Политолог: Предизборната кампанията тепърва започва!

Реалният сблъсък между кандидатите ще е преди балотажа
4 ное 2016 11:00, Анисия Иванова
4
Политолог: Предизборната кампанията тепърва започва!
Снимка: Bulgaria On Air

Предизборната кампанията тепърва започва. "Премиерът всеки ден обяснява какво сме и какво не сме направили. В ГЕРБ бяха решили, че това е начинът да надделеят над всички", коментира политологът Димитър Димитров в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Според него кампанията започва, когато се очертаят двамата кандидати. "Скицира се нещо "за и против" управлението на ГЕРБ. Всеки от конкурентите взе някаква ниша, която е много удобна - патриотите, Трайчо Трайков, Веселин Марешки. Всички те използват теми, които са близки до народа", коментира той.

Според него ГЕРБ са приели този начин на структуриране на кампаниите по естествен начин.

По думите на социолога Живко Георгиев е грешка да мислим, че България има изградени стратези, които да структурират такъв процес. "Получи се това, което се получава на много избори - мисъл на парче и хитри сметки", категоричен е гостът.

"Почти всички социологически изследвания показаха, че ГЕРБ ще стигнат на балотаж. Но не съм склонен да подценявам наличието на сериозни кандидати. Възможно е и ГЕРБ да не успеят на балотажа. Те изглеждат доста спокойни, но страната си остава в тежка ситуация", заяви социологът.

Получи се това, което се получава на много избори - мисъл на парче и хитри сметки", категоричен е гостът.

Според социоолога балотажът е изначален. Политологът допълни, че следващата седмица ще изчезнат говоренията на другите кандидати и тези, които останат, ще има реален сблъсък.

"Не може да кажем какви ще са резултатите на втория тур, преди да сме наясно с тези на първия. ГЕРБ ще действат инстинктивно и ще пуснат министър-председателя. Това е уловка, но така потиска кандидата", допълни той.

По думите на Димитров дистанцията между първите вероятно ще е такава, каквато дава социологическата общност.

"Ако гласовете в графата "Не подкрепям никого" са под 5% са възможни изненади. Ако са над 10% ще се получи картинката, която социологията дава", заяви социологът Живко Георгиев.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
Бригадир преди 7 години
Последната бригадирска песен на Задкулисието: Елате хиляди шарани, на олигарсите надежда, да вдигнем Слави на ръце, на кукувица да снесе яйце !
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Възможно е и ГЕРБ да не успеят на балотажа. Всичко е възможно на този свят, на нищо не бива да се учудваме.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След 6-ти пълнежът ще отпадне.Ще останат само двама.А американците може и да са доволни, ако цецка загуби, кой знае каква им е новата стратегия при тази корумпирана власт.