Българинът си харесва Радев, притеснява се за правителството

55% от читателите на Dnes.bg смятат бившия комантир на ВВС за най-добрия вариант
19 ное 2016 19:00, Красимир Ангелов
219
Българинът си харесва Радев, притеснява се за правителството
Снимка: БТА

В неделя вечер стана окончателно ясно, че Румен Радев ще бъде следващия президент на България. Изборът му обаче доведе до драми в управлението на страната, след като премиерът Бойко Борисов изпълни заканата си и подаде оставката на воденото от него правителство.

Така на практика в момента задачата на президента (а може би и на двамата) стана още по-сериозна в последните 2 месеца от неговия мандат – Плевнелиев ще трябва да се опита да направи всичко възможно, страната да не изпадне в остра политическа криза. Вероятно и с помощта на неговия наследник Румен Радев.

Буквално часове след като стана ясно, че бившият шеф на ВВС ще бъде петия държавен глава на България, екипът на Dnes.bg се допита до своите читатели: Доволни ли сте от избора на Румен Радев за президент? В традиционната ни анкета участие взеха точно 4808 души.

Оказа се, че над половината от участвалите в анкетата са доволни от избора на новия президент – цели 55% от нашите читатели смятат Радев за най-добрия възможен избор от кандидатите.

Всеки десети (11%) отчита, че Цецка Цачева все пак щеше да е по-добрият избор, а 7% от читателите отчитат, че който и от двамата да беше станал следващия президент, едва ли щеше да има особена разлика.

Цели 18% пък са хората, които признават, че за тях изборът на президент не е толкова важен, колкото бъдещето на правителството и затова създалата се криза в момента буди безпокойство у тях.

9% пък са тези, които са обявили, че не се интересуват толкова от политика и избори, а мислят по-скоро как ще изкарат идващата зима.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 190 - Радев е първият президент избран с такова огромно мнозинство от времето на Ж'елев насам. А тогава бяха други години.
176
4
 
4
 
! Отговори
българин преди 7 години
Не пишете глупости.Харесват го само БСП защото е много послушен,кротък,изпълнителен,плах и въобще слушащ и изпълняващ заповедите на майката Партия -БСП.На тях такъв им трябва.Още в денят след изборите червените активисти яхнаха метлите и почнаха яко чистене.В някои държавни учреждения вече и чистачките са от "правилната партия".Още преди да бъде избран в Росийская газета имаше одобрителна статия за него.Та като прочетох статията разбрах,че руснаците го харесват повече от нас българите.
175
0
 
0
 
! Отговори
Пипи преди 7 години
До АвгустМоже - потопът, който предизвика в България - все още ни дави и съвсем не идва от Бога, а от Сатана. Ийсус прощава, но Онзи -Другият - НЕ ПРОЩАВА! ТАКА ЧЕ - МОЛЕТЕ СЕ ЗА ВЪПРОСНИЯ ИВАН КОСТОВ - КЪНЕВ-ПЛЕМЕННИКЪТ МУ(ДОКОЛКОТО Е ИЗВЕСТНО) И Сие! АМИН
174
0
 
1
 
! Отговори
Пипи преди 7 години
До МнениеЕДИНСТВЕНИЯТ АНТИ-ДЪРЖАВНИК УСПЕШНО РАЗГРАДИЛ БЪЛГАРИЯ С УСПЕШЕН ОПИТ КАТО ПАРТИЕН (БСП) СЕКРЕТАР в СЪЗДАВАНЕТО НА ПРОЧУТИ - ВЗАИМНО-УБИВАЩИ СЕ ОЛИГАРСИ И ПАРТИЙ (ДПС) КОИТО ДО ДЕН ДНЕШЕН НЕ МОЖЕМ ДА НАУЧИМ ЧЕ ИМАТ ПРАВА И СВОБОДИ ПОВЕЧЕ,ОТКОЛКОТО ЗАСЛУЖАВАТ ПО ПРАВИЛАТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА-ТЕ НЕ СА ДЕМОКРАТИЧНИ И ЗАСЛУЖАВАТ ТОЧНО ТОЛКОВА- ДЕМОКРАЦИЯ.ТЕ СА МЯРКАТА-И ТОЗИ КАРАДАЙЪ АВТОРИТЕТНО ЗАЯВЯВА КАКВО юридическо и морално.. ПРАВО ИМА ПЛЕВНЕЛИЕВ (С НАЙ-ВИСОКОТО IQ СРЕД ПРЕЗИДЕНТИТЕ?
173
1
 
