Сгреших с Цачева! А за оставката – имайте търпение!

Борисов към Слави: Слез от сцената и носи отговорност!
Обновена: 9 ное 2016 18:24 | 9 ное 2016 18:15,
915
Сгреших с Цачева! А за оставката – имайте търпение!
Снимка: архив Reuters

Премиерът Бойко Борисов призна, че е сгрешил с издигането на кандидатурата на Цецка Цачева за президент. Той призова всички, които искат оставката му, да изчакат още седмица.

"За първи път и аз не се поддадох на популизъм. И търсих най-подходящия и най-знаещия, а не най-харизматичния, най-харесвания, най- рейтинговия", каза Борисов пред bTV.  "Ако гледаме кой е по-симпатичен, госпожа Цачева е много по-симпатична от много от лидерите в Европа. Тя е много по-подготвена от Радев", допълни той.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че партията първо е очаквала  той да се кандидатира, след това да бъде Фандъкова, Дончев, Димитър Николов.

"Сгреших и ще си понеса цялата отговорност. Винаги съм бил честен с хората", каза още Борисов.

Още по темата
Той призова и тези, които очакват оставката му, да имат търпение. Той потвърди, че ако Цецка Цачева не спечели изборите в неделя, той ще се оттегли от властта. Ако обаче се пребори за победата – няма да го направи.

"Още в неделя щях да подам оставка. Събрахме се, всички ме помолиха да изчакам седем дни. Да чакаме избори в оставка нямаше да е честно към партията и към г-жа Цачева", каза още Борисов и допълни: "Грешката за този резултат е изцяло моя".

Премиерът призна, че се замисля дали не е сгрешил и в другите приоритети на правителството.

"Замислям се дали е трябвало да строя толкова…Метрото, какви протести правеха магазинери. Мислех, че като почистим фекалиите от Черно море, ще се оцени, че ръст от 3% ще се оцени, че 3 милиарда повече събрани от контрабандистите е добро. Явно нещо съм объркал като приоритетите", каза той.

Борисов коментира и резултатите от референдума на Слави Трифонов. Той обяви, че застава зад отговорите във въпросите, макар да не ги подкрепя и ще направи всичко възможно те да бъдат приети от парламента.

Лидерът на ГЕРБ  се обърна към шоумена Слави Трифонов с призив да слезе от сцената, да направи партия и да носи отговорност.

"Ако мислите, че имам сън нощем, когато на другия ден трябва да застана до Ердоган или да имам разговор с Путин или с държавния секретар кери и да отстоявам неща, които другите са надробили преди мен? Това ми коства здраве и напрежение.", призна премиерът и допълни: "Дори колите на Слави Трифонов са в пъти по-хубави от петгодишните коли на НСО."

Борисов призова Слави да влезе в политиката и да носи отговорност с един лев  държавна субсидия.

"Г-н Трифонов трябва да знае, че ГЕРБ ще подкрепи трите точки и ще се бори те да минат. Но искам да обещае, че като направи партия и влезе в парламента, няма да каже: "Ние май сгрешихме", каза още лидерът на ГЕРБ.

Той обясни, че е против ниската държавна субсидия, защото тя ще вкара олигарсите в партиите. "Новите проекти вече ще включват и по един олигарх, който да плаща", каза Борисов, но допълни, че след като три милиона души са подкрепили референдума и той ще застане зад него.

"Аз не съм по умен от тях, мога да греша", каза още премиерът. Той обясни, че от този момент нататък ГЕРБ ще работят за 120 депутати и 1 лев държавна субсидия.

А по отношение на Слави каза още:  "Той вече е много повече от партия, трябва да носи отговорност. Дали са му хубавите песни, и аз ги слушах, той е прекрасен артист, но след като се е захванал с политика, да си носи отговорност".

Борисов зададе въпрос и на кандидата на ГЕРБ Румен Радев – дали има нещо, което е поискал като шеф на ВВС и което правителството не е изпълнило. Премиерът обеща и че ще е първият, който ще поздрави Радев, ако спечели изборите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


915
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
526
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой те е молил да не си подаваш оставка.. народът не те иска!!!!
525
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Сега казва шефът, гласувайте за грешното ????
524
0
 
26
 
! Отговори
Нико преди 7 години
щом е сгрешил да отговаря за последствията. а за търпението с колко ще се увеличи външния дълг докато търпим?
523
3
 
31
 
! Отговори
кк преди 7 години
Той сгрешил!!!А ние длъжни ли сме да търпим 5 години грешката му?Аз искам да имаме най-после силна, достойна, НЕЗАВИСИМА Президентска институция...Кой от двамата - ЦЦ или РР ще бъде по-независим президент?Това е критерия по който аз ще гласувам.
522
33
 
14
 
! Отговори
Иво преди 7 години
Вие сте *** , не народ. Вие съзнавате ли че така връщате тези които само преди година изгонихме с камъни? Защо народе искаш да бъдеш краден и лъган? Бойко ли се целува с *** на лъвов мост? Ви защо си мислите че страната е силна и може да се опълчи на Русия, Турция и Европа, осъзнайте се най после! Без Бойко буквално ще изчезнем като народ и като държава,щ. За година тия мъстии ни върнаха десетилетия назад.
521
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мили ни Бойко!Ти не си виновен,че грешиш!Ти -както и всички в управлението на БГ след 1989г-си грешен по рождение!Виновни са баща ти- че навремето не те е донаправил, ***-че не те е довъзпитала,и учителите ти- че покрай *** -горка учителка-са дали диплома на ментално модифициран лакей на фашистки и псевдокомунистически господари!Накъдето и да погледнеш в БГ- евродемократични бюрокрация,корупция,простотия,нищета, бедствия и катастрофи!Дори и в Банско!Но -американците ще ви оправят!
520
3
 
40
 
! Отговори
салито преди 7 години
Момчета, Бойко нема се пусне от властта без бой.Навремето за една супа се сби като охранител на Тодор Живков.Биеше магазинерите като не им достигаше 5 лв. за месечната такса охрана спокойствие.Сега държи пазара с наркотиците в България .СЕРИОЗНО ли мислите, че ще си подаде оставката, като честен човек, не справил се с възложената работа .Нали ще го застрелят някъде, като гладно куче, бивш мафиот няма. знае много и ще го очистят .
519
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сбърка с Кристалина,Ердоган,Плевнелиев,Москов,Ненчев,Лукарски от.н и т.н.
518
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Некадърната мутра отново лъже и се прави на жертва.
517
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
740- ХА СТИГА КАХЪРИ ПО ПРИКАЗКИТЕ НА БОЙКО, ХА СТИГА НАРЕЖДА, СЕГА КАТО СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА МОЖЕМ ДА ГАДАЕМ КАКВО НИ ЧАКА- 230% ИНФЛАЦИЯ/1996Г/13% ИНФЛАЦИЯ 2008/9Г , 5 МИЛИАРДА СЛЕД КАТО ДЕТИТО ОБЯВИ ЧЕ Е УБИТО ОТ ЕДНА БАНКА СЕ ПОТОПИХА , А СЛЕД МАЖОРИТАРЕН ВОТ- МАГАРЕШКИ ПРЕМИЕР, СЛАВЕЙЧО ПРЕЗИДЕНТ, БАНЕВ МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ, ОБЛОТО НА ПРАВОСЪДИЕТО ОНЯ С МЪЖКИТЕ СЕКРЕТАРКИ НА ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО, ЦАР КИРО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО- А ТИ КАХЪРИ ПО ДУМИТЕ НА ББ- СПОКО КАХЪРИТЕ СЕГА НИ ЧАКАТ.
516
7
 
39
 
! Отговори
Аха преди 7 години
Според мен Борисов трябва да бъде съден за издаване на военна тайна. Вчера при Цветанка Ризова много подробно обясни с какви самолети разполагаме, колко от тях са в боеспособно състояние и кога ще бъдат отремонтирани останалите. Също така много точно обясни къде са базирани и къде се ремонтират. Едва ли тази информация е предназначена за телевизия която може да се гледа (и OnLine) навсякъде по света.
515
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МАРЕШКИ защо ти е толкова кофти бензина бе..
514
8
 
45
 
! Отговори
Я стига бе преди 7 години
Горкият, толкова много направил , а толкова недооценен ей това сме неблагодарен народ ,такъв вожд да имаме ,такова слънце ,а ние да го плюем Боко едн съвет : я емигрирай в Зимбабве , там ще те оценят , но преди това им разкажи как създаде една партийна мафия, как се правят реформи наужким ,как се дърпат заеми ,които после никой не разбира къде потъват ,как всичко правиш само за народа ,а той е неблагодарен и не те заслужава Марш в Зимбабве Лъжецо
513
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо (вместо да говори за магистрали и метро) не каза нищо за "бежанците" които му наредиха да приеме въпреки желанието на народа? За Плевналиев който целуна под гърба Порошенко въпреки че ни бяха накъсали всички нац. флагове в Киев? Защо след като са му оставили в наследство толкова неизгодни за държавата сделки НИКОЙ не е в затвора? И то при наличие на очевидни престъпления и незаконно обогатяване? Защо за някакви същества които дори немогат да четат и говорят правилно няма закон?
512
3
 
51
 
! Отговори
Позор преди 7 години
Чудил се къде сбъркал?Хората умират от глад, страх ги е да излязат вечер, а и не само. Сега и чужденци ни натресоха и купища помия още... Голям праз, че санирал блокове, правил зали и пречиствателни станции, като хората нямат пари за море, пари да си платят билета за концерт например, а заради санирането ще се увеличи данъка на апартаментите, даже нищо чудно един ден това саниране да го обявят за незаконно и живущите да плащат.Дела трябват, за това което е истински важно, за да живеем прилично
511
3
 
37
 
! Отговори
до 730 преди 7 години
Зависи от жената.Хилъри плаши, но не с външния си вид.А Ц.Ц. няма качества.Напоследък ББ издига все жени, но една няма качества, които будят уважениие.Нима не можеше да намери нещо по-свястно от Цецка? А другите му жени - Бъчварова, Фандъкова, Кртисталина?
510
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Стават грешки......."Казал коня и слязъл от гърба на Гойко Митич.....
509
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
герб - финита ля комедия!
508
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
vsi4ko mojese do sega da mu se iztarpi na tozi pojarnikar.ama da kaje dva dni predi belotaja 4e bil sagresil so harizmati4nata podgotvena drugarka deto bila po teka ot mnoooog iFrutpeiski politici
507
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tьпчовци,Tъпчовци,пак ви го пиша... Радев е човек на Бойко !!!Просто няма друг начин той да го предложи за Президент...Но, как да го проумеете с пpoмитите си мозъци...?Не ви са ясни много неща заради гладката ви мозъчна ***...