрая да се оправим.
61
2
 
18
 
! Отговори
ТОТО преди 7 години
Наглите лъжци няма начин да не излязат да пореват малко колко сме зле за няма и 24 часа без Краля-Слънце.Трудно е, но ще свикнете, мандрата свърши...Оттук нататък ще бачкате като всички нас...
60
6
 
16
 
! Отговори
Хайде стига преди 7 години
До мой другНищо подобно за пенсии и заплати не е обещавал новия президент...Ставате много безочливи и нахални със спекулациите си
59
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ай чиститу на каскетити!
58
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев да ти пусне лампите там.
57
4
 
28
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Ама тя българската икономика е била напред ? Че сега се връща назад ? Евала!
56
18
 
15
 
! Отговори
до 65 преди 7 години
Обидите и заплахите са любим начин за общуване на русофилите. Затова съм загрижен за бъдещето на България.
55
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Здравейте!Честито на генерала.Така.Време е ГЕРБ да започне да работи.Отново сигнализирам за проблемите по ул. "Свети Теодосий Търновски".Вечер е абсолютна тъмница.Нужни са нови осветителни тела.Трябва нова тротоарна настилка.Такава е направена при Военния блок в близост до бул."Свети Наум".Но трябва и "нагоре"(на юг).За втори път сигнализирам.Мислете.
54
17
 
26
 
! Отговори
do 60 преди 7 години
Първата точка на плана на Русия е изпълнена. България е дестабилизирана. Следва втората точка : България да бъде изкупена и асимилиранакакто се случи с гърция ли муфлон такъв , само че нея не я купиха руснаци , айде бегай у лево
53
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човекът казва точно това от което се страхувах.
52
37
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първата точка на плана на Русия е изпълнена. България е дестабилизирана. Следва втората точка : България да бъде изкупена и асимилирана.
51
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
очакваите да ни спретнат сега нещо подобно на виденовата зима , всеки който я помни знае за какво говоря , виденов не беше съгласен с политиката на америка и веднага го нокалтираха , а може би той беше единственният свястен премиер през целият така наречен преход
50
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
поредния икономист плямпач от хранилката на сорос.
49
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИМА ФАЗА НА ПОЛИТИЧЕСКА Н А Г Л О С Т. ОТ СТРАНА НА МОМЧЕТО ОТ БАНКЯ.
48
23
 
19
 
! Отговори
НИЩО ,НИЩО... преди 7 години
ИДВА ЗИМА---др.РАДЕВ ...ШЕ ВИ ВДИГА ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ --ВСЕКИ МЕСЕЦ ДО 1000-ЛВ!МОЖЕ И ДЪРВА ДА РАЗДАВА ....ЧЕ И ПАРНОТО ДА НАПРАВИ ПАК ПО 30-ЛВ/мес.. НАЛИ РУСНАЦИТЕ ШЕ МУ ДАВАТ ГАЗА --БЕЗ ПАРИ??!???
47
18
 
13
 
! Отговори
голю босев преди 7 години
Щом Радев печели с такава голяма преднина, изборите са фалшифицирани.Ако предния път бяха от Цветанов, сега излиза че са от Корнелия.