2
 
! Отговори
Пипи преди 7 години
До АнонименПИНОЧЕТ ЛИ, БРЕ ...?! НЕ СМЕ ДАЛЕКО - С ТОЗИ ИЗБОР НА Р.РАДЕВ И Ген. И.ЙОТОВА ( МАЙ С ОБРАЗОВАНИЕ - ФРИЗЬОР)
172
3
 
1
 
! Отговори
THE JOKER преди 7 години
България трябва да стане президентска република, стига само са смучилу 240-те говедари......
171
1
 
2
 
! Отговори
Край преди 7 години
Искате бързо правителство - няма проблем ТЕ ще ви направят. При тази система ТЕ ги правят. При Мажоритарни избори в два тура вие ще ИЗБИРАТЕ.
170
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
виденов се опита да промени крадливото евроамериканска система наречена демонокрация.а костов е най- вредното явление в българия преди боко и герб.тази страна /държава няма/стигна дотам че само диктатура може да я оправи
169
1
 
1
 
! Отговори
alex преди 7 години
frognews.bg/news_123409/Triumviratat-TSatsarov-Borisov-Peevski-%E2%80%93-zloto-e-tuk/
168
6
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
До Анонимен 193 Прав си .Това което постигна Костов никой не може да постигне. Ръст на БВП от 6.5 % , ежегодно повишаване на пенсийте и заплатите в държавната сфера от 10%,изправи на крака 17 фарлирали банки и т.н.Е , не направи невъзможното да върне съсипаните от Виденов спестявания на българите.Единствения държавник до сега.
167
7
 
5
 
! Отговори
позитано 20 преди 7 години
Аз пък харесвам Плевнелиев. Симпатяга , евроатлантическа мисъл , западен език , правдив, човек мислещ за България , а не за Русия.Такъв истински президент няма да имаме скоро.Европа го ,а ние го плюем...Какво да се прави ? Бългорския синдром за казана и краката.
166
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички беди са от съществуването на платени партийни ръководства!Забраната на партиите-гаранция за наличие на ДЕМО-КРАЦИЯ-- в превод НАРОДО-ВЛАСТИЕ, а не на ПАРТО-КРАЦИЯ- в превод БАНДО-КРАЦИЯ!Властта трябва да е в ръцете на народни,а не партийни избранници ,които ,влизайки в Народното събрание,незаконно се превръщат в парламентаристи- безотговорни лаладжии на държавна заплата,търтеи и партийно - организирани престъпници !
165
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АвгустИван Костов е кадър на комунистите. Колкото да вините му - по-лоша приватизация на държавни предприятия и по безпардонно ограбване на България никой не можа да постигне!
164
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За Радев са гласували 30%,от БЪЛГАРИТЕ,ИМАЩИ ПРАВО НА ГЛАС.Вотът му е не легитимен.Четете и гледайте факти,а не на Курнелката червения за..ик
163
1
 
5
 
! Отговори
Август преди 7 години
Очевидно е необходимо да се припомни на някои, а на други да се извести - БСП е майка на всички известни на българина партии, с изключение на ДСБ, чиито създател е Иван Костов, който според бсп и производни е виновен за всичко, което българинът не харесва. Допуска се, че е виновен и за библейския потоп.
162
3
 
4
 
! Отговори
Август преди 7 години
НЯКОИ българи харесват Радев, ДРУГИ не. Стига с тези внушения, "Българинът си харесва Радев". При това гласувалите за Радев едва ли са и 1/5 от всички избиратели. А колко безпаметен и наивен трябва да е човек за да гласува за кандидат зад когото стои бсп!?
161
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ген.Румен Радев-това е моят президент!!!
160
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поне говори английски.
159
0
 
15
 
! Отговори
За първи път Плевнел преди 7 години
постъпва разумно бавейки съставянето на нов кабинет.Нека Борисов си завърши годината като премиер да оправи нещата които е надробил а не да се измъква бързо бързо с ръца във джобовете.Колкото за избора на президент ако беше Цачева нямаше да има НИКАКВА разлика между президент и премиер.НИКАКВА!гЕРБ ИСКА ПЪЛНАТА ВЛАСТ, ЦЯЛАТА ВЛАСТ БЕЗ ВЪЗРАЖЕНИЯ И УСЛОЖНЕНИЯ!
158
12
 
11
 
! Отговори
Маркс-Енгелс преди 7 години
Ако не е Борисов във властта в България ще има много пари и големи заплати.Ами да! Тъкмо като при управлението на БСП начело с Жан Виденов.Тогава пенсиите и заплатите се изчисляваха с хиляди. Бе направо бяхме на път да станем милионери.

Спонсорирани публикации