Радев печели с подкрепа и от симпатизантите на ГЕРБ

Цачева пък е привлякла само твърдия електорат на партията
13 ное 2016 23:35,
42
Радев печели с подкрепа и от симпатизантите на ГЕРБ
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Румен Радев е добавил 1 млн. гласа към подкрепата си, която събра на първия тур. Такива са резултатите според паралелното преброяване, извършено от агенция "Маркет линкс".

По данни на агенцията двойката Румен Радев – Илияна Йотова събира 58,23% подкрепа, Цецка Цачева и Пламен Манушев взимат гласовете на 36,87% от избирателите. 4,9% от избирателите пък са зачеркнали квадратчето "Не подкрепям никого".

Активността на вота днес, според социологическото проучване, е била 50,35%.

Освен от БСП, ген. Радев има подкрепа и от други партии. 12% от гласувалите за него днес са от ГЕРБ, 47% са от БСП, а 9% – от ДПС.

За разлика от него Цецка Цачева почти не е успяла да спечели подкрепа извън твърдия електорат на ГЕРБ – 3/4 от избирателите ѝ са симпатизанти на партията.

А кого избраха симпатизантите на ГЕРБ? Оказва се, че 20% от тях са дали гласа си за Румен Радев. При БСП обаче няма симпатизанти, които да са подкрепили Цецка Цачева. 79% от електората на ДПС пък е дал гласа си за Румен Радев. Избирателите на реформаторите пък са били разделени между Радев и Цачева.
 
Близо 200 хил. отидоха до урните и отбелязаха, че не подкрепят никого.

Този протестен вот има една много изявена черта – преобладаващата част от хората, които са гласували така, са с висше и средно образование.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко видя че не се справя с досегащното си управление и си избра нарочно неизбираемата Цачева, за да я използва като довод за да напусне кормилото. Подавайки оставка сега, той вкарва народа в затруднено положение - да се трескат пари за нови избори.Избраният президент е шапкар (зелени чорапи) - той ще е там да изпълнява, а не да измисля неща (както например би правил бизнесмен )
13
12
 
5
 
! Отговори
еха преди 7 години
Дрън-дрън,Генерала спечели с лицето си и с това,че няма импресионизъм на гърба,засега,надявам се.И ако е толкова умен,колкото се представя ще му е необходим скафадър,за да не го прерисуват и да не му се.налага да катапултира.
12
2
 
31
 
! Отговори
яя преди 7 години
Пак е добре, че Цачева е взела поне някакви гласове, аз лично не бих гласувал за нея. Като се замисля, има един пудел във входа, бих предпочел за него да пусна глас, отколкото за тази особа. Нищо против нея, но принципно не е точно добър вариант за президент, меко казано.
11
17
 
5
 
! Отговори
Redimag преди 7 години
А бе ще яде народа пак хурката!
10
4
 
22
 
! Отговори
Голата истина преди 7 години
Дали вездесъщия Боко някога ще осъзнае че е пълен профан? За всички е ясно че не народо му го тури а той сам. За втори път реши да играе сценката"И едно магаре да кандидатирам за президент пак ще го изберете" Президента е лицето на държавата.Как е очаквал любящия го народ за избере един орунгел? ПРте в ГЕРБ за какво взимат тлъстите си заплати?Или егото на лидера е по голямо от всякаква логика.Да си залагаш властта на един орунгел какво е? Адио Бойко сам се наигра.Трети кабинет нямя дя има вече
9
1
 
1
 
! Отговори
alex преди 7 години
До Анонименна амфти си ти господар на маломието
8
0
 
10
 
! Отговори
Мистър Уейн преди 7 години
Поздрав за Цецка с Анелия - Генерал :Д
7
0
 
1
 
! Отговори
|V|art!n преди 7 години
То май се оказва, че тия комунисти дето ги бълнуваш са си баш капиталисти :)
6
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Умните хора знаят, че Радев клоуна спечели с 1 млн. гласа на бозаво/*** ***+ 1 млн. гласа на ДПС. Това е сметката, грозното е, че дори не им благодариха- а казаха, че спечелили въпреки тях, щото те били гласували за Леля?!? Е на това му се вика гьонсуратлък!! А българите гласували за Йотова бъчвата, трябва да са на амфети и мет- щото нормален човек, няма как да гласува за подобен, *** кит.
5
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В СОФИЯ- 56% ПОДКРЕПА ЗА ГЕНЕРАЛ РАДЕВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! БРАВОООООООООООО!!!!!!!!! УРРРАААААААААА
4
6
 
25
 
! Отговори
ПОП преди 7 години
България никогаааааааа няма да излезе от тоя кръговрат , властта от сини комунисти преминава в червени комунисти и обратно !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗАЩО СМЕ НАКАЗАНИ ??????????????
3
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога повече герб! И нито един техен представител в другите партии. Защото сега ще хукнат като плъхове да си спасяват кожите.
2
6
 
51
 
! Отговори
socialen преди 7 години
За неграмотния Борисов гласува един нискообразован, полуграмотен, малоброен електорат от бедни, провинциални, български пролетарии, които, Слава Богу, са само едва 13% или много по-малко от 1/7 от всички български избиратели. Тенденция - намаляваща.
1
9
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, хората започват да проумняват, първо в Америка и сега в БГ